Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Racingklar igjen

09.10.2017 20:26 Rolf-Henning Pedersen

Per Oleg Midtfjeld har plukket ut Josef Kleins Æresløp på Leangen som neste oppgave for Ferrari B.R. Foto: Eirik Stenhaug, Equus

Ferrari B.R. er frisk og løpsklar igjen etter halskollapsen i Derby. Per Oleg Midtfjeld velger å fortsette sesongen til verdensrekordholderen, og har plukket ut to årgangsløp for 4-åringen.

Ferrari B.R, skuffet som storfavoritt i årets Derby.og i ettertid ble det konkludert med at 09,9-traveren hadde pådratt seg halskollaps i løpet. Verdensrekordholderen fikk ikke luft, og hadde derfor ingen mulighet til å prestere som best. En grundig veterinærundersøkelse i konkurransefart påviste ingen feil med halsen, og veterinær Lars H. Moen konkluderte med at halskollapsen i Derby var et engangstilfelle. Ferrari B.R. slapp således å gjennomgå operasjon.

Leangen og Bjerke
- Ferrari B.R.
har vært holdt i gang hele tiden, og han har sett fin ut i intervaller. Hesten oppfører seg normalt i trening, og derfor velger vi å forlenge sesongen - trolig med to løp, forteller trener og kusk Per Oleg Midtfjeld til Equus.
Om alt går etter planen går superhesten ut i Josef Kleins Æresløp på Leangen lørdag 28. oktober (Løp for 4-åringer, 2100 meter autostart og førstepremie 100 000 kroner). Deretter er planen å starte i Axel Jensens Minneløp på Bjerke lørdag 18. november (Invitasjonsløp for 4-åringer over 1609 meter autostart og førstepremie 300 000 kroner).

OGP og Elitloppet?
Tross at Ferrari B.R. kun er 4 år og aldri har møtt den eldre eliten, tror likevel ekspertene at andelshesten er god nok til å delta i de største løpene neste år. Ferrari B.R. er av mange regnet som en av kandidatene til Elitloppsseier i 2018, og Midtfjeld er ikke fremmed for at det kan bli start der neste år.
- Det er for tidlig å spekulere i oppgavene i 2018, men han må opp en klasse når han møter de beste. Det karrieresteget tror jeg han har inne, og en vinter med mye hardtrening vil gjøre ham godt. Deretter er det opp til Ferrari B.R. å vise at han er god nok til å være med i løp som Oslo Grand Prix og Elitloppt, sier Midtfjeld.

Ferrari B.R. har vunnet 12 av 15 løp og tjent 890 000 kroner. I begge de største årgangsløpene, Kriteriet og Derby, var hesten syk og galopperte seg bort. I stedet for millionpremie ble det to ganger 5000 kroner.

Neste mulige spill:

V75
V76
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.