Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Fit for fight igjen

13.09.2017 09:39 Magne Engebretsen/Tom W. Johannessen

Han misset Derby, men kan rekke Dubai. Onsdag viser Spitzbergen seg fram på Øvrevoll. (Foto: Hesteguiden.com)

Lunsj-V4/V5 Øvrevoll: 13 dager har gått siden 14 Spitzbergen i 4. løp/V4-4/V5A-1/DD-2 måtte trekkes fra start i Norsk Derby etter å ha tråkket seg på en stein. Nå er han fit for fight igjen.

- Det var tungt for både eierne og alle oss på stallen da vi måtte trekke 14 Spitzbergen i 4. løp/V4-4/V5A1/DD-2 fra start i Norsk Derby. Det var en ren uturshendelse, og onsdagen etter var han i trening som vanlig - uten noen som helst plager. Nå ble jo Derby-dagen bra for vår stall allikevel, men jeg medgir at det var veldig tungt det som skjedde med Spitzbergen. Nå er jeg svært spent på hva han kan utrette i denne starten. Jeg holder hesten høyt, og vi har planlagt en Dubai-tur for ham i vinter om han viser seg god som hva jeg tror, sier en spent Niels Petersen.

Han vil nemlig ikke være med på at den franskfødte 3-åringen skal gå rett ut og vinne onsdagens sølvdivisjon over 1600 meter på tung gressbane på Øvrevoll:
- Jeg tror distansen er noe rundt det som kommer til å bli den optimale distansen for Spitzbergen, men han møter noen riktig bra konkurrenter. Og jeg er spent på hvordan en tung gressbane vil slå ut. Spitzbergen er en veldig speedig hest, men det spørs om han får uttelling for den egenskapen denne gangen. Jeg håper og tror på en plass i toppen, men jeg er spent, sier Niels Petersen. Han har 12 Busybeingfabolous til start i samme løp: 
- Hesten er god og har mange sterke prestasjoner å se tilbake på. Jeg tror han og Spitzbergen har trent sammen en gang, i Frankrike, så jeg kan ikke påstå at jeg har noen målestokk dem imellom i trening. Eldre hester har ofte en større tøffhet, men jeg tror Spitzbergen har den beste fremtiden av dem, sier han.

I 3. løp/V4-3/DD-1 sender han ut 2 Somerville:
- Han er ute med bunnvekt og kan være trippelaktuell med klaff, men jeg tror banen kan bli vel krevende for ham.
- 3 New Man og 13 Callaway Of Course i 6. løp/V5A-3 er to ok 2-åringer. Jeg tror tung bane kommer til å passe dårligst for Callaway Of Course, og dermed setter jeg min lit til New Man, som kan være V5-aktuell på fem, seks hester.
- 7 Beentheredonethat i 9. løp har kapasitet til å være med i toppen, men jeg tror ikke han har noen fordel av at det trolig blir veldig bløtt og tungt mot slutten av løpsdagen. Han får stå som en outsider, sier Niels Petersen.

Hyldmo tror på Aife
Trener Are Hyldmo, med 12 Øvrevoll-seire så langt i 2017, har på papiret en spennende dag. Etter litt betenkningstid blinker han ut 7 Aife i V4-1 som sin beste sjanse.
- Hun er i god form, går på bløt bane og har fordel av det korte oppløpet. Og Ina Veronika Toverud tar av tre kilo, oppsummerer Are som også har forhåpninger til 10 Colourist (V4-3) og 5 Tookwino (V5-5) i seierssammenheng. 

* Annike Bye Hansen sender ut 2 Aconcagua (V5-2, oppkalt etter Sør-Amerikas høyeste fjell, Carlos Lopez rir) i Norsk Rikstoto Grand Prix. Hesten var god - og uheldig i Norsk Derby: -  Jeg tenkte et øyblikk midt på oppløpet; "nå vinner vi Derby". Men han blir trøkket inn i railen. Har en fin sjanse i løpet onsdag, sier Annike til Equus.

Neuroth på førstevalg


VINNERE ONSDAG? Jan-Erik Neuroth har 13 Øvrevoll -seire så langt i år. Onsdag kan han øke. Dardenne i V5-2 (Norsk Rikstoto Grand Prix, 100.000 kroner til vinneren) er den han tror mest på.
Foto: Eirik Stenhaug

Jan-Erik Neuroth rir betrodde hester onsdag. Både 3 Dardenne (V5-2) og 4 Delacour (V5-3) er trolige førstevalg i sine løp: 
- 3 Dardenne har hatt en liten pause. Dette er en veldig god sjanse onsdag. Det er imidlertid et men:  Distansen er litt i lengste laget. Han går imidlertid godt på bløtt, banen ble målt til 7,1 tirsdag. Det er 2 Aconcagua og 4 Silent Storm i mot.
- 4 Delacour er en god hest; en litt sen type forøvrig. Distansen kan være litt kort; dette er nok mer en stayer. Han er ikke veldig rask; hadde det vært 1350 og god bane, ville jeg sagt han var en banker. Jeg tror ikke han har fordel av tungt. Men jeg håper han er god nok til å vinne uansett, det er vel først og fremst 7 Cool As Ice i mot. Men 2-åringer er 2-åringer, sier Jan-Erik til Equus.

* Øvrevoll arrangerer både V4, V5 og Dagens Dobbel. Slik er fristene:
12.20: V4
13.04: Dagens Dobbel
13.26: V5A

Neste mulige spill:

V75
V76
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.