Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

LiveLørdag har godbitene

17.02.2017 19:58 Tom W. Johannessen

Magnus Teien Gundersen (20) er lørdagens nøkkelkusk.

Velfylte felt og betydelig vanskelighetsgrad. Det kan gå mot en pen utbetaling når V75-karusellen snurrer til Biri ved Mjøsas bredd. LiveLørdag byr på oppsnakk og godbiter. Følg med! 

LiveLørdag V75 fra kl.12:00 på Rikstoto Direkte eller gratis på VGTV.

* Ukens gjest er Kasper Rødbotten Foss. Ole Jonny eller Kasper? Sjekk denne: 
https://www.youtube.com/watch?v=ELR3hdnBpCQ&t=56s

* Ingen storløp står på menyen lørdag, men til gjengjeld serveres fyldige V75-felt med mange aktuelle vinnerkandidater i hvert løp. Kusketalentet Magnus Teien Gundersen rakk å vise at formen sitter i med en bestemt styring bak Obrigado Brazz på Bjerke onsdag.
Så vant Strømnes - og så gikk strømmen.

Magnus kusker i seks av syv V75-løp
Magnus skal selvfølgelig i sving på kjente trakter og kjører i hele seks av de syv V75-oppgjørene. I tur og orden skal flytkusken fra Nittedal styre outsideren 5 Al B. Back Zet i V75-1 (4,5-prosenter fredag formiddag), kapable 6 Bråtnesfaks i V75-2 (16-prosenter), startraske 6 Support Kindness i V65-3 (53-prosenter), formbomba 13 Remkvikk i V75-4 (14-prosenter), speedige 1 Alm Kiwi i V75-6 (2-prosenter) og tøffingen 11 Emil La Brousse i V75-7 (69-prosenter).
Her er det noe for enhver smak og ganske mye for spillerne.
Spørsmålet er egentlig hvor mange Magnus tar?
For ordens skyld: Gundersen junior har fem på de to siste V75-kjøringene.
- De beste sjansene er 13 Remkvikk (V75-4) og 11 Emir La Brousse (V75-7). Det er likt mellom dem, deretter rangerer jeg 6 Support Kindness (V75-3), sier Magnus til Equus foran denne runden.
Legge merke til at han har solid tro på Erik Killingmo-trente 13 Remkvikk (V75-4) - som var et andrevalg og klart mindre spilt enn 7 Ask Eld (36-prosenter) fredag. Men her vil nok prosentavstanden mellom de nevnte hestene krympe noe inn mot innlevering.   

* Årets fem første V75-omganger har gitt en utbetaling på mellom 16 000 og 753 000 kroner. Nå er det hele tolv uker siden sist det ble overføring til joker-potten. 

V75-1: Frode Hamre, regjerende V75-champion, sender ut 3 Elliot B.R., som var ganske klar favoritt fredag, som en 35-prosenter. For lite spilt fredag var faktisk Magnus Teien Gundersen og Sigbjørn Kolnes-trente 5 All B. Back Zet. Seierssjansen skal være større en magre 4,5 prosent. 

V75-2: Spillerne satser på Gundersen, ikke Magnus, men GV: Han kjører svenskegjesten 4 S.T.C.C. Faksen som har tre på de fem siste og kommer med klare ambisjoner.
Det kan bli en far-sønn duell her; Magnus kjører tredjevalget 6 Bråtnesfaks som har form og kapasitet - selv om sprint ikke i utgangspunktet er favorittmelodien. 5 Tyri Loke (Geir Flåten), et andrevalg fredag.
Tethest? Trolig 1 Lome Frikk og startkjappe Vidar Hop. 

V75-3: Her er det Magnus (Teien Gundersen) for alle penga - ihvertfall halvparten av dem. 6 Support Kindness var en 53-prosenter fredag. Lene Schørlien trener hesten som vant 75-løp på Klosterskogen for fjorten dager siden.
Kusken signaliserer tetkjøring, men her er det flere som vil klinke til -  blant andre 5 Thai Voyager (Hans Christian Holm, Trond Anderssen trener, 1,2-prosenter fredag).
Hard kjøring i front vil åpne opp løpet; en hest som 10 Alberte Merci (Per Oleg Midtfjeld) kan komme inn i matchen med en sterk avslutning og et bombebangrep på kuponghaugen.  OUTSIDER: Lille Jim med kusk og trener Jan Martin Bjerring er en outsider i V75-4 lørdag. 

