Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Hamre-dobbel i Klein

15.10.2011 17:32 Richard Ekhaugen

Frode Hamre-trente Acolyte Hanover vant Josef Kleins Æresløp sammen med Vidar Hop.

V75 Leangen: Da Frode Hamres favoritt sviktet, innfridde to av Frode Hamres andre stallhester i Josef Kleins Æresløp. Acolyte Hanover tok hjem 150 000 kroner.

Frode Hamre hadde ikke mindre enn fire stallhester til start i Josef Kleins Æresløp på Leangen lørdag. Det så lyst ut for Jarlsberg-treneren da storfavoritten og 1.10-traveren 5 Glideable Volo overtok teten inn i den første svingen. 2 Anthony Boko forsvant samtidig i galopp, men Hamre hadde fortsatt tre håp igjen. Det kostet Glideable Volo 1.10.8 de første 500 meterne, men den neste halvkilometeren gikk unna i 1.20-fart og det så lyst ut for Hamres store håp.

Flygende avslutninger
600 meter fra mål kastet Vidar Hop loss med Frode Hamres 6 Acolyte Hanover, mens "sjefen sjøl" satt to hakk lengre bak i tredjespor med 12 Winmecredit. Tidlig på oppløpet firte Glideable Volo fra tet, 1 Stay The Night overtok, men langt der ute fløy Acolyte Hanover frem til seier. Tett bak fulgte superspurtende Winmecredit, dobbeltseier for Frode Hamre! Svenske Stay The Night var god treer. Vinnertiden ble 1.14,3a/2140 meter.

- Veldig stort løp
- Dette er et veldig stort løp å vinne og det setter vi stor pris på. Den til Vidar (Acolyte Hanover) var bra i dag, det var en fortjent seier. Jeg er veldig godt fornøyd, fastslo Frode Hamre før vinnerkusken selv fulgte opp.
- Vi fikk et fint løp og rygger å gå i da vi ble støtt ut på baksiden. Jeg hadde full kontroll på de to første inn på oppløpet, og da vi fikk rettet opp og koblet grepet, kunne vi bare finkjøre. Hesten var satt i perfekt stand av Frode. Acolyte Hanover er en fantastisk fin hest som blant annet gjorde en kjempefin figur i Sprintermästaren. Det er en hest utenom det vanlige, mente Hop.

Taktisk triumf
V75-1:
En taktisk triumf, intet mindre. Eirik Høitomt traff perfekt fra start med 4 Mystic Flame som pilte til tet. Høitomt fikk lure unna 1.19,8 de første 500 meterne før Tom Erik Solberg gjorde slag i saken med 9 Out Of Nowhere. Kort etter satt sistnevnte utvendig for lederen og løpet var i praksis låst. Kilometeren ble passert på debutantlignende 1.20,1. 1200 meter fra mål sendte Åsbjørn Tengsareid i vei favoritten 7 Grand Tealight, vel vitende om at resten av løpet måtte traves i tredjespor. Rundt den siste svingen så Mystic Flame slagen ut, men da det ble tutet for oppløp tok Høitomt-hesten nok en gang tak i bittet. 1 Pebbe Simoni satt bom fast med alt i rygg, men fikk aldri åpning. Mystic Flame red striden av og tok hjem seieren foran nettopp Pebbe Simoni, tapre Grand Tealight ble tredje. Vinnertiden ble 1.17,0/2640 meter.


- Jeg fikk et fint inntrykk av hesten i varming. Vi fikk tet og kjøre i mitt eget tempo. Hesten kjentes fin ut og det ble greit til slutt. Det var om å gjøre å holde Pebbe Simoni inne, konstaterte Eirik Høitomt.

32-oddser
V75-2:
Det løste seg perfekt for favoritten 7 Playful Win, men Hamre-hesten hadde ikke sin beste dag. 3 Nice Moment fikk en tidlig galopperende 6 Gregorian opp utvendig på første langside, og tempoet ble holdt friskt oppe. 1.12,0/500 meter ble til 1.15,5 på kilometeren. 900 meter fra mål fristet 2 Copa Del Mundo ut favoritten fra andrepar utvendig, og i løpet av 300 meter hadde Playful Win overtatt føringen. Inn på oppløpet ble det imidlertid tidlig klart at favoritten ikke hadde det rette stinget. Fra rygg leder hadde Arne Nilsen funnet åpningen med 32-oddseren 4 Come On Sandy, og via en hvirvlende sluttspurt holdt de unna for 5 Gjølmes Jet. Tredjeplassen gikk til Playful Win. Vinnertiden ble 1.16,5a/2140 meter.


- Jeg fikk ferten av seier da jeg dro proppene, det reagerte hesten voldsomt på. Draskylappene dro jeg et stykke inn på oppløpet og da holdt det greit inn. Hesten har gjort tre fine løp etter pause og har gått bedre og bedre for hver gang. Jeg har sagt at det ennå har vært litt som har manglet og har villet lette litt på skoingen. I dag var han helt perfekt, mente Arne Nilsen. 

