Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Seiersikker Waaler

19.06.2017 07:03 Henrik Glimo Hansen

Brødrene Tor Olav Waaler (t.v) og Jan Kristian Waaler etter hver sin Derby-seier som henholdsvis eier av Mystical News og trener av Olganina. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com

Jackpot V65 Drammen: Tor Olav Waaler fra Granli er vant med gode hester. Kriterie- og Derby-vinner Mystical News er den beste. - For å si det sånn, 6 He's So Vain (V65-2) står ikke noe tilbake på kapasitet, sier broren til Jan Kristian Waaler.

Tidlig i karrieren hadde han også Kriterievinner Bullchip, som seinere ble en montéslager i regi Heidi Moen. Seieren i Biri All-Round hang høyt. Nå er Waaler aktuell med montéhesten He's So Vain.
- He's So Vain har jeg hatt siden den var åring. De siste årene har ikke hesten konkurrert delvis fordi jeg ikke har tatt meg tid nok til å trene, samt at han har slitt med hals og diverse småproblemer. Men etter at datteren min begynte å ri på ham merket jeg gradvis forbedring, så jeg forsøkte et prøveløp i november. Hesten var godkjent i det løpet, men jeg valgte å gi ham resten av vinteren på seg, sier Waaler – som virkelig hadde hesten i orden til comebacket. Triumfen på Sørlandet var av det overbevisende slaget.
- Han vant enkelt på 1.16,6 med stramme liner. Jeg vil tippe det var 2-3 sekunder å gå på.

Endrer på balansen

Geir Vegard Gundersen kjørte prøveløp med He's So Vain i november. Foto: Hesteguiden.com

Comebackseieren gjorde sitt til at He's So Vain ble spilt til 1.70 og 2.10 i de to påfølgende startene. I stedet for en trippel ble det to strake startgalopper.
- Jeg har vel en forklaring på det. På Momarken var de for tidlig oppe til bilen, slik at hesten stanget i vingen og galopperte av den grunn. På Leangen sist stod jeg på startstedet, og da så jeg rytteren ta i hesten i det han stakk. Man kan ikke skylde bare på rytteren, for He's So Vain er en veldig spesiell hest. Derfor blir det viktig for meg å forklare Liv (Pedersen, red.anm) hvordan hun skal takle nykkene.
- Hvordan går He's So Vain balansert?
- I år har han gått med vintersko helt til nå. Det kan være en medvikrende årsak til galoppene, at han har hatt for mye vekt. Til mandagens start legger jeg på aluminium sommersko, røper Waaler og tror på seier.
- Normalt vinner He's So Vain løpet. Jeg tror han kan vinne selv med en liten galopp, avrunder en seiersikker Tor Olav Waaler.

Det er jackpot i V65 - med 370 869 kroner ekstra i sekserpotten.

Innleveringsfrister Drammen.
V65: 18.50
V5: 19.58
DD: 20.20

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.