Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

USA og Boko

15.07.2017 19:07 Magne Engebretsen

Born In The U.S.A. imponerte enormt i Årjäng. (Foto: Hesteguiden.com)

Årjäng: Generalprøven ble bedre enn Årjängs Stora Sprinterlopp for de norske fargene. En strålende opplagt Born In The Usa tro til med svensk rekord på 1.13,2v/2640 meter i bronsedivisjonen, mens verken B.B.S. Sugarlight eller Bruno Di Quattro kunne gjøre seg gjeldende i Årjängs Stora Sprinterlopp.

For å ta hovedløpet først: 1 B.B.S. Sugarlight var aldri i nærheten av å kunne svare opp innersporet, for til tet fosset 2 Dante Boko og Adrian Kolgjini og passerte på 1.09,2/500 meter og 1.12 første 1000 meter. Dante Boko så ut som en klar vinner til hundre meter fra mål, men da kom både 10 Ringostarr Treb og ikke minst 8 Prppulsion (1.06-tempo de siste 500 metrene) i herlige avslutninger ute i banen. På intern-tv i Årjäng viste man målpasseringen igjen og igjen, men ingen torde å tippe hvem som var fremst. Så kom dommen: 2 Dante Boko ble dømt fremst.
- En herlig oppreisning for en sesong som ikke har vært helt på topp så langt. Jeg holder denne seieren svært høyt. Det var skjønt å holde unna, sa Adrian Kolgjini. Vinnertiden ble 1.09,6a/1640 meter, og førstepremien var 600 000 kroner.

B.B.S. Sugarlight ble avhengt fra lederryggen, men klarte femteplassen, mens Bruno Di Quattro prøvde seg etter ryggreise ut på oppløpet, men han hadde ikke nok å sette inn.
- B.B.S. Sugarlight var ikke som best idag. Han var litt rullete i aksjonen. Likevel ble han femte på 1.09,9a, så det er jo ikke dårlig det. Neste gang tror jeg vi prøver lette aluminiumssko på frambeina igjen. Jeg tipper at neste start blir på Hagmyren om 14 dager, sa Fredrik Solberg etter femteplassen verd 30 000 kroner.

Herlig generalprøve
Da var generalprøven desto bedre. 4-årige 12 Born In The Usa tro til med en praktfull avslutning fra tredje par utvendig i bronsedivisjonen, fullførte strålende og landet på enormt sterke 1.13,2v/2640 meter - ny svensk rekord. Torbjjörn Jansson kusket Muscle Hill-sønnen som Truls Gravdal Pedersen og kona Nora Udjus Hansen eier. 
- Hesten var egentlig ikke helt på topp idag, for han slet litt på svingene, men han var enormt flink som fullførte på en slik måte, sa en tydelig stolt Nora Udjus Hansen etter famileseieren til TGN-redaktøren. Seieren var verd 110 000 kroner, og dette var Born In The Usas syvende seier i den ellevste starten.


Neste mulige spill:

V76
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.