Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Dagsvold med tro

14.11.2017 17:30 Richard Ekhaugen

Jeanett Marie Dagsvold har brukt mye tid på å få bukt med hovsprekker hos Höwingssilberpfeil.

V65 Momarken: - Jeg synes jeg må ha ambisjoner i dette løpet, motstanden er veldig mye enklere enn sist, melder Jeanett Marie Dagsvold.

Syv år gamle 7 Höwingssilberpfeil (V65-3) er en hest som skiller seg ut i løpsbanen, høyreist og skimmel som han er. Til tross for at han står med en rad som ikke akkurat skinner har også Good As Gold-sønnen tidligere utmerket seg på travovalene med sine prestasjoner. I 2014 og 2015 radet vallaken opp seiere, først i Tyskland siden på svensk mark. Det var også dette eier og trener Jeanett Marie Dagsvold bet seg merke i da hesten kom for salg tidligere i år.

- Fryktelig god
- I seiersløpet på Solvalla (da hesten vant på 1.14,2a/2140 meter i oktober 2015, red.anm.) blåste han bare rundt feltet de siste 800 meterne og var fryktelig god. Jeg bet meg imidlertid merke i at hesten generelt travet dårlig, og at han dro et bakbein, forteller 31-åringen.

Fant flere hovsprekker
Til tross for at hesten kun gjorde to starter i 2016 skulle det vise seg at det ikke var skader som var årsaken.
- Etter hva jeg har fått bragt på det rene har ikke hesten vært skaden. Han har kun vært lyst i halsen uten at de har funnet noe galt, og beina ser kjempefine ut. Jeg tror tidligere eiere rett og slett ikke har hatt mye tid til å trene ham og kanskje ikke lagt ned nok jobb i ham. Det var mye å gjøre med høvene hans da han kom, blant annet fant jeg hovsprekker på tre av fire bein, utdyper Dagsvold, som er ute på joggetur med nettopp Höwingssilberpfeil da Equus får henne på tråden mandag ettermiddag.

Fast sist
- På Bjerke i den første starten for meg trodde jeg han var ferdig da han begynte å slippe ryggen til hesten foran og tenkte "hva i all verden er det for en hest jeg har kjøpt?", men det viste seg jo at han bare ikke er bråspeedig og bruker litt tid på å nå toppfart. I mål satt vi jo faktisk fast. På joggeturen nå har han sprunget med halen i været og nesten vært vel frisk, sier Dagsvold.

- Må ha ambisjoner
- Jeg synes jeg må ha ambisjoner med ham på Momarken, selv om det var litt synd med sporet. Jeg var veldig fornøyd med ham på Bjerke, spesielt at han gikk en 1.16-tid såpass enkelt. Motstanden nå er veldig mye enklere enn sist, da ble han egentlig bare meldt fordi vi var garantert et fint spor og ditto reise første gang ut, og jeg vet at min hest er bra, påpeker Jeanett Marie Dagsvold.

Momarken arrangerer V65, V5, V4 og dagens Dobbel. Slik er fristene:
18.05: V4
18.50: V65
19.58: V5A
20.20: Dagens Dobbel

Neste mulige spill:

V75
V76
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.