Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

NM-fest og gulljackpot

21.07.2017 21:16 Henrik Glimo Hansen

Gylden Balder slo Tekno Odin i Elitkampen tilbake i 2014. Nå har Øystein Tjomsland treneransvaret for begge topphestene. Foto: Kanal75

Gulljackpot V75 Sørlandet: Sommerturnéen ruller videre fra banen lengst i nord til lengst i sør. Lørdag arrangerer Sørlandets Travpark sommerfest, med NM for kaldblodshester som det store oppslaget. 

GULLJACKPOT i V75 og NM for kaldblodshester på Sørlandets Travpark lørdag. Når spillet stenger dobler vi sjuerpotten i V75. Du kan vinne 18 millioner! Husk at man kan se V75 og lunsjtrav direkte og gratis på VGTV.

I sentrum står som alltid banes mester Øystein Tjomsland – på jakt etter sin femte strake NM-tittel! Det blir i så fall en ny historisk bragd for sørlendingen. Ingen har tidligere tatt fem NM-gull på rad. Leif Kjøniksen tok fire på rad med Vintilla fra 1979-1982, og en femte tittel i 1977. Pål Best og Brede Killingmo snek seg inn i 1978 og hindret med det en sensasjonell seiersrekke.
Med den firedoble NM-vinneren Tekno Odin på sidelinjen må Tjomsland sette sin lit til 6 Gylden Balder, som fikk en gjennomkjøring til seier 2 juli på 1.22,8/2200 meter.  
– Da han ble alene fremme i tet slo han ørene frem og følte at han var ferdig for dagen. Bortsett fra det fungerte han fint, og på kapasitet går han ned på 1.20-tallet med følge av konkurrenter hele veien. I NM får vi ha følge til det er 100 meter igjen, så får vi stikke fra dem!, sa hjemmetreneren med et smil etter comebacket.

Noe dekket bord kommer imidlertid ikke Gylden Balder til. Vær sikker på at Adrian Solberg Akselsen vil teste fra start med en formtoppet 7 Odd Herakles. Med tanke på de siste innsatsene er favoritten nevnt.
Form har også 4 Kleppe Slauren og 10 Tekno Jerken som garantert kommer til å by opp til kamp.

* Last ned programutskrift (PDF) for lørdagens løp på Sørlandets Travpark

* Last ned programutskrift (PDF) for fredagens løp på Sørlandets Travpark

Klart for revansjeduell

I Norgesmesterskapet for kaldblodshoppene får vi et gledelig gjensyn med fjorårsvinner 9 Åsrud Vilja, som ikke har startet siden oktober i fjor. Noen måneder tidligere sjokket 7-åringen til Tor Ørjan Å. Johansen fra Furnes med å slå selveste 10 Ulsrud Tea. I år er det duket for en herlig revansjeduell. Fra et spennende spor har mester Eirik Høitomt satt i stand 3 Brenne Rødi nettopp for dette løpet. Kanskje er det slutt på uturen for ungheststjernen?Tjomsland er også aktuell i Grunndivisjonen med kapable 8 Sanda Love. Vallaken innledet karrieren som et kjempetalent i regi Kjetil Helgestad, men fikk problemer med helsen på veien. Nå har Sanda Love fått tre løp i kroppen i ny regi. Selv fra et vanskelig spor må Tjomsland ha tro på sin hest.

I Grunncupen for kaldblods jakter Tom Erga sin fjerde strake med 9 Årdals Tobben – en hest Tjomsland har vært en viktig bidragsyter rundt når det gjelder treningsopplegget. Det har Erga passet på å påpeke i seiersintervjuene.

Nok en gang er spor til besvær for en favoritt. 8 U.S. Male E.P. hang ikke med i en lynrask avslutning i Ulf Thoresen Grand International. Nå er han tilbake i sølvdivisjonen, og i et selskap han skal ha en god sjanse mot. I sivet lurer blant annet Eirik Høitomt med svært formsterke 10 Elite B.R og fra et perfekt spor har garantert Tom Erik Solberg ambisjoner med egentrente 3 Toto.

Sølvhesten, forbeholdt fire- og femåringer, avslutter en flott helg på Sørlandet. Fra 20 og 40 meter tillegg starter to svært revansjesugne ekvipasjer. 14 Forever Peace feilet på siste langsiden i Jarlsberg Grand Prix. I følge Erlend Rennesvik var de langt fra slått, i feilfri utgave er det mye som tyder på at vi hadde sett en helt vanvittig tid. Pål Buer måtte bli hjemme fra samme løp da 15 Massive Attack pådro seg halsbetennelse. Vær sikker på at han har satt hesten i orden før oppgjøret som har 100.000 kroner til vinneren.

GULLJACKPOT i V75 og NM for kaldblodshester på Sørlandets Travpark lørdag. Når spillet stenger dobler vi sjuerpotten i V75. Du kan vinne 18 millioner!

Innleveringsfrister (ST)
V5 kl.14:10
V75 kl.15:00
V4 kl.16:06
Dagens Dobbel kl.16:48

Neste mulige spill:

V76
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.