Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Gulljackpot og godbiter!

22.04.2017 09:10 Tom W. Johannessen

Finaledag og Gulljackpot på Bjerke: Med andre ord stor sport og høyt spill, en vinnerkombinasjon. Norsk Rikstoto dobler førstepremiepotten; 18 millioner til en alenebong. Godbitene kan derfor smake bedre enn noengang. Du får dem på LiveLørdag!

LiveLørdag V75 fra kl.12:00 på Rikstoto Direkte eller gratis på VGTV.

V75-1: Allerede i omgangens åpningsløp er det duket for stor sport:
 9 Seaside Illusion var enormt bra da hun vant tross tøff innledning sist. Men hun må gjenta prestasjonen og vel så det: Bergens-gjesten 5 Queenswood har vist seg som ei knallbra hoppe. Fra tet kan nok seiersmaskinen til Ove Wassberg gå en 13-tid.
- Det er 9 Seaside Illusion som er min og stallens beste sjanse lørdagFormen er uforandret fin, sporet bra og hun er sterk. Hennes eneste nederlag var et arbeidsuhell, og jeg har god tro på henne igjen, sier Frode Hamre om hesten som var en 59-prosenter fredag morgen.SEIERSMASKIN: Seaside Illusion har tre på de fem siste - og jakter ny triumf i Hoppedivisjonens finale lørdag (V75-1). Her er førstepremien 110.000 kroner.
Foto: hesteguiden.com


V75-2: Finale i grunncupen. Ti av de tolv deltagerne står med seier i programraden, og mange svært gode hester for grunnlaget er på plass: 3 Bråtnes Faks med Magnus Teien Gundersen og 11 Villas Cato med Åsbjørn Tengsareid  var mest spilt - og likt spilt fredag; begge som 29-prosentere. 6 Helle Spik, med Jomar Blekkan, var en 5-prosenter og ligner tidlig omgangens underspill.


V75-3 er finale i grunndivisjonen. Connie Engebråthen sender ut stortalent 9 Income som har tjent 76.000 kroner så langt i år. Eirik Høitomt kjører, og spillerne heier; Income var en tung 62-prosenter fredag.

V75-4: Bronsedivisjonens finale. 1 Frascati B.R. fra Hamre-stallen (Vidar Hop kusker) var fredagsfavoritt, men her vil det nok jevne seg noe ut. Forus-gjest Pål Buer/4 Massive Attack har klare ambisjoner fra flott spor. Og 9 L.J.'s Andy Hall og Jomar Blekkan har sammen vist knallform i tre strake seiersløp.

V75-5: Hoppene skal her i ilden over fire distanser. Etter heroiske innsatser i sine to starter i år kommer Suldals stolthet; 15 Ness Tjo Stjerna til å bli hardt betrodd. Tom Erik Solberg kjører hoppa som var en 61-prosenter fredag. Men pass på her! Mats E. Djuse kommer med ambisjoner og 4 Romanova (3-prosenter fredag) som var imponerende overlegen på Leangen sist.

V75-6: S
ølvdivisjonens finale. Her skal superhoppa 
6 Gematria (16 seire på 39 starter) få kjørt seg mot 4 Emir La Brousse8 Brixton U.S. og 3 Twain Bi. Sistnevnte kommer trolig ut i skoløs utgave for første gang.

V75-7 er kaldblodscupens finale, 8 Philip Lyn er forhåndsfavoritt i spillet. Kai Johansen kjører som vanlig, her blir det offensiv satsing. Jan Martin Bjerring har stallen i kanonform og kommer med et sterkt kort i 9 Lille Jim. Sistnevnte ble slått av 10 Ossmann på Leangen sist. Begge har denne gang bakspor. Her er 3 Charm Elden veldig lite rørt i forhåndsspillet. Det kan vise seg å være feil.

* Åsbjørn Tengsareid er formsterk og leder kuskestatistikken i V75 med ti førsteplasser. Men her er det close race: Frode Hamre er én bak og har en sterk Bjerkedag på papiret lørdag. Tom Erik Solberg, også en formkusk, har klatret til tredje med syv. Deretter følger Magnus Teien Gundersen (7), Vidar Hop (7), Geir Vegard Gundersen (6) og Eirik Høitomt (5). Solberg og "GV" Gundersen er oddskuskene i V75: Førstnevnte har en snittodds på 12 på sine vinnere; Gundersen har hele 21.  

*
Gulljackpot betyr masse spillfokus i LiveLørdag!

* Tormod Hynne styrer spakene. Han har med seg Lars Gunnar With og Espen Haug. I tillegg tipser 5 av Rikstotos Eksperter omgangens beste banker og objekt.

* Asbjørn Mehla er gjeste-ekspert i studio. Presentasjon unødvendig. Mehla har vunnet 5158 travløp i Norge - og er som alltid klar i tale og meninger.

* I reportasjedelen får du møte Trond Jørgensen, galoppsportens evighetsmaskin. Han har gått ned ti kilo siden februar og går på en ny sesong som jockey. 60-åringen har vunnet løp på Øvrevoll hvert år siden 1975. I april 1994 vant Trond fra Åskollen i Drammen alle V5-løpene i én omgang. 
Det blir også en reportasje om Emir La Brousse og Sigbjørn Kolnes, samt Ove Wassberg - eveighetsmaskinen på snart 70.

* Ta del i sendingen! 
Via sosiale medier som Twitter, Instagram og Facebook, kan du ta del i LiveLørdagV75. Benytt #LLV75 og still spørsmål til panelet eller de aktive på arena.   

Neste mulige spill:

V75
V76
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.