Første V75-seier
V75-3
:
Han varslet offensiv satsning på forhånd, Ole Johan Østre, og han holdt det han lovet. Unggutten sendte 5 Frk. Daniella tidlig til tet, holdt jevnt 1.29-fart og da det ble røre bak i feltet i den siste svingen, skaffet østfoldingen seg en lengde til konkurrentene. Den lengden ble tung å hente inn for de andre hoppene, selv om lederryggens 6 Kolnes Germa ble nærgående oppløpet ned. 50 meter fra mål var det tomt for krefter for sistnevnte, og Østre kunne by på et C-moment av en seiersgest ved målgang etter sin første V75-seier. Kolnes Germa ble annen, 10 M.G. Siri tredje. Vinnertiden ble 1.27,7/2140 meter.

-  Det var kanskje overraskende at hun skulle gå helt til topps, men hun har hatt fin form så jeg hadde ikke blitt overrasket om hun hadde vært på trippelen. Å få vinne V75-løp har vært et stort mål lenge, så dette var utrolig moro! Jeg håper på å få tatt trenerskolen til høsten og kunne leve av dette, fortalte Ole Johan Østre på seremoniplass.

Solid favoritt
V75-4:
Bo Westergaard brukte 9 Michelle De Champs ganske så kraftig for å komme foran favoritten 8 Movie Q.C. på startsiden. Han lyktes med det, men brukte en god speed for å komme til tet. Der fremme passerte dansken på 1.15,8/500 meter og 1.17,8/1000 meter. 1100 meter fra mål angrep Movie Q.C. fra køen og tok seg opp utvendig for lederhesten drøye 800 meter fra mål. Ut av den siste svingen hadde Westergaard skaffet seg en lengdes forsprang, men favoritten viste frem vinnerhodet og strakk det lille nødvendige på seg i en flott oppløpsstrid. 10 Thaia Classic spurtet strålende til tredje etter en reise i køen. Vinnertiden ble 1.16,8/2160 meter.


- Det kom flere fra køen runden igjen og jeg måtte begynne å kjøre. Jeg hadde et håp om å komme ned i dødens såpass tidlig, det løste seg og ble riktig nå. Når hestene vinner V75 og gjør en del av jobben selv må man være fornøyd. Hun har kanskje gjort bedre prestasjoner før, men de kan ikke være på topp hele tiden. Movie Q.C. har vært et eventyr, fastslo vinnerkusken etter løpet.

Ensom på valen
V75-5:
Et ganske så udramatisk løp der den klart beste hesten vant. Jarle Morten Sørmo loset 4 Skofteblesen prikkfritt ut av volten og styrte siden resolutt til tet. Der fremme fikk hjemmeekvipasjen dempe fra 1.29,8/500 meter til 1.31,6/1000 meter før 5 Tidrande kom opp utvendig. 500 meter fra mål takket imidlertid Skofteblesen for selskapet og forsvant i fra med lengder det ble umulig for konkurrentene å innhente. 1 Stensvik Oda liftet med i rygg og ble toer, Tidrande holdt til tredje. Vinnertiden ble 1.29,3/2140 meter.

- Jeg fikk kjøre rolig på mellomrunden, og da syntes jeg han kunne gå litt siste 500 meter. Han blir litt for seg selv og legger av litt, men det var ingen fare. Det er snakk om en flink hest, det er traver det her, fastslo seierskusken.

Stormer mot eliten
V75-7:
For en hest du har, Eivind Gravdal! Amatøren fra Hof satset alt på ett kort bak den røde virvelvinden 12 Stiv Kuling. Via fjerdespor i første sving presset den grønnkledde seg til tet etter 700 kjørte meter. 500 meter ble passert på 1.26,5, fra tillegget sprang Stiv Kuling 1.23,8 den første kilometeren! Gjennom den siste svingen var det kun 3 Sterk Odd som kunne følge, men da oppløpsklokka ringte ble det tidlig klart at ingen kunne rokke Stiv Kuling. Gravdal-traveren passerte millionen innkjørt da han tok hjem V75-finalen på imponerende vis. Sterk Odd var tapper annenhest, mens 6 Lykke Even knep tredjeplassen. Vinnertiden ble 1.24,0/2160 meter.

- Dere har gode hester, så skal vi møte dere trøndere, må vi komme med noe som er enda bedre! Han har fra tid til annen feilet når vi har tatt opp litt, så jeg ville ikke ta opp og det ble på den harde måten i dag. Han var ikke helt hundre i gangen i dag, han småkjenner på noe. Jeg måtte la det stå til fra start i dag og regnet med at vi skulle bli sluppet til tet hvis vi kom tidlig nok. Dette ser veldig bra ut for øyeblikket, strålte en stolt Eivind Gravdal på seremoniplass.


Riktig V75-rekke: 4-4-5-8-4-6-12

Utbetaling
7 rette: 397 734,-
6 rette: 1 587,-
5 rette: 89,-

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.