Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Tidenes første nordpå

11.07.2015 17:57 Henrik Glimo Hansen

Fill Joy Dream ble historisk ved å vinne historiens første V75-løp på Harstad Travpark. Foto: Eirik Stenhaug/Equus

V75 Harstad: Vi fikk se en verdig vinner av historiens første V75-løp på Harstad Travpark. Bjørn Garberg serverte Fill Joy Dream et drømmeløp, alt klaffet og seieren var aldri truet. 

20 år etter at det første travløpet på Harstad Travpark ble kjørt, fikk nordlendingene æren av å kjøre V75 for aller første gang lørdag.
Vinneren av det første V75-løpet ble hedershesten Fill Joy Dream, som gjorde sitt 123 løp i karrieren og trolig aldri har vært bedre - i en alder av 11 år!
I et løp der det meste skjedde, klaffet alt optimalt for Bjørn Garberg og «Fill Joy» som hele veien var å finne i forskjellige posisjoner i andresporet. Til slutt ble ryggen til Thai Quickstep avgjørende, og seieren ble kontrollert foran Buy the Law og Thai Quickstep. Tiden ble skrevet til 1.16.0/3050 meter. 
- Det er 20 år siden sist jeg vant her, da med Tamin Sandy. Hesten blir bedre og bedre jo lengre løpene blir. En ære å vinne Gerhard Bergs Æresløp, fortalte Bjørn Garberg etter den historiske seieren.
Eier Robert Jakobsen, daglig leder på Leangen Travbane, var rørt.
- Jeg er helt skjelven. Råeste jeg har vært med på travbanen. Vi har kjørt 100 mil og fikk virkelig valuta for pengene. Det verste var at jeg inni meg visste at han ikke kunne tape det løpet, og med den reisen og dårlig tempo ble det lett, forklarte Jakobsen. 

Historisk vinner i Harstad
Vi fikk se en knallgod vinner av det første løpet under den historiske dagen. Hjemmekusk Stian Pettersen innledet dagen med å lose inn talentfulle Yankee Plane
Pettersen tok det rolig fra start bak Charlie Plane og So Fly som kjempet om føringen. Førstnevnte vant kampen og slapp til favoritten Yankee Plane. Siden var det aldri snakk om saken. 3-åringen la inn en solid sisterunde og stoppet på tiden 1.16,3/2040 meter. En rekordforbedring på drøye tre sekunder.
Trond Myhre fra Troms er eier, trener og oppdretter.
Altrix holdt til bra til andre, mens tredje ble tatt av godt avsluttende So Fly som var med på mye innledningsvis. 

Ellers har vi notert følgende i øvrige løp:
* Den første vinneren i V-spillet ble T.Hall og svenske Claes Sjöström. Fra strek tok Don’t Steal Me føringen og slapp til meget godt startende Viva La Diva Rick. Utenfor kom Rubintor Finn som leverte et strålende løp til andre, men var sjanseløs til å holde unna for T.Hall som hadde smøget med i ryggen og speedet inn til seier på 1.16,1/2060 meter. Tredje ble Viva La Diva Rick. 
Eier og trenger er Madelene Wikstén fra Boden, samt Stall WF. 

Finsk kanon
En skikkelig smellkaramell kom i V5-3 i form av Briso Hamilton og Kaarlo Palojærvi, tredje siste-valget og en 76-oddser. De satt bak i køen hele veien og lot Wake Up Sweety åpne første 500 meter på 1.11,2. Før det hadde favoritten Malik feilet i første sving. Rundt den siste svingen dro finnen i høyretommen og det regelrett eksploderte. Seieren på 1.14,3a/1600 ble kontrollert, foran Calypso River og Super Track.
Kaarlo Palojærvi trener 7-åringen som eies av Suomen Hippos Ry. 

Blekkan tilbake
En seierssugen Jomar Blekkan brukte ikke mange løpene på å finne veien tilbake til seremoniplass. En rå varming ble raportert på favoritten Remix i V75-2, og i løpet klaffet alt underveis med en perfekt reise i andre utvendig. På den siste bortre langsiden kastet han loss og spant til tet. På oppløpet kunne Blekkan konsentrere seg om å vinke til publikum. Bak fulgte Nesvik Kasper og Hogsta’n. Vinnertiden viste 1.26,9/2060 meter. 
Trener er Bjørn Eggan. Han eier sammen med Inger Marie Wilmann.

