Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Hardt tempo og Ouster

14.04.2012 17:32 Even Elvenes

Ouster Hanover ble til V75-vinner sammen med Lars Anvar Kolle etter hardkjør i V75-3.

V75 Leangen: En uhyggelig kjapp første langside sluttet med en trøtt storfavoritt Ultimate Lindy i lørdagens V75-3. Bjørnesterke Ouster Hanover kom over oppløpet og vant overraskende for mange.

Ekspertene rundt om har savnet uortodokse styringer fra kuskene. Bo Westergaard tok i bruk en slik variant da han sendte fram 2. valget King Creole E.P. i eliteløpstempo etter 400 meter i V75-3, la press på Ultimate Lindy, men opplevde så at King Creole tydde til galopp.
- Vi fikk oss en real trykk, innrømmet Frode Hamre bak Ultimate Lindy etterpå.
Duoen ledet til oppløpet tok til, men ble satt under press av Ouster Hanover og Lars Anvar Kolle. Disse hadde sluppet unna hardkjøret og slo kloa i Ultimate Lindy, som først tok til passgang - og deretter galopp.
Vinneren trenes av Trond Anderssen, er eid i Danmark, og var et 3. valg i spillet.

Avgjorde før mål
- Hestene springer og gjør alt arbeidet selv. Jeg bare steller og tar vare på dem. All framgang er ikke til å skjønne. Tekno Jerken er forresten verdens snilleste hest. Seieren er stor for meg, storsmilte Jan Martin Bjerring etter at V75-1 var i mål.
Feltet i innledningen av V75 gikk med favoritten Solør Stegg i tet og en hardt pressende Krusen utvendig. Svensken tok over føringen først 600 meter fra mål, etter nesten å kunne ha lagt inn i tre kvart runde. Lumjor som lå i 2. par utvendig kom opp utvendig for Krusen ut av siste sving, men kunne ikke svare en meget alert Tekno Jerken og Geir Vegard Gundersen den siste biten inn mot målstreken. Triumfen var forresten Gundersens første innen V75 i år.
Tor Brænden eier, mens nevnte Bjerring er trener. I spillet fant man vinneren som et 2. valg.

Voldsomt god
Med storfavoritten Regal B.R. plassert i tet trodde de aller fleste at V75-2 var kjørt. Men hjemmetrener Roar Walsøe hadde noe ekstra å kjøre med i 4-årige Synjo Star. Duoen knakk rett og slett Regal B.R. fra posisjonen utvendig - imponerende!
I spillet var duoen et 4. valg, og det er trener og kusk Roar Walsøe som også eier.
- Hesten var meget fin under oppvarmingen, og mine forhåpninger steg. Alt i alt en flott innsats av Synjo Star, mente Walsøe etterpå.

Galopper an mass
Tre kvart av feltet i V75-4 brukte løpet til å galoppere i vilden sky. En som holdt seg til travet var 2. valget Rapp Odin.
- Vi fikk en stor ledelse, men var hentet inn av Jora Eld mot den siste svingen. Jeg ble betenkt, men så fort den siste angrep svarte min hest opp. Det dreier seg om en meget kapabel traver, menste seierskusk Kai Johansen.
Eier og trener gjør Erik Engen.

Glad jente
Så kom oddsbomben. I V75-5 sørget tidligere travtrener Liv Jorunn Lund for at storvokste Kremlinn kunne skli til tet, og lede til mål. 9. valget holdt koken oppløftende, og svarte ut mye spilte Pondus i sluttrunden. En stund var sistnevnte forbi, men da Lund trakk ned draskylappene skvatt Kremlinn fram til seier.
Liv Jorunn var så glad at hun kastet armen i været før målstreken, og strålte natuligvis etterpå. Løpet på Leangen var hennes tredje for året!  
Wenche Hestad eier og trener.
Favoritten Prins Tom stakk i vei i galopp og var dermed ute av kampen med det samme.

Ny bombe
Markert på kun 8 prosent i V75-veddemålet, og som et 9. valg, kom elegante Vacation Kosmos stormende ytterst i banen over oppløpet, og strakk på halsen slik at det ble seier foran Cyrilja. Hoppa lå langt bak i feltet, men etter hardkjør underveis, trøtnet tethestene en etter en. Det bød inn Cyrilja og Dream Vacation - som fulgte i dennes rygg. Hoppene duellerte hardt, men på den siste meteren fikk Vacation Kosmos et grep. Dermed ble det stort jubel på Leangen i det hjemmetrener Magne Olsen kunne vende tilbake til seremoniplass.
Olsen er ikke bare kusk, men også trener og eier.

Knapt for favoritten
Danley fløy i vei til tet i V75-finalen, ble stri og man så 10-tallet på klokka de første 500 meterne. Favoritten Lucky Carpenter ble servert 2. par utvendig, bak en mektig Muskelmann G.T. Sistnevnte la press på lederen i siste sving og koblet et knapt grep. Men Lucky Carpenter hadde også ubrukt kraft på lager, kom opp ogh tok seg så forbi rett før mål.
En glad trener og deleier Siri Braathen strålte etterpå.
- Jeg turte ikke se løpet. Det handler om nervøsitet. Nå er jeg så glad at jeg gråter, smilte hun.

V75-utbetaling
7. rette:  542.063,-
6. rette: 7.640,-
5. rette: 435,-

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.