Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Persson er ikke slått...

11.08.2017 17:50 Tom W. Johannessen

Järvsö Birger og Jan-Olov Persson er klar for Kallblodskriteriet fra et flott førstespor i V75-6.

V75 Dannero: Favorittene i V75-6 er norske; 2 Kos Odin (Simen Bremseth Jessen) og 3 Valle Ask (Tom Erik Solberg). Men Jan-Olov Persson har en spennende utfordrerduo i Svenskt Kallblodskriterium.

- Det er blitt for lett for nordmennene å komme å hente penger her, sier Persson i vanlig munter stil før han vender blikket direkte mot V75-6 på Dannero.
Han kjører selv 1 Järvsö Birger, Ulf Ohlsson sitter opp bak 5 Tekno Eld.
Førstepremien er solide 600.000 svenske kroner.

- 5 Tekno Eld (V75-6) er den beste av mine. Han var ikke frisk sist; hadde en infeksjon. Hvis han er helt i orden igjen, det tror jeg han skal være, håper jeg han utfordrer den norske duoen. Han skal være god nok, sier han.

- Tar du teten med Järvsö Birger? Og sitter du der hvis Valle Ask og Tom Erik Solberg kommer opp utvendig og stiller et spørsmål?
- Det kommer an på hva han betaler! Nei, da. Vi får se. Det er mulig vi prøver foran, svarer kusken og treneren som har to triumfer i Svenskt Kallblodskriterium som med nåværende navn ble arrangert første gang i 1993.
I 1997 prøvde han å kvale inn ikke ukjente Järvsöfaks. Men tidenes kaldblodshest var en "late bloomer"; ble bare fjerde, dermed null finalebillett.
Det ble det heller ikke i kriteriekval. i Norge - også her ble han fjerde i livets tiende start. Men i Consolation-utgaven, 14 dager senere på Bjerke, gikk han til topps.
Året etter vant han Derby i Norge og ble toer i den svenske utgaven. Resten er en eventyrhistorie.
Järsvsöfaks stoppet på 201 seire på 234. Er det det som kalles en vinnerhest?   KRITERIEKLAR: Simen Bremseth Jessen er klar for sin største oppgave som kusk søndag. Han kjører familiehesten Kos Odin i Kallblodskriteriet på Dannero. Kristin Bjørbæk Jessen trener.
foto. hesteguiden.com

2 Kos Odin (V75-6) ble slått i debutløpet (E.C. Koren Lunds Minneløp på Klosterskogen; siden har han vært stødig på seremoniplass. Han vant sin kvalifisering på dårligere tid enn 3 Valle Ask, men Kristin Bjørbæk Jessen "vant" trekningen mellom kvalvinneren:
Og Kos Odin har spor innenfor Valle Ask i finalen søndag:
- Han er ikke brennhurtig ut så det ver mulig vi må gjøre jobben utvendig. Vi går uansett for gull, men vi blir ikke skuffet om han er blant de tre. Det er viktig å unngå uhell og galopp, sier Simen som melder "alt vel" - og at hesten har vært finere i jobben nå. Noen små små justeringer er gjort.

* Susanne H. Osterling er utestengt og ikke i aksjon på Dannero. Men hun er godt pålest. - 5 Ariel T. Dream (V4-1) skal være en vinner i montéløpet. Jeg kjenner og har ridd 3 Lindeberg og 8 Limping Shrimp som begge er bra, men jeg tror neppe de slår nr. 5. Pass ellers på 9 Thwima i V4-3. Hun var fantastisk bra i siste start, sier Susanne til Equus. 

* 13 av 24 vinnere av Svenskt Kallblodskriterium har vært norske, Norge har nå fire på rad. Jomar Blekkan har tre seire som kusk, bl.a med Alm Rau jo i 2001. Ti ganger har 1-oddsere gått til topps. Lannem Silje i 2013 har løpsrekorden med 1.24,6a./2140 meter.

Innleveringsfrister (L3):
V4: 12.45
V75: 14.30
V5: 15.17
DD: 16.24

Neste mulige spill:

V75
V76
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.