Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Definitivt slutt for Yarrah

03.06.2014 19:21 Tom W. Johannessen

Det var ingen tvil: En ny gaffelbåndsskade setter en definitiv sluttstrek for Yarrah Bokos fantastiske karriere, eier Jan-Erik Andresen og veterinær Lars O. Moen til høyre på bildet.

- Det er slutt, sa eier Jan-Erik Andresen og konstaterte det som lå i kortene før tirsdagens undersøkelse på Bjerke Dyrehospital: Yarrah Boko har travet sitt siste løp. Fjerdeplassen i Olympiatravet på Åby 26. april ble karriereslutt for eventyrhesten som vant 35 løp.

Premiekontoen ble lukket med mektige 10,4 millioner innkjørt. Nå venter damene, men ikke før neste år. Jan-Erik Andersen har et godt samarbeid med John Bootsman, Yarrah-oppdretteren.

Avl i Sverige
- Hvor han skal oppstalles er ikke klart, men det blir i Sverige, sier Andresen som drømmer om et Yarrah-avkom  - etter noe i nærheten av en versting-hoppe.
Det samme gjør trener Trond "Buller'n" Anderssen, mannen som har hatt ansvaret hele veien.

"Buller'n": - En fantastisk kriger"
Sammen hadde de et vemodig øyeblikk i solskinnet på Bjerke tirsdag, men sammen har de også opplevd et eventyr med mange spennende kapitler. 
Spennende også for mange nordmenn utenfor travfamilien.
Tredjeplassen i årets Prix d'Amerique var et av høydepunktene i en karriere som man kunne ane noen konturer av da Yarrah var ute i et lunsjløp som 4-åring:
- Det var 3. spor og dødens, og han gikk bare unna, memorerer "Buller'n" som oppsummerer:
- En fantastisk kriger. Og det har ikke bare vært lette løp, sa treneren med krav på å bli trodd.

TAKKER FOR FØLGET: Yarrah Boko, like majestetisk og avslappet som alltid, på Bjerke tirsdag. Lars O. Moen (f.v.) , Jan-Erik Andresen og Trond "Buller'n" Anderssen sammen med Norges ubestridte travener som avsluttet karrrieren med 10,4 millioner på premiekontoen.
FOTO: Tom W. Johannessen

Moen: - Veldig vemodig
Også for Lars O. Moen, som har fulgt Yarrah siden 2011, var tirsdag en spesiell dag.
- Det var ikke litt vemodig, dette var veldig vemodig, sa klinikksjef
Moen som var klar i talen etter undersøkelsen av Yarrah Boko:
- Det var ingen tvil. Det er snakk om en ny gaffelbåndsskade som nå sitter litt høyere. Hele stabiliteten i kodeleddet har etterhvert blitt svakere, forklarer Moen som konkluderer:
- Han var faktisk mindre halt enn forventet i dag, og vi hadde nok satt i gang behandling hvis dette hadde vært den første skaden. Men vi snakker om den tredje, sier Moen som oppsummerer sitt mangeårige blikk og kjennskap til den 9-årige norske travkeiseren:


FLAGGSKIPET: Yarrah Boko har vært flaggskipet i norsk travsport i mange sesonger. Her på Grosbois i vinter. I fire vintermeetinger på rad vant Yarrah løp på Vincennes, en enestående prestasjon. Åtte forskjellige kusker kjørte Yarrrah Boko i til sammen 85 løp: Ulf Ohlsson var tømmefører 25 ganger, Lars Anvar Kolle 22 og Kai Johansen 21 ganger. Prøveløpet til hesten som nå har avsluttet løpskarrieren, ble gjennomført på Bjerke 16. april 2008. 
Foto: Eirik Stenhaug

Et fantastisk gemytt
- Yarrah er stor og tung (594 kilo på vekten tirsdag, ideell matchvekt for Yarrah!). Det er uvanlig. De fleste elitehestene, både kalde og varme, pleier å være små og tynne. Kanskje Yarrah er fremtidstraveren? Men det spesielle ved Yarrah, og det jeg har blitt mest glad i, er hestens gemytt.
Han har vært dønn rolig i alle situasjoner, aldri blitt stressa, aldri brukt krefter unødig. En helt laid-back type. Og vi snakker om en hingst! 
Det er love å håpe at egenskapene blir nedarvet.
Det har vært en stor glede å være med på samarbeidet rundt hesten - alt rundt Yarrah Boko har vært stort. Men det var det, sa Lars O. Moen, stadig vemodig, da Jan-Erik Andresen leide Yarrah tilbake i hestebilen før ferden tilbake til Vestre Ådal.
En stor karriere er over.

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.