Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

LiveLørdag jakter godbitene

10.08.2018 21:30 Tom W. Johannessen/Rolf-Henning Pedersen

NM for montéryttere, storløp for unghestene og Jackpot i V75 er attraktive stikkord for lørdagens V75-omgang. Godbitene er mye verdt i Drammen. Du får dem i  LiveLørdag. Følg med!

* LiveLørdag V75 fra kl.12 på Rikstoto Direkte eller gratis på VGTV.  

INGEN klarte sju riktige på Bjerke sist lørdag hvilket betyr at sjuerpotten krydres med 2 526 119 ekstrakroner. Det kommer til å gi stor omsetning i en omgang som domineres av små felter, men som likevel inneholder en del spillenøtter.

V75-1: 1 Ulsrud Tea fikk revansj etter tre nederlag i NM for hopper. Nå møter hun, i sin start nr. 150, hingstene, men har vunnet sportrekningen. Fredag morgen var hun en tung 66-prosenter.Om stjernehoppa holder seg rolig, leder hun V75-1 fra start til mål.
TEA TIL TOPPS? Ulsrud Tea har vunnet 70 av 149 løp. Jakter seier nummer 71 lørdag. Svein Ove Wassberg kusker, Ove Kenneth Karlsen trener.
Foto: hesteguiden.com 

V75-2: Sommeren er tiden for norske mesterskap, og lørdag ris NM for montéryttere. Våre 15 beste kvinnelige montéryttere har kvalifisert seg for mesterskapet, og hvor hver rir tre løp. Hestene er delt inn i A-, B- og C-hester, og rytterne får tildelt en hest i hver gruppe. Vinneren er rytteren med høyest poengsum. Et av løpene er V75-2, og det er et av dagens mest jevne spilleløp. Salen heier på den trolige tethesten; 1 Rainbow Bonanza og Henriette Bye; en 35-prosenter fredag morgen.
Men 6 Jefferson Dotcom blir stadig spilt opp. Rytter Christina A. Hande sier til Equus: 
- Dette er min beste mulighet i NM-løpene, og jeg skal vinne dette løpet med ham! Det er i alle fall målet. Hesten er sterk og god, og jeg rir som jeg har den beste hesten. Det finnes flere gode imot, spesielt 2 Rapido, men jeg har tro på Jefferson, sier Christina om hesten som har vært god i sine to siste montéløp.
Amanda Robertsen ble nordisk mester for montéryttere i Finland fredag. Her rir hun
8 Perfect Line som en lite spilt 2-prosenter.

V75-3: De fleste av lørdagens storløp er forbeholdt unghestene. I V75-3 møtes flere av våre beste 3-årshopper for å ære avdøde Benn Orre. Løpet er svært jevnt, men 6 Thankful (53-prosenter) blir mye betrodd etter den sterke annenplassen bak vidunderet Hillary B.R. i hoppeavdelingen av prinsesse Märtha Louises pokalløp.
Gundersen-familien har denne gangen 2 Blueridge Sun ute, og ingen skal bli overrasket om hun leder løpet fra start til mål. Hun er best foran, og kusk Magnus Teien Gundersen er garantert på tetjakt.


V75-4: 2 Ness Tjo Edel (Tom Erik Solberg kusker, Frode Hamre trener) og 4 Stjärnblomster (Magnus Teien Gundersen) hadde en fin duell i Kriteroestoet i Sverige med sistnevnte som vinner. En av de to går til topps også lørdag, og nå kan meget vel rollene være byttet om i V75-4, Guttorm Brekkes pokalløp med 70 000 til vinneren.
SSISTE: 4 Stjärnblomster er nå støket fra løpet.  

V75-5: Frode Hamre kan også få trenerseier i Nils Brekkes pokalløp, V75-5. 1 Normandie Royal har trukket innersporet. Forsvarer hun det, er vinneren nevnt. Blir hun overflydd, er løpet langt mer åpent. Hamre-hoppa var en 60-prosenter fredag - og er på vei til å bli løpsdagens tredjestørste favoritt. Frode Hamre kusker selv.

V75-6: Flere av våre beste 4-åringer møtes i V75-6, Kronprins Haakons pokalløp. Kampen om teten er hard, men 2 A Brave Heart (41-prosenter fredag) har trukket det kanskje beste sporet. Får han teten, blir hesten vrien å slå. 3 Categorical kommer til å gjøre et realt forsøk på å felle favoritten; kusk Jonas Moberg gasser fra start, vær sikker. Kjører favorittene mot hverandre, kan det bli riktig for 7 Ghazi B.R., nå i Frode Hamre-trening, Tom Erik Solberg kