Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Nuncio: Satser på OGP

16.02.2017 17:44 Tom W. Johannessen

Nuncio tok elleve av elleve i fjor - og ble ikke uventet Årets Häst i Sverige søndag. Førstkommende lørdag gjør han årsdebut i V75-4 på Axevalla. Hvor er eventyrhesten 11. juni?

 - Vi satser på å komme til OGP. Absolutt, sier Stefan "Tarzan" Melander til Equus torsdag. Dette er igjen store og gode nyheter for Bjerke-general; Florida-ferierende Arnlioth Heltberg og alle norske travfans.
Nuncio er drømmehesten - og med Norges stjerne, Lionel bak samme startbil er det bare å starte nedtellingen.
- Det blir gøy, dette er Norges desidert største travløp, og da skal de beste være med. Jeg håper på bedre spor for Lionel i år. I fjor hadde vi spor 7; det var kjedelig, sier Gøran Antonsen i en kommentar.ELITLOPPSTRIUMF: Nuncio vinner 2016-utgaven av Elitloppet med Örjan Kihlström som kusk. Stefan Melanders stjernetraver vant altså Elitloppet og fire andre millionløp i fjor. 
Nuncio står nå med 13 strake førsteplasser.


Kjøpt for 7000 dollar
Stefan Melander er i strålende humør: Han satte stor pris på søndagens pris.
- Han er veldig spesiell, hesten. Det er han, sa Stefan, følelsesladet, fra scenen med all mulig grunn til å bli trodd.
Spoler vi tilbake til Harrisburg-auksjonen i 2012, fikk han tilslaget på Nuncio for det som med fasit i hånd var en spottpris; 7000 dollar.
- Av 900 åringer var det han jeg ville ha, uttaler han med blikket bakover i tid.
Nå har 6-årige Nuncio tjent 27,5 millioner svenske kroner og vunnet 37 av 51.
- Og vært blant de tre i samtlige 51 starter, slår mannen bak hesten fast med ettertrykk.

Drømmeduellen
Nuncio trenes som alle de andre hestene hos Stefan Melander. Ingen særbehandling.
Han liker veldig godt å trene, ifølge treneren, og møter godt forberedt til lørdagens årsdebut.
Veien videre i 2017 går gjennom Göteborg og Olympiatravet på Åby 29. april, trolig med Lionel og Your Highness som motstandere.
Drømmeduellen mot Bold Eagle 28. mai, Elitloppssøndagen, kan bli, og skal være den internasjonale travsesongens absolutte høydepunkt i år.
- Bold Eagle har vært helt overlegen og gjort "underbare" løp. Dagen kommer nok når Nuncio og Bold Eagle møtes, men jeg er ikke så sikker som dere (les journalistene) på at han kommer til Elitloppet i år, sier Stefan Melander og smaker litt på ordene og deres innhold.
Han er nå veldig klar for en ny sesong med Nuncio.
- Det hadde ikke vært feil med samme opplegg som i fjor. Alt kommer selvfølgelig an på hesten. Jeg satser som sagt på å komme til Bjerke. Det kan nok bli sånn, sier han til Equus.   

* Nå 6-årige Nuncio har ikke startet siden Trotting Masters på Bjerke 18. september. Han årsdebuterer altså på Axevalla 18. februar; tidligere enn normalt. I 2015 gikk han ut 22. april som vinner på 1.10,9a/1640 meter. I 2016 kom han ut 30. mars, Nuncio vant da på 1.10,7a/1640 meter. Han var "fruktansvärd", sa Stefan Melander etter den starten. 

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.