Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Muscles Wiking B.R. stjal showet

23.01.2011 04:08 Eirik Stenhaug

Teamet bak "Årets hest 2010"

18 priser som ble delt ut under Hestegalla 2010 lørdag kveld. Av disse forsynte varmblodstraveren Muscles Wiking B.R. seg med fire, blant annet den aller gjeveste: «Årets hest».
Hestegalla 2010 gikk av stabelen lørdag 22. januar på Oslo Plaza. Gallaen var den tredje i rekken, og samlet heste-Norge til fest. Hovedorganisasjonene for hestesport i Norge: Norges Rytterforbund, Norsk Jockeyklub, Norsk Hestesenter, Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto - har gått sammen om å arrangere de firbeintes svar på Idrettsgallaen. Rundt 520 feststemte gjester gjorde arrangementet minneverdig for alle nominerte, og ikke minst vinnerne.


Norsk/svensk suksess
Kveldens store vinner var traveren Muscles Wiking B.R. I tur og orden vant hingsten ”Årets unghest", "Årets norskfødte varmblods" og "Årets travhest". Til slutt ble fireåringen ropt opp som "Årets hest".
- Jeg må innrømme at jeg har trukket vinnerloddet når jeg har fått en travhest av dette kaliberet. Det er veldig morsomt å kunne få tak i en slik hest, og jeg vil takke oppdretter Bjørn Rishaug, samt Olle Goop og teamet hans for den flotte jobben de har gjort med hesten. Jeg vil også takk juryen og alle som stemte på hesten. Dette er en stor kveld, sa hestens eier, Johnny Sørgård på scenen på Oslo Plaza.

Trener Olle Goop er Sveriges mestvinnende travkusk gjennom tidene, og har opplevd det meste innen travsporten. Over 6 000 seire har svensken, som holder til utenfor Karlstad, vunnet. Allikevel rangerer han kveldens prisdryss som et karrierehøydepunkt: - Dette er det av det største jeg har opplevd som travtrener. Dersom hesten utvikler seg som vi tror, skal det kunne bli en spennende og flott fortsettelse, fortalte en glad og stolt travtrener fra scenekanten.

Imponerende debutsesong
Muscles Wiking B.R. har gjort så godt som alt riktig i sin debutsesong. Ti seirer og to andreplasser på tretten starter, og over 2,2 millioner innkjørt, sier sitt. Høydepunktet kom ved seieren i EM for 3-åringer på Solvalla i Sverige i august. Sikre seirer ble det både i årgangsløpene Prinsesse Märtha Louises Pokalløp og Norsk Travkriterium. Sesongen ble avsluttet med start i storløpet Orsi Mangelli i Milano. Etter bunnsolid seier i kvalifiseringen måtte han nøye seg med sølv i finalen. Det til tross for at han travet sterke 1.13,0.

Fakta Muscles Wiking B.R.
Hingst født 2007 e. Muscles Yankee (US) u. Sappho Blue Chip (US)
Eier: Johnny Sørgård, oppdretter: Bjørn Rishaug.
Trener: Olle Goop, oppasser: Rune Lefstad, kusk: Björn Goop
Statistikk 2010: 13 starter -10 seirer -2 andreplasser. Innkjørt 2 252 172 kroner. Rekord: 1.13,0ak
Her er alle vinnerne under Hestegalla 2010

Årets unge, lovende galopphest: Edge of Eternity
Årets unghest trav: Muscles Wiking B.R.
Årets unghest: Tiger Hedegaard
Årets norskfødte varmblods: Muscles Wiking B.R.
Årets norskoppdrettede galopphest: Theatrical Award
Årets prestasjon: Dressurlaget i WEG: Lillann Jebsen/Pro-Set, Cathrine Rasmussen/Orlando, Camilla Kalseth/Carte D’Or og Ellen Birgitte Farbrot/CC Royal
Årets kaldblods travhest: Dotterud Teddy
Årets sportshest: Pro-Set
Årets trenere: Lars O Romtveit, (trav), Arnfinn Lund, (galopp) og Torill Hemmingby, (sprang)
Årets galopphest: Touch of Hawk
Årets travhest: Muscles Wiking B.R.
Årets kusk: Eirik Høitomt.
Årets jockey: Espen Ski
Årets rytter: Nina Braaten
Hestesportens hederspris: Aagot Stordahl
Årets hest: Muscles Wiking B.R.

Se www.hestegalla.no for mer informasjon om vinnerne.

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.