Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Rappest igjen

12.08.2017 20:56 Rolf-Henning Pedersen

Jærvsørappen har tendt voldsomt til i de siste løpene og tok en ny, sterk seier. Arkivfoto: hesteguiden.com

Jærvsørappen har hatt en fantastisk formutvikling i regi av Frode Hamre. I St. Hallvardpokalen brukte han Odd Herakles og Kleppe Slauren som rundingsbøyer og vant på sterke 20,9ak.

Svenske Krusina overtok teten i første sving og fikk med en gang Voje Diva opp utvendig. Sistnevnte fikk hvile en runde i lederryggen, før Lars Anvar Kolle gikk ut i dødens runden igjen. Inn mot siste sving koblet den Jenny Thygesen-trente hoppa grepet på en svakt travende Krusina, og oppløpet ble en formalitet.
- Min største seier, sa en en strålende fornøyd eier Åsmund Degnes på seremoniplass.
- Jeg ville gjerne til tet, men ble hengende i dødens til vi kom ned i lederryggen. Lederen forsto jeg vi hadde slått inn mot siste sving, men jeg var ikke sikker på seier før vi passerte mål ettersom jeg hørte rogalendingen (Åsbjørn Tengsareid bak favoritten Oriola) i angrep i siste sving, sa Kolle til Drammens sportssjef Ove Bjerkeset. 

Beste hesten,ny banerekord
SM.K. Silvousplait hadde aldri vært på tvillingen på åtte starter, men i Benn Orres minneløp var det duket for den første seieren. Og den kom på den imponerende måten. Fra tet satte hoppa ny banerekord på 15,1am.
- Jeg er i sjokk, sa en gråtkvalt eier, trener og oppdretter Siv Marie Kittelsen.
- Vi tapte teten, men lederhesten ble stri og jeg håpet Jomar (Blekkan) ville slippe. Siden holdt jeg et tempo som passet. De andre nærmet seg, men jeg vil si det ble en sikker seier, sa kusk Åsbjørn Tengsareid på seremoniplass.

Fartsfest i Guttorm Brekkes pokalløp
Tekno Lotta og Geir Flåten sørget for fartsfest i Guttorm Brekkes pokalløp. 225,/500 og 22,8/1000 var passeriingstidende, før Tekno Lotta stoppet fullstendig i siste sving. Lederryggens Møller Jerka overtok, og fikk raskt Brenne Blissi opp utvendig. Sistevnte nærmet seg hele veien, men klarte ikke å komme forbi.
- Tekno Lotta fløy ut i trav, og jeg kunne ikke holde henne. Etterpå holdt jeg tempoet oppe, men i siste sving ville hun ikke mer. Ryggløp er hennes melodi, men i dag hadde vi ikke mye å velge på, sa Geir Flåten til RD.
- Jeg visste ikke om jeg skulle bli med i Tekno Lottas voldsomme tempo, og valgte å holde litt avstand. Den tempobedømmelsen visste seg å være riktig. Jeg satset alt på oppløpet, og hun galopperte rett etter mål. Om det hadde vært nødvendig kunne jeg holdt henne lenger i trav, sa trener og kusk Øystein Tjomsland. Vinnertiden ble 24,9a/1700.

Tilbake på topp
Nice Eleven L.
skuffet kapitalt på Jarlsberg, men da var hoppa syk. I Nils Brekkes pokalløp var hun frisk. Da ble det ny seier etter sterk sluttspurt, hvor hun kneblet en råsterk Licensee som knekte favoritten N.Y. Diamond in the Sky fra dødens.
- Jeg var usikker etter prestasjonen sist, men trodde hun var frisk. Nice Eleven L. er ei veldig bra hoppe når hun er i orden, og inn mot siste sving fikk jeg den gode følelsen. Det er godt hun er tilbake igjen, for nå begynner de tre viktigste ukene i hennes løpskarriere. Det er Hoppe-Derby som er hennes livs største oppgave, sa en fornøyd trener og kusk Geir Vegard Gundersen etter seieren verdt 70 000 kroner.

Aldri bedre
Jærvsørappen
var årgangens store stjerne som 4-åring, og vant Derby. I fjor som 5-åring gikk det tråere, men etter at den fotrappe 6-åringen kom til Frode Hamre har det virkelig løsnet. Da Jomar Blekkan dro ut i tredjespor på siste bortre blåste kaldblodsstjernen feltet og holdt farten greit mot mål.
- Jeg valgte å angripe på siste bortre da hesten kjentes veldig frisk ut. Jærvsørappen kan være lur når han kommer alene foran, og da er det viktig å holde ham på bittet for at han ikke skal stoppe. Det gjorde han også, men det var ingen fare, sa Jomar Blekkan etter å ha vunnet med annetvalget på sterke 20,9ak.

Utbetaling V75:
7 rette: 7159
6 rette: 126
5 rette: 21

Neste mulige spill:

V75
V76
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.