Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Bruno i Forus Open

17.06.2017 15:24 Magne Engebretsen

Denne hesten rundet to millioner innkjørt da han tok seg av Forus Open. (Foto: Hesteguiden.com)

V75 Forus: Forus Open ble et flott oppgjør - og med en tøff Bruno Di Quattro som vinner foran en tapper Punk. Frode Hamre kusker og trener 9-åringen som nå vant for 32. gang i karrieren.

3 Solør Svarten pilte til tet, men etter 600 meter var 6 Kleppe Fanden i tet. 400 meter senere var storfavorittien 10 Kleppe Slauren på plass utvendig. Farten var 1.24,5 den første kilometeren. Kleppe Slauren la hardt press på stallkameraten Kleppe Fanden på siste langside. Ut av siste sving hadde Kleppe Slauren koblet grepet, men fra annet par utvendig hadde 1 Lex Lodney krefter spart. Han angrep for fullt på oppløpet, virket å ha grepet midt på oppløpet, men Kleppe Slauren kontret til seier for Magnus Teien Gundersen. Dermed fikk 8-åringen endelig uttelling for sin fenomenale form. Førstepremien i Gaute Gudmestads æresløp lød på 100 000 kroner, og det er Stall Slauragjengen som eier hesten som vant for fjerde gang i år.
- Det er veldig morsomt å vinne store løp. Det er Kleppe Slauren som har sørget for mine største kaldblodsseirer. Jeg følte faktisk at vi hadde ganske god kontroll på slutten. Jeg tror vi trygt kan kalle Kleppe Slauren Norges beste kaldblodshest, sa en fornøyd Magnus Teien Gundersen - glad for å få sjansen i sulkyen av Kjetil Djøseland. Vinnertiden var 1.22,0v/2060 meter.
- Det er rett og slett jævlig å tape et så stort løp med så liten margin, men jeg er fornøyd med hesten, sa en tydelig deppet Ole Johan Østre om annenplassen med Lex Lodney.

I V75 var 10 Kleppe Slauren favoritt, og utgangsverdien var 33 kroner.

Full fart i V75-2
I V75-1 valgte en overraskende god 1 Baronesse Hooves å sitte i tet. Hoppa passerte på 1.13,9 første 1000 meter, og hoppa fullførte strålende, men ble forbitravet av to køhester på slutten. På siste langside forlot storfavoritten 7 Darling Nikki annet par utvendig og fikk med seg 11 Farah Diba River og 10 Lucille Bourbon. Farah Diba River hadde mest krutt igjen og fullførte til sikker seier for Magnus Teien Gundersen. Torstein Skjaker fra Jaren eier 5-års-hoppa som vant på 1.14,5a/2040 meter. Kjetil Helgestad trener den Nederland-fødte hoppa som vant for annen gang i år.
- Det har gått bra i år. Jeg fikk tro i siste sving, men hun var sprutredd og tok ikke i før Darling Nikki fikk lagt inn foran. Jeg har sett hesten og var egentlig ikke helt fornøyd etter prøvestarten, men i løpet var hun veldig bra, sa en veldig fornøyd Magnus Teien Gundersen. 

I V75 var vinneren et fjerdevalg, og verdien spratt nå opp i 313 kroner.

Enorm fra dødens
Ove Wassberg har betydd enormt for travsporten i vest. Han er den eneste aktive som har sitt eget æresløp, og lørdag viste han fram en fantastisk bra vinner i 3 Lille Jerkeld. Hesten havnet utvendig for favoritten 2 Spik Mollyn, men øste av sine kjempekrefter og vant meget enkelt. Sissel Paulsen eier hingsten som står i trening hos Ove Wassberg. Belønningen for å vinne på 1.23,5a/1600 meter var 60 000 kroner, og det var en glad bergenser som ble intervjuet:
- Hesten var fantastisk bra. Han har alltid hatt mer enn nok av styrke, og nå har han blitt stadig bedre også fra start. Det er en hest som betyr mye for meg, og jeg var veldig glad for denne seieren, strålte Ove Wassberg etter den imponerende førsteplassen. 

I V75 var Lille Jerkeld tredjevalg, og verdien steg nå til 1376 kroner.

