Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Kvasnes: - Åpent NM

19.05.2017 17:07 Even Elvenes

Tittelforsvarer i NM for kvinnelige kusker er Kristine Kvasnes. (Foto: Hesteguiden.com).

V65 Momarken: Eldste høne i flokken er født 1981, den yngste i 1996. NM for kvinnelige kusker går på Momarken Travbane fredag kveld, tittelforsvarer er Kristine Kvasnes.
- Årets mesterskap er meget åpent, understreker Kvasnes. 

Fire løp skal kjøres, hestene som er meldt virker jevne. I leten etter en favoritt møtes man med utfordringer, vi sjekket derfor via Kvasnes som bør ha kontroll. 
- Løpene er uhyre jevnt besatt, det skiller nesten ingenting mellom favorittene og ned til 8-10 valgene. Selv er jeg godt fornøyd med trekningen. 1 Kampala (V65-2) er trolig min beste mulighet, hesten har fått løp i kroppen og ble tildelt et flott startspor. 2 Bella Crown (V65-4) bør også regnes. Jeg har kjørt henne en gang tidligere, vi sto leit til i et vrient spor. Avslutningen var bra. 
- Det handler om et mesterskap, tar du forhåndsregler?
- Absolutt, ikke minst ønsker jeg å unngå å havne i situasjoner som gir bøter. Skjer det mister jeg mesterskapspoeng. Viktig er også å spare på hestenes krefter så lenge som mulig, slik at det er ekstra å kjøre med mot mål.

To NM i år
Kvasnes er straks klar med trenerutdannelse på Starum. Om ikke mange ukene er hun profesjonell trener. Ser man på deltakerlisten i NM fredag troner Kristine på toppen over antallet seiere innen karrieren, og med innkjørte penger til eierne. 407 triumfer og snart 16 millioner kroner i i premier er imponerende tall. 
- I tillegg til fredagens mesterskap skal jeg delta i NM for montèryttere seinere i sommer. Jeg var også aktuell for NM for stallansatte. Det utgår som et resultat av at jeg tar ut trenerlisensen innom kort, forteller Kristine til Equus. 
- Hvilken konkurrent frykter du mest på Momarken?
- Et vanskelig spørsmål, for meg virker det som alle har muligheter til å gå til topps. Så jevnt er årets hestemateriell, påpeker Kvasnes.

Spesielt
I listen om deltagere legges det merke til at Harstad, eller travet i Nord-Norge, har greid å få med fire deltagere; Silje K. Eilertsen, Tina Lagesen, Louise V. Trudvang og Josefine Eilertsen. Ser man på banefordelingen mangler Biri, Sørlandets Travpark og Bjerke. Høyest seiersprosent med 11,6 har Louise V. Trudvang (53 seiere på 455 forsøk). Kvasnes følger straks etter med 10,2 prosent.

Stort arrangement
Lørdag kveld avrundes NM for kvinnelige kusker med bankett på Thon Hotell i Ski. Samtlige mesterskapsdeltagere er påmeldt, og de følges av en rekke damegrupper.
 - Vi ser fram til denne helgen. Ikke bare for å konkurrere, men også for å ha det sosialt artig sammen, avslutter Kvasnes.

Deltagere NM 2017
Kristine Kvasnes (1989), Momarken
Veronika Bugge (1989), Leangen 
Silje K. Eilertsen (1991), Harstad 
Tina Lagesen (1991), Harstad
Anette Frønes (1988), Klosterskogen
Louise V. Trudvang (1995), Momarken
Ragnhild Bjørnbeth (1981), Leangen
Renate Aarlie (1990), Drammen
Elisabeth Storetvedt (1996), Bergen Travpark 
Evy Anita Nordbustad (1995), Forus
Josefine Eilertsen (1993), Jarlsberg 
Eini S. Linn (1993), Klosterskogen

Frister
* V65 kl. 18:50
* V5 kl. 19:58
* Dagens Dobbel kl. 20:20

Neste mulige spill:

V76
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.