V75-4: I Kaldblodscupen (2600 meter) har spillerne størst forhåndstro på 7 Ask Eld og Vidar Hop. 13 Remkvikk og Magnus Teien Gundersen følger deretter - så 10 Lille Jim med store "Martin" Bjerring. 
- Har et fint spor på en perfekt distanse og nærmer seg toppformen. Han var god på denne tiden i fjor. En av flere som kan vinne, sier Jan Martin Bjerring om Lille Jim til TGN.
Obs-hest her er 3 Lome Gant og Jørn Morten Kvikstad. Var heroisk på Bjerke 8. februar; kan komme foran nå. Spillerne var ikke helt med på notene fredag.

V75-5: En ny 2600 meter, Grunndivisjonen er på farten. Frode Hamre-trente 10 Revenue Lavec fikk ikke has på Skyfall sist på Forus, men viste tapper form. Lars Anvar Kolle kjører det som blir en tung favoritt lørdag (57-prosenter i forhåndsspillet).
Et obs. her: Trener Trond Anderssen outsidertipper sin egen 1 Callas Va Bene i TGN, dette kan være et morsomt drag i løpet. Blir ganske lite spilt. Kristian Malmin kusker.

V75-6: 7 Steinfaks med Geir Vegard Gundersen har mange tilhengere, det samme gjelder kapable 3 Myhreng Jerker (Olav Mikkelborg). Ingen av dem er helt uten bokstaver i raden.
6 Finnskog Sjefen blir mindre spilt, men er ikke uten sjanser. Henrik Kulblik kusker og trener. Dette er trolig tethesten, og tet på Biri er som kjent ikke dumt.
Tom Erik Solberg kjører 8 Lex Lodney, ikke mye spilt. Det kan vise seg å være feil.
10 Vertigo Bjørn med Håkon Steine galopperte bort en Paris-tur. Nå ble det Biri i stedet, hesten er god nok til seier, men bakspor betyr at det må klaffe.

V75-7: Her kommer dagens største favoritt: 11 Emir La Brousse, fire på de fem siste, ender nok opp som en drøy 65-prosenter. Hesten er tøff, det samme er treneren (Sigbjørn Kolnes) og kusken (Magnus Teien Gundersen). Med andre ord tre tøffinger. Dette skal normalt gå veien - selv om bakspor på Biri aldri har vært gull.KLAR FOR MER JUBEL: Magnus Teien Gundersen og Emir La Brousse (Sigbjørn Kolnes trener) vinner V75-4 på Klosterskogen som et andrevalg 4. februar. Lørdag er duoen på farten igjen som klare favoritter i V75-finalen.
Foto: hesteguiden.com

* Magnus Teien Gundersen (6), Åsbjørn Tengsareid (5) og Vidar Hop (5) utgjør pallen i V75-ligaen. 
Eirik Høitomt ble snaut slått av Frode Hamre i V75s kuskeliga i fjor. Han vant med
Aros Line på Forus sist lørdag og er selvfølgelig en klar favoritt til klatretrøya i V75 i ukene som kommer.

* Eirik Høitomt leder på Biri med syv av 22. Gunnar Austevoll er toer. Magnus Teien Gundersen har vunnet løp på åtte av elleve baner så langt i 2017. Biri er ikke én av de åtte. 

* Glenn Olstad styrer spakene i LiveLørdag. Anders Mikkelborg er ekspert og kan alt om Biri, VG-journalist Morten Stokstad er mannen for de sosiale medier.

* Jørgen Johansen er reporter.

* I reportasjedelen får du møte Mino og Hovel Helmen før avreisen til Frankrike. Søndag er det Vincennes som gjelder.

Ta del i sendingen! Via sosiale medier som Twitter, Instagram og Facebook, kan du ta del i LiveLørdagV75. Benytt #LLV75 og still spørsmål til panelet eller de aktive på arena.    

Neste mulige spill:

V76
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.