Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Banker på Drafted

07.12.2017 09:10 Tom W. Johannessen

Erika Rasmussen har vært i Dubai siden år 2000. Hun er tipsekspert, fotograf og treningsrytter for championtrener Doug Watson og hans Red Stable.

V4 Meydan: Tipsekspert Erika Rasmussen, treningsrytter hos championtrener Doug Watson, blinker ut en hest fra egen stall som løpsdagens banker: - 2 Drafted i V4-3 er mitt valg, sier Erika til Equus.

* - Drafted er en amerikanskfødt nykommer hos oss og i Dubai. Gjør sin første start i år, har bare løpt tre ganger som 2-åring: På Keeneland i Lexington, Ascot og Del Mar i San Diego. Vant i debuten, så uplassert for William Buick; deretter nr. seks av seks. Stallen er litt "excited" rundt starten til Drafted. Så får vi se, sier Erika før V4-3 torsdag.

* Pat Cosgrave leder jockeystatistikken i Emiratene (fem baner) så langt med 13 seire. Pat Dobbs (førstejockey for amerikanske Doug Watson) har ti. På Meydan topper Pat Dobbs med tre førsteplasser så langt. 

* Alle løp går på dirt denne torsdagen. Starttidspunkt for det første av i alt syv løp er kl. 15.30.

* Her følger Erikas gjennomgang av torsdagens V4-runde (4. -7. løp) på Meydan:

V4-1:  På tall skal dette være 5 Doublets (startspor 3) løp alle veier. Ligner en sikker vinner. Det er imidlertid et men: Hesten har aldri løp på dirt tidligere. Derfor foreslår jeg garderinger:
2 Moosir, som jeg rir i trening, gikk godt til seier på 1200 sist. Ble satt opp seks kilo. 200 meter lengre nå, går for fronten så får vi se om det holder hjem.
4 Always Welcome var toer bak Moosir sist. Bedre inne nå, skal helt klart regnes.
* Dane O'Neill sitter på Watson-trente 2 Moosir, Doug Watsons førstejockey Pat Dobbs rir 1 Centrifugal. Men Moosir er Sheikh Hamdan-eid, det betyr at hans førstejockey O'Neill sitter på denne. Dobbs kan altså ikke velge å ri Moosir.

V4-2: Her kommer jeg med et friskt vinnertips på 8 Galvanize fra vår stall. Jeg rir også ham i trening; "he's jumping out of his skin". Har gått gode løp - nå er det opp i klasse. Derfor blir han undervurdert. Jeg tror han takler dette hoppet opp. Også han skal gå for fronten.
2 Grand Argentier kommer også fra Watson-stallen. Pat Dobbs velger denne. Jobber godt og har løpt mot bedre hester. Men jeg tror altså han taper for Galvanize.
9 Direct Message kan også være en gardering. Følges av gode rapporter fra stallen til Al Rayhi. Et obs på denne.
1 Nathr fra Watson-stallen var ute på for langt sist. Jeg tviler her. 

V4-3:  Her går jeg altså for 2 Drafted. Ny i vår stall. Kjøpt fra Godolphin Racing på "sales" i Dubai. Godolphin vil ha nye eiere inn i sporten; Drafted er kjøpt av Misty Hollow Farm. Hesten ser veldig godt ut. Har gått på 900, 1000 og 1400 meter. Ute på 1400 nå. Står i boks nr. 12. Det er jo egentlig tet som gjelder på Meydans dirt, men jeg tror ikke Dobbs rir Drafted for fronten fra boks nr. 12.
Garderinger for dem som ikke stoler på min banker: 3 Tafaakhor som er en stabil hest. Og 11 Bois de Boulogne som står i boks nr. 1. Debuterer i Dubai. Har blant annet vært hos John Gosden, skal passe godt på dirt'en her.
4 Lytham St. Annes (Doug Watson/Sam Hitchcott) avsluttet bra sist. Plasshest her.
SISTE: Drafted betaler torsdag formiddag rundt syv ganger pengene i England.

V4-4: 5 Trinity Force vant sist. Jeg tror han gjentar, dette er en kjempehest. Tadhg O'Shea rir. 
Pat Dobbs har valgt 2 Active Spirit som skal være best av våre fire. 
6 Nolohay, også fra Doug Watson, ris av Dane O'Neil. Han er andrejockey for eier Sheikh Hamdan. Førstejockey Jim Crowley kommer først til Dubai i januar.
De to siste Watson-hestene i løpet er 8 Dehbashi (Sam Hitchcott) og 9 Tried And True (Fernando Jara). Begge trener bra - og begge går opp én klasse. 
Dette er forøvrig et felt nesten helt uten frontrunnere. Skal jeg tippe tethesten, sier jeg 11 Jaaref fra boks nr. 1.

* V4-spillet er i lokal norsk pool, vinner-, plass- og tvillingspill i felles pool med franske PMU. 

Merk bongene F4/54, V4-spillet (4.-7. løp) har innlevering 17.15.


* - Mange av hestene har ikke startet på lenge. Det gjelder jo bl. a Drafted, min banker torsdag. Men du ser veldig ofte at topphester som kommer ut her, er godt forberedt, sier Erika. Hun dro til Dubai år 2000 og ble værende. 35-åringen fra Århus har forøvrig ridd ut for Wido Neuroth i Frankrike - og bl.a sittet på Valley Chapel.

Watson har 99 hester i trening
Hestene, miljøet og banen kjenner Erika Rasmussen fra innsiden. Hun rir seks hester i trening hver dag (to starter torsdag) for championtrener Doug Watson, amerikaneren har forøvrig hele 99 hester i trening.
Med andre ord ingen liten virksomhet. 
Watson er regjerende champion på Meydan. Han har 14 hester til start på en torsdag med syv løp på kjøreplanen. Watson har syv på de siste 30 - og en seiersprosent på 23 i denne perioden. Han topper og har 13 seire i Emiratene så langt i årets sesong og er foran fjorårets skjema.KICKBACK: Det spruter fra dirt'en, kickback på galoppspråket. Noen hester takler sprut, mange gjør det ikke. Frontrunnerne på Meydan holder ofte unna.
Foto: Erika Rasmussen.

* Råd fra Erika: - Se hvilke trenere og jockeyer som vinner de første løpene! De pleier å vinne flere løp utover løpsdagen. 

Løp 1 (15.30 norsk tid): Vanskelig løp for urutinerte hester. Jeg førstetipper 6 Rhas Al Khor, som var uheldig sist, foran 1 Bella Dubai. 
7 Rayya ( Pat Dobbs) tror jeg trenger løpet.
SISTE: Bella Dubai er nå strøket.

Løp 2: Et araberløp der jeg mener trioen 1 RB Torch, 4 Ajs Buraq og 6 Burning Breeze bør gjøre opp. Førstnevnte er nok en gresshest, da blir dirt et spørsmålstegn. Ajs Buraq var dårlig sist, men er god på dirt - og 6 Burning Breeze kommer fra en trener og stall som har hestene i form. 

Løp 3: Åpent løp. Jeg førstetipper 4 Loures. 9 Russian Miner (Pat Dobbs) skuffet sist, men kan være tilbake nå. Det var forhåpninger til ham i fjor, uttaler Erika Rasmussen.

* Innleveringsfrister (Banekode: F4/54):

V4: 17.15

* Se løpene på RD/RD2 og her: http://www.dcn.ae/dubairacing/live.asp?lang=ar&CID=55

Neste mulige spill:

V75
V65
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.