Beste hesten vant
Etter at finnene og trønderne hadde tatt seg av tre løp var det dags for en svensk seier i V75-3. Denne gangen var det John Östman som satt i sulkysetet.
Med Caligula F. fikk han føringen og ble i den posisjonen til mål var passert. Folkehesten Leangen, Cherbuino, gjorde nok en eminent innsats som toer, mens Marco d’Estino havnet langt bak og fikk problemer med å komme inn i løpet. Folkehesten til Nord-Norge, Thai Gucci ble disket for galopp
Vinnertiden ble 1.14,7a/2040 meter.
Eier er Bert Pettersson fra Skellefteå. Trener gjør Gabriella Laestander.

Æret Trudvang
Omgangens største V75-favoritt, Kodran, hadde få problemer med å innfri forventningene i Egil Trudvangs Æresløp. Polar Northug og Dag-Sveinung Dalen vant tetkampen og slapp ventet til favoritten da Eirik Høitomt satte fart fremover. Utvendig vandret M.H Fantomet. Foran fikk Kodran bestemme tempoet etter behag, og ut på siste langsiden satte Polar Northug fart fra ryggen, men det ebbet tidlig i svingen ut. Da dukket Søyset Kaiser opp og tok seg opp som toer. Scott Odin tok seg opp som tredjehest. 
Kodran vant på 1.26,7/2040 meter. 
Eier er Torill Grønhaug og Kristian Versto. Treneren Andreas Opheim tok sin andre strak V75-seier med 6-åringen.
- Han var litt slakkere enn sist. Eirik (Høitomt, kusk) kjørte jevnt 26-fart og da var det ikke lett å hente noe, kommenterte han.

Første V75-dobbel for Östman
Johan Östman har hatt en strålende sesong så langt. På Harstad plusset han på statistikken da han satte inn en ny vinner for Gabriella Laestander. Bak den klart beste hesten i V75-5, Claudius F., satte han fart med runden igjen til mål. På den siste bortre langsiden slo han kloen i tethesten Gann Stone og holdt unna for Image Va Bene som lenge var godgående i sporene. Opp som andre kom Ninepoint Knight. 
Vinnertiden viste 1.14,3a/2040 meter.

Dalen rundt om
En rimelig lettløst V75-rekke ble avløst av 8-valget B.W.T. Hellion i V75-6. Dag-Sveinung Dalen prikket starten perfekt fra sporet lengst ute bak bilen og blåste til tet. Fra den posisjonen var ekvipasjen aldri truet da andrevalget Fore Candy fikk dødens posisjon, og Blekkan passet på å holde favoritten Seaborn Simona ute i tredjesporet da hoppa ble sendt tidlig i angrep.
Vinnertiden viste fine 1.13,0/1600 meter – tangering av banerekorden. En som derimot satt banerekord var Glad Hall T. som travet 1.13,5, og dermed slettet rekorden for eldre hopper satt av Next Step på 1.13,6 i 2013.
- Visste at jeg hadde en mulighet og det var å klemme til. Skal innrømme at jeg hadde håp om en fin premie og en mulig trippel, så dette kom uventet på meg. Kjente jeg hadde mye å kjøre med. Hesten vokser noen klasser foran, er god til å forsvare seg og har et hjerte av gull, sa Dag-Sveinung etter løpet.
Aarne Lintulathi fra Finland trener. 

Føynland Kongen og Geir Flåten vant John Buers minneløp på Harstad Travpark. Pål Kristiansen og datteren Andrea er med på seiersdefileringen. Foto: Eirik Stenhaug/Equus


Bejublet seier og ny banerekord
Kveldens siste V75-vinner ble som ventet den store favoritten Føynland Kongen. Og det til stor jubel blant de mange publikummerne som hadde tatt turen. Soløy Sandra fra strek fikk en flott start og fikk føringen, men slapp direkte til favoritten som var lynrask ut fra tillegget. Ut på siste langside ba Flåten om det lille ekstra, noe en meget opplagt Føynland Kongen svarte godt på. 

Duoen stakk unna konkurrentene og smalt til med ny banerekord 1.23,6/2040 meter. Den forrige hadde Vinnelykka på 1.25,6 fra 2013.
- Ble akkurat som håpet. Vi fikk en god start, noe som var viktig. Jeg skjønte tidlig at Morten (Carlsen, kusk av Soløy Sandra) ville ha rygg, og da ble det greit. Han fikk lov å springe litt på slutten og da fikk vi banerekord også, sa Geir Flåten.
Trener og eier er Pål Kristiansen. 
Toer ble Plenkrutt, eid, trent og kusket av tidenes første vinner av et totoløp på Harstad; Eva-Kristine E. Bjørnstad. Treer ble Mjølner Flaks, trent av 21 år yngre Ane B. Salen Johnsen. 

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.