Enorm avslutning
På startsiden var han innom galoppen. Siden havnet han sist, men etter en mektig sisterunde var 9 Into The Sun først på målfotoet:
- Into the Sun var selvfølgelig god, men han var ikke på topp idag. Vi får ta en sjekk på ham til uka, men han avsluttet veldig bra og var veldig god. Jeg har tidligere uttalt at han kanskje ikke er blant de 15 beste i årgangen, men jeg må kanskje revurdere nå. Det er bare å blinke ut og kjøre, smilte Kjetild Djøseland etter Into the Suns enorme avslutning.
- Jeg tror Into the Sun nå er blant de ti beste 4-åringene, og jeg tør påstå at Kjetil Djøseland er en mye bedre kusk enn mange tror. Det er bare å sjekke kuskestatistikken og se på seiersprosenten, sa en fornøyd eier og oppdretter, Eirik Djuve. Into the Sun vant på 1.14,3a/2040 meter.

I V75 var vinneren favoritt, og verdien var nå 1996 kroner.

Tet nesten hele veien
4 Tangen Bjørn var tidlig i tet i V75-5. Etter en beskjeden førsterunde i 1.27,7-fart, så ble farten skrudd voldsomt i været i sisterunden. 2 Solkongen var den eneste som kunne true, men da sistnevnte feilet i angrep ut av siste sving, så ble seieren enkel for 4-årige 4 Tangen Bjørn som vant for 3. gang i den 8. starten:
- Han imponerte meg idag. Han har utviklet seg mye den siste tiden. Jeg tror ikke han rekker mot årgangstoppene ennå, men han nærmer seg og fortsetter å utvikle seg. Det er en veldig bra hest, skrøt Øystein Tjomsland om hesten som er eid av Stall Olympic. Eierrepresentant Steinar Nordengen formidlet hvordan det var å være hesteeier:
- Man har vondt i magen og er nervøs som bare det, men du verden hvor morsomt det er når hestene lykkes. Hesten var veldig bra idag. Dette var rett og slett stort. Vi hadde også storebroren Tangen Didrik, og nå er lillebror også i ferd med å bli en veldig bra hest, sa en meget fornøyd representant for Stall Olympic.

4 Tangen Bjørn fikk 40 000 kroner for å vinne. I V75 var vinneren nestfavoritt, og verdien var nå 3098 kroner.

Rundet to millioner
3 Bruno Di Quattro var meget god da han tok seg av Forus Open. Han forlot tredje par utvendig på siste langside, var framme hos ledende 5 Punk i siste sving og så ut til å koble et sikkert grep, men jammen måtte han kjempe for å koble grepet på en tapper 5 Punk. Eirik Djuve eier den flotte hingsten som nå sendte grunnlaget opp i 2 217 338 kroner.
- Det går veldig bra med hestene mine, og denne hesten er veldig bra. Takk også til Sigbjørn Kolnes, som fant denne ehsten, sa en glad Eirik Djuve etter nok en innbringende dag som hesteeier.
- Det så bra ut i første sving, men så ble det litt dårlig tempo ut av første sving. Jeg var glad det ikke gikk noen ut foran ham på siste langside. Jeg trodde vi skulle vinne mye enklere, for Punk var virkelig god, men jeg følte at jeg hadde kontrollen de siste 100 metrene, sa Frode Hamre.
- Det er vel ikke umulig at vi nå får en invitasjon til Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg. Vi får se hva vi gjør, men full distanse er normalt en fordel for Bruno Di Quattro, sa en stolt Frode Hamre. Vinnertiden til Bruno Di Quattro var 1.11,6a/1600 meter.

I V75 var 3 Bruno Di Quattro nestfavoritt, og V75-verdien steg nå til 4845 kroner.

Trippel til Magnus
I V75-finalen debuterte Nederland-fødte 1 Eye of The Tiger på norsk jord. Vallaken gjorde en herlig figus og ledet fra start til mål i styrkeprøven Forus Maraton. Magnus Teien Gundersen satt i sulkyen bak hesten som trenes av Sigbjørn Kolnes og er eid av Morten Svenningsen fra Lier. Førstepremien til den flotte hesten var 100 000 kroner.
- Jeg kjørte et hurtigarbeid med hetsen tidligere dnene uka, og jeg kjente at det var en bra hest. Vi traff starten bra, og jeg ville øke farten suksessivt. Jeg har vunnet tre V75-løp en gang tidligere, og jeg har fått kjøre mange gode hester, sa dagens mann, Magnus Teien Gundersen. Eye of The Tiger vant på 1.15,4v/2990 meter.

I V75 var Eye of The Tiger favoritt, og utbetalingen ble 5420 kroner. Seks riktige gir 32 kroner, mens det ikke blir utbetaling for fem riktige.

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.