Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Kjempeskrell i Derby

16.07.2017 17:38 Magne Engebretsen

Carlos Lopez red Dorcia inn til overraskende seier i den 10.. utgaven av Svenskt Derby. (Foto: Hesteguiden.com)

Det 100. Derby i Sverige ble ridd på Jägersro søndag, og det endte med en kjempeskrell. Hoppa 14 Dorcia - ridd av Carlos Lopez, trent av Lennart jr Reuterskiöld og eid av Rolan og Tina Johansson - stakk av med seieren verd 1,5 millioner kroner.

Ingen av de norske deltagerne kunne sette sitt preg på løpet. Verken i starten, underveis eller i spurten. Istedet ble det et show av dimensjoner for Fredrik jr Reuterskiöld. Lenge så hans favoritt, 1 Gold Tyranny, ut til å ha det høyste budet på seieren da han spant til tet inn mot siste sving, men han fikk umiddelbart en tøff 13 Stricker over seg. Sistnevnte lignet noe som lignet et seiersgrep tidlig på oppløpet, men det var bare til Carlos Lopez hadde bedt hoppa 14 Dorcia om å ta i for fullt. Foir første gang siden 2001 - da Final Care vant - kunne en hoppe klatre til topps på premielisten:
- Jeg tør påstå at ingen jockeyer er bedre til å "smyge" enn Carlos Lopez. Han er en mester til å gi hestene sparsomme løp. Idag hadde jeg mest fokus på Gold Tyranny. Ut av siste sving var jeg litt skuffet da jeg skjønte at min hest ville tape for Stricker, men så dukket det opp en orange og blå drakt ute i banen. Jammen ble det ikke seier igjen, smilte Lennart jr Reuterskiöld etter den andre strake Derby-seieren på rad.

Og den var verd hele 1,5 millioner kroner. Toeren Stricker var tapper i nederlaget og fikk 660 000 kroner som god trøst, mens betrodde Gold Tyranny fikk 390 000 kroner for tredjeplassen.
- Jeg er overlykkelig. Jeg forsøkte å gi hoppa et snilt løp, og da jeg ba om full fart på oppløpet, så hadde hun mer enn nok å sette inn til å vinne. Dette var utrolig morsomt, sa en overlykkelig CarlosLopez.Neste mulige spill:

V76
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.