Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Baker Tilly fra Birger

21.04.2017 12:15 Tom W. Johannessen

Birger Jørgensen er klar for kjøring på hjemmebanen. Han kan se tilbake på 30 danske landschampionat og gir seg neppe med det. Han tror mest på Baker Tilly (V5-2) av de hestene han kjører i dag.

V5/V4 Århus: Birger Jørgensen er klar for innsats på hjemmebanen. - 7 Baker Tilly (V5-2) er den hesten jeg kan vinne med, sier Birger til Equus. Han blinker samtidig ut dagens nøkkelkusk: - Steen Juul kan vinne tre-fire løp, sier Birger om veterankollegaens sjanser.

Her følger championkuskens gjennomgang av løpene på en bane der tre mann har syv seire så langt i 2017. De tre er Birger Jørgensen, Steen Juul og Henrik Lønborg:

V5-1: 4 Barolo med Jeppe Juel blir et førstevalg. Har to strake og går ok løp, men jeg synes ikke hun så helt overbevisende ut sist. 1 S. K.s Sagitta, som dere kjenner fra Norge, er hesten i mot. Jeg kjenner den ikke veldig godt, men hun skal være starthurtig og kan kanskje sitte i tet.
De øvrige kjemper om tredjeplassen. Det gjelder også 5 Bobbywhitesock som jeg kjører. 

V5-2: Strek for nr. 2, 4, 6 og 7, vinneren skal være blant disse. Jeg er litt optimist med 7 Baker Tilly. Løp bare med i årsdebuten, er nok bedre nå. Jeg tror faktisk hesten er best i feltet på kapasitet, har møtt tøffere motstand enn dette.

V5-3/V4-1: 5 Tyrell As er et naturlig førstevalg. Måtte kjøre for lenge om spissen sist. Kommer lettere til tet nå og trives i Århus. Kan brukes "blank".
Jeg kjører 6 Twilight D., også velkjent i Norge. Var god som unghest; er en ustabil og besværlig type. Jeg tviler på at han er i bildet her.
1 Super Goal satser på ryggen til Tyrell As. Så er det 2 Tarzan Gardenia. Er langsom ut, men går gode løp i Århus der det er høyrevei, små svinger og langt oppløp. Velger man å dekke opp Tyrrell As, mener jeg denne skal tidlig på, kanskje første gardering og en mulig skrell. Den er lite spilt.

V5-4/V4-2:  6 Bal Bora er for meg en naturlig favoritt. Steen Juul igjen. Holdt fornuftig godt sist for å si det sånn. Ble tatt ned på slutten.
3 Atletico kan også vinne, men dette er en helt vanlig hest. 
7 Rasken Q.C. har en dårlig rad full av g'er. Men hesten har kapasitet og skal med på gardering. Tre hester skal holde her.

V5-5/V4-3: Her blir Steen Juuls 7 Titanio C.R. kjempefavoritt, og det er helt riktig. Har stor fordel av "Århus-veien". Jeg har vanskelig for å se den tape. En banker. 
For dem som allikevel velger å gardere storfavoritten: 1 Uzma med Rene Kjær er i flott form. Spurtet sterkt til andre i Prins Henriks Cup fra spor 12 sist.
2 Tellus er god ved overpace; 4 Fendi Draviet er rask ut, men har vanskelig for å avgjøre løp. Jeg kjører 5 Roselin Svimmel som jakter en plassering.

V4-4: Et amatørløp. 5 Ride Me Svimmel har tre seire på de fem siste. Jeg tror den vinner igjen. Eventuelle garderinger er nr. 6, 7 og 8. Strekhestene skal få det tøft her.

* - Jeg har veldig gode sjanser på papiret i dag. 7 Titanio C.R. i V5-5 er den beste sjansen. Løpet sist ble for hardt. Dette er en veldig bra hest, og jeg kjører til her.
5 Tyrell As i V5-3 er den nest beste sjansen. Lå for hardt på sist. Han er roligere i Århus, det er mindre trangt og mindre stress på denne banen. Håper han kan lede hele veien. 
6 Bal Bora i V5-4 ble trøtt sist. Har gått frem med det løpet. Ikke så rask ut, det blir ikke spiss. Kan vinne, men jeg vil kalle det en triohest, sier Steen Juul til Equus.

Innleveringsfrister (L1):
V5: 16.07
V4: 16.43
 

Neste mulige spill:

V75
V76
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.