Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Jackpot og NM

09.08.2018 07:50 Rolf-Henning Pedersen

Christina A. Hande er en av 15 kvinner som rir årets NM for montéryttere i Drammen lørdag. Foto: hesteguiden.com

Jackpot i V75 Drammen: NM for montéryttere, storløp for unghestene og Jackpot i V75 er stikkordene for lørdagens V75-omgang.

Ingen klarte sju riktige på Bjerke sist lørdag, og det betyr at det ligger 2 526 119 ekstrakroner i sjuerpotten. Det kommer til å gi stor omsetning i en omgang som domineres av små felter, men som likevel inneholder en del spillenøtter.

Fortsetter seiersraden
1 Ulsrud Tea
fikk revansj etter tre nederlag i NM for hopper. Nå møter hun hingstene, men har vunnet sportrekningen og blir trolig dagens største favoritt. Om stjernehoppa holder seg rolig, leder hun V75-1 fra start til mål.

Nok et NM
Sommeren er tiden for norske mesterskap, og lørdag ris NM for montéryttere. Våre 15 beste, kvinnelige montéryttere har kvalifisert seg for mesterskapet, og hvor hver rir tre løp hver. Hestene er delt inn i A-, B- og C-hester, og rytterne får tildelt en hest i hver gruppe. Vinneren er rytteren med høyest poengsum. Et av løpene er V75-2, og det er et av dagens mest jevne spilleløp. 

Unghester i fokus
De fleste av lørdagens storløp er forbeholdt unghestene. I V75-3 møtes flere av våre beste 3-årshopper for å ære avdøde Benn Orre. Løpet er svært jevnt, men 6 Thankful blir mye betrodd etter den sterke annenplassen bak umulige Hillary B.R. i hoppeavdelingen av prinsesse Märtha Louises pokalløp. Gundersen-familien har denne gangen 2 Blueridge Sun ute, og ingen skal bli overrasket om hun leder løpet fra start til mål. 

Hoppe-duell
2 Ness Tjo Edel og 4 Stjärnblomster
hadde en fin duell i Kriteroestoet i Sverige med sistnevnte som vinner. En av de to går til topps også lørdag, og nå kan meget vel rollene være byttet om i V75-4, Guttorm Brekkes pokalløp. Frode Hamre kan også få trenerseier i Nils Brekkes pokalløp, V75-5. 1 Normandie Royal har trukket innersporet. Forsvarer hun det, er vinneren nevnt. Blir hun overflydd, er løpet langt mer åpent. 

Toppløp i V75-6


A Brave Heart har god mulighet til å kunne lede Haakon-løpet fra start til mål. Foto: hesteguiden.com

Flere av våre beste 4-åringer møtes i V75-6, Kronprins Haakons pokalløp. Kampen om teten er hard, men 2 A Brave Heart har trukket det kanskje beste sporet. Får han teten, blir hesten vrien å slå. V75-7 er også blitt et fint spilleløp. 1 Art Miklagard har utviklet seg fint i år, men førstespor i Drammen kan bli en felle. 6 Emil Mollyn er kanskje den beste hesten, men formen er usikker. Det åpner opp løpet og gjør det meget interessant.

Innleveringsfrister Drammen.
V5: 14.10
V5: 15.05
V4: 16.16
DD: 17.00 

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.