Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Teknisk informasjon

Her følger en beskrivelse av hvilke krav som stilles til nettleseren og netttilkoblingen din for at du skal kunne spille på rikstoto.no, spille på mobilen eller se Rikstoto Direkte på nett eller Iphone/Ipad.

 1. Mobilspill
 2. Valg av nettleser
 3. Skjermoppløsning
 4. Skriftstørrelse og zoom
 5. Rikstoto Direkte
 6. Systemspill i Internet Explorer 9.0

MOBILSPILL

Fra 1. januar 2018 vil beta.rikstoto.no være standard-siden på mobil og mindre digitale skjermer. Siden er responsiv, og har tilpasset brukergrensesnitt uavhengig av skjermstørrelse. Beta-siden vil også etter hvert erstatte rikstoto.no slik vi kjenner den i dag.
Du kan også laste ned vår mobilapplikasjon via APPstore. Ny mobilapplikasjon vil også være tilgjengelig fra 1. januar 2018 i forbindelse med nedleggelse av den tidligere versjonen mobil.rikstoto.no. 


VALG AV NETTLESER

Nettsidene våre fungerer best med følgende nettlesere:

 • Internet Explorer 9 eller nyere
 • Firefox 3 eller nyere
 • Opera 9 eller nyere
 • Google Chrome
 • Safari 3 eller nyere

Hva oppnår du ved å oppgradere til en nyere nettleser?
Nye nettlesere utfører og viser sider raskere enn de gamle. I tillegg til bedre ytelse vil som regel siden også se bedre ut siden vi prioriterer de nettleserne som de fleste av kundene våre bruker. For din egen del vil en oppgradering også bety økt sikkerhet siden nye nettlesere er mer sikre enn de gamle.

Lenker til nettlesere
I listen under kan du finne gode alternativ til IE 9.0

Til toppen

 


SKJERMOPPLØSNING

 rikstoto.no ble lansert i oktober 2009, og er laget for å passe en oppløsning på 1024x768 pixler.

 

Slik sjekker du skjermoppløsningen din:

 1. Høyreklikk på skrivebordet ditt og velg egenskaper(properties)
 2. Deretter velger du innstillinger(settings)
 3. Juster skjermoppløsningen(screen resolution)

eller med Windows 7 :

 1. Høyreklikk på skrivebordet ditt og velg skjermoppløsning (screen resolution)
 2. Juster skjermoppløsningen (screen resolution)

Til toppen


VALGT SKRIFTSTØRRELSE OG ZOOM

 I tillegg til for lav oppløsning kan valgt skriftstørrelse og zoom av nettleservinduet føre til at du ikke får hele siden innenfor skjermbredden. Skriftstørrelsen kan du endre ved å gå på vis (view) menyen i toppen av nettleseren og deretter velge skriftstørrelse (font size). Du kan skalere innholdet i nettleseren ved å gå samme sted og velge zoom istedenfor.

 

Til toppen


RIKSTOTO DIREKTE

Anbefalt båndbredde: 500 kbps eller mer

 • For å se Rikstoto Direkte trenger du bredbånd. Sendingen på nett tilpasser seg automatisk den kapasiteten du har.
 • Pass på at din nettleser og Adobe Flash Player er oppdatert. Her kan du laste ned siste versjon av Adobe Flash Player. Se lenger ned på siden for mer informasjon om oppdatering av nettleser og Flash Player.
 • For visning i fullskjerm i god kvalitet anbefaler vi sterkt nyere versjoner av Flash samt en båndbredde på minst 2000 kbps.
 • Vi har egen player for å vise Rikstoto Direkte på Iphone og Ipad.

Her kan du sjekke Internett-kapasiteten din

Husk at video på nett kan være noe forsinket – lever spill i tide!
Teknologien med "streaming” over Internett gir normalt en forsinkelse på 20-40 sekunder i forhold til vanlig TV. Husk at det noen ganger kan gå lenger tid slik at du må kompensere for dette i forhold til når innleveringsfristen går ut. 

Mulige feilkilder:

 

Rikstoto Direkte sendingen ”hakker” -

 Årsaken til dette er at sendingen vår automatisk forsøker å gi bruker best mulig bildekvalitet i forhold til tilgjengelig båndbredde, samtidig som bredbåndsnettet i Norge i dag ikke klarer å levere en høy stabil kvalitet. Det betyr at hvis bredbåndslinjen din mister hastighetsnivået en sekund eller to, vil dette kunne medføre at du opplever at sendingen ”hakker”.

Hvis dette er plagsomt for deg, er det er nå lagt inn en mulighet for å velge kvalitet/hastighet manuelt i player-vinduet. Du velger da å kjøre én fast hastighet, fremfor den automatisk valgte kvaliteten, og dette kan for enkelte være den beste måten å se live-sendingen på.

 

Nettleseren din må tillate cookies - I MS Internet Explorer: gå til Verktøy/Alternativer for Internett og Personvern. Skyv knappen ned til Middels eller Lav og trykk OK.

Javascript må være på - I MS Internet Explorer: Verktøy/Alternativer for Internett og Personvern/Sikkerhet/Avansert. Klikk for å aktivere Javascript.

Brannmur kan skape problemer - Er du tilknyttet Internett via en brannmur, kan dette skape problemer for tjenesten. Hvis du ikke får tilgang til sendingen på din PC, bør du kontakte din PC/Internett-leverandør (eller intern IT-avdeling hvis du sitter ved din jobb-PC).

Oppdatering av nettleser og Adobe flash player
For problemfri avspilling krever Rikstoto Direkte oppdatert nettleser og Adobe Flash Player. Benytter du deg av en uoppdatert nettleser og Adobe Flash Player kan flere problemer oppstå, fra at video ikke spilles av i det hele tatt til at bildet hakker og at lyd blir usynkron med bilde.

Google Chrome er en moderne, enkel og rask nettleser hvor Adobe Flash Player medfølger og som automatisk holder både seg selv og medfølgende Flash Player oppdatert automatisk. For den mest problemfrie bruk av Rikstoto Direkte anbefaler vi derfor at Google Chrome benyttes.

Her finner du en veiledning på hvordan du skal gå frem.

For oppdatering av Adobe Flash på Android nettbrett og mobil kan du se her.


Til toppen

 

GRATIS EKSPERT-TIPS RETT I MAILBOKSEN?
Ekspertene i fagbladet Stallskriket er blant landets beste til å plukke ut hvilke hester det lønner seg å spille på.
Med gratis tipsbrev fra Rikstoto får du deres kunnskap rett i mailboksen. Velg mellom tips til V75, V65 og V5

Neste mulige spill:

V75
V65
V5A
V4

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.