Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Hallsta Lotus vant Nordisk Mesterskap

22.09.2012 18:18 Henrik Salberg

Hallsta Lotus er Nordisk Mester for kaldblodshester.

Åbo: Hallsta Lotus gikk til topps i Nordisk Mesterskap sammen med kusk Ulf Ohlsson i Åbo i Finland lørdag, og kunne innkassere 40 000 euro i førstepremie.

Norheim Faksen overfløy Hallsta Lotus på startsiden, men galopperte ved inngangen av den første svingen. Dermed var det duket for Ohlsson og Hallsta Lotus som overtok føringen. Etter passeringer 1.23,0/500m og 1.25,5/1000m begynte feltet å rører på seg da det gjenstod rundt 800 meter. Feseth Lynet satt i lederryggen hele veien, og holdt farten greit til mål som nummer fire.

Bakfra kom Mjølnerød sammen med Særpefanten som fikk en dårlig rygg som andrehest via tredjesporet på den siste bortre langsiden. Det førte til en drøy sistesving i fjerdesporet for Særpefanten som leverte et kjempeløp! Hesten stod på strålende nedover oppløpet og kjempet hele veien inn til tredjeplass i jevn finish med andreplassens Erikasson som på sin side fikk et smørløp i tredje innvendig underveis og luke midt i den siste svingen.

Amor Even fikk et fint løp i andre par utvendig av Stian Eilefsen, men var veldig under pari for dagen og galopperte som sliten underkant 500m igjen.
Norskeide Faksen Jr. fikk et løp i fjerde innvendig underveis, rygg på overnevnte som stoppet, dratt bakover, tredje på innersporet mot oppløpet og gikk et godkjent løp med i det hele tatt mye trafikkproblemer underveis.

- Det var litt trangt inn i den første svingen da lederen galopperte, men vi kom oss ut og det løste seg fint for oss. Jeg kjørte kanskje litt for sakte den siste biten, men Hallsta Lotus vant til slutt med krefter spart, fortalte Ohlsson etter seieren.

Moe Svarten nummer fire
Jan Martin Bjerring hadde tatt turen med Moe Svarten som startet i et løp for femårige kaldblodshester - Åbofemman med 10 000 euro i førstepremie.
Den norske ekvipasjen havnet sist til å begynne med og Moe Svarten slet med å få ordentlig fart på beina hele veien. Bjerring angrep snaue runden igjen, men det bet ikke nevneverdig for Moe Svarten som gikk litt på ett gir hele veien. Hesten stod dog på fint til mål via drøye spor den siste biten som nummer fire, flere lengder bak trioen der framme.

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.