Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Sverige og dobbeltjackpot

09.10.2010 17:19 Even Elvenes

Thomas Lönn kunne glede seg over seier med egentrente Vitesse D'Inverne på Leangen Travbane lørdag. Selv var Lönn i Paris. (Foto: Kanal 75)

V75 LEANGEN: Sju rette i V75 var det ingen spiller som maktet å løse. Hvilket betyr dobbeltjackpot neste lørdag. Og sportslig sett dominerte Sverige, det ved uhyre lekre Vitesse D'inverne som var suverent best i Josef Kleins Æresløp på Leangen Travbane lørdag.

Vitesse D'inverne måtte virkelig legge seg dypt i selen for å komme seg til en posisjon som kusken Sören Eriksson kunne være fornøyd med. Via tredjespor i den første svingen, der farten lå under 1.10.0, gled hans flotte fireårshoppe opp og utvendig for lederen Big City Gambler. Tempoet så man klokkes til 1.13.5 den første runden, og mange trodde at Vitesse D'inverne skulle gi seg.
Men dengang ei, som det så flott heter.
Vitesse D'Inverne spurtet nemlig forrykende de siste 500 meterne, og kom til mål i ensom majestet på tiden 1.14.0/2140 meter. Hvilket samtidig var banerekord på Leangen.
- Hun var utrolig fin i dag. Jeg takker og bukker for å få kjøre en slik flott traver, sa kusk Sören Eriksson etterpå. Han tenkte spesielt på treneren Thomas Lönn som ønsket seg nettopp Eriksson som makker til sin travstjerne dette året.
I V75-spillet var duoen favoritt.
Også toeren i mål, Leonas Yannic, er trent i Sverige. Det av Olle Goop. Eieren er norsk, det i form av sørlendingen Trond Wilhelm Wilhelmsen. Dermed ble det nesten storeslem i årets Kleinoppgjør for vår nabo i øst.

Favoritten sviktet
Lekker var han, men pusten manglet det på. Favoritten Ramstad Loke som innledet forsiktig i starten av V75-1, ble ropt frem til tet midtveis i oppgjøret. Han dro unna, for så å gi seg mot den siste svingen. En som derimot kom med sjumilsstøvler var Remelden. Bo Eklöf, toppkusk fra Sverige, husjet og jaget og fikk straks noen lengder ned til feltet i det oppløpet tok til. Uten press mot mål ble det en lett seier.
Det er John Wiggen og Ingebrigt Wiggen som eier, John er dessuten trener.
I V75’en var Remelden, en finfin femåring, et fjerdevalg.

8 prosent
Leangen og voltestart, og galopper. Vi telte sju hester som feilet underveis i V75-2. Blant disse begge favorittene Nordea Lavec og Super Challenge. Den første som lederhest inn på oppløpet, den siste i starten. En som derimot var stabil og god var tøffe Over Night La Marc. Han koblet grepet da nettopp Nordea Lavec spratt, og holdt unna for kjempeoverraskelsen Royal Behaviour/Gunnar Austevoll.
Roy Jørgensen eier Over Night La Marc, mens det var Thomas Mjøen som kusket. Mjøen en god amatør fra nettopp Leangen.
I spillet fant man vinneren som 7. valg, og prosentvis var den spilt på 8 prosent.

Ny favoritt i galopp
Trulson spant til tet, fikk litt press av Markus Åspen, men så pigg ut da oppløpet tok til i V75-3. Bak lurte imidlertid storoddseren Høgda Lilja, med Kai Johansen i sulkyen.
Man kunne med det blotte øyet se at Trulson plutselig fikk problemer midtveis på oppløpet, straks etter slang han seg over i galopp, og dermed var det fri bane for Høgda Lilja.
- Jeg tror jammen meg at vi hadde hentet inn Trulson om den ikke hadde feilet. Høgda Lilja var pigg og fin og hadde krefter spart da dette skjedde. Slik oppsummerte Johansen om hoppa som Per Dave Holtung trener, og som Arne og Tove Kristoffersen trener.
Ekvipasjen var et 10’ende valg i V75, og sto notert som en toprosenter i det samme veddemålet.

Så kom favoritten
Med en sta Glady L. bortvist fra start, og storfavoritten Farmer’s Julia plassert i det fjerde paret utvendig, gikk det nettopp veien for sistnevnte i V75-4. Hoppa fløy frem på den siste bortre langsiden, tok over føringen inn på oppløpet, og så uforskammet pigg ut ved målpassering. Etter en saftig sluttspurt tok Excellent Way seg frem til andreplassen.
Tom Forkerud som trener Farmer’s Julia var naturligvis glad etterpå, noe også kusk Olav Mikkelborg var. Vinneren eies av Lars Halberg forvaltning i Sverige.

Sterk sjuåring
Via en rask startside kom tilleggshesten Lygne Pål frem til en tethestene allerede på den første langsiden i V75-5. Ivrig påheiet av Jomar Blekkan fikk duoen heng ut mot oppløpet, det på lederen Myhreng Eldi som ikke var videre vakker i travet. Lygne Pål sto på godt og sikret seg en lett seier, der svenskehoppa Lome Flickan spurtet solid den siste biten inn til streken og ble treer, rett bak Myhreng Eldi.
- Det er moro å vinne løp på hjemmebanen. Lygne Pål er sterk og scoret på det, mente Blekkan etter at triumfen var i havn.
Jann Røsseng fra Verdal eier, mens det der Toril Røsseng som trener.
I spillet, altså V75’en, fant man Lygne Pål som et femtevalg.

Nord-Norsk smell
Trine Hansen, dyktig travamatør fra Bodø, selet ut to hester i V75-finalen lørdag. Hun kunne se at Muskelmann G.T. gjorde grovjobben underveis, det ved å presse lederen Quedo Du Mouchel såpass hardt at denne feilet. De siste 300 meterne ble lange for Muskelmann G.T., men Hansen stormjublet likevel. For Fantom Rols kom farende nedover mot mål, og sikret seg seieren. Dette var Trines andre starthest i løpet.
- Jeg satset innvendig og fant en luke mot oppløpet. Hesten spurtet storstilt, meldte seierskusk Eirik Høitomt.
I spillet var et 8. valg, kun market på fem prosent.

V75-veddemålet ble uhyre vrient. Da kupongene ble telt opp til slutt fant man ingen med sju rette. Ergo venter dobbeltjackpot neste lørdag på Bergen Travpark.
Skes rette ble betalt med 22.143 kroner, mens fem rette ble verd 814 kroner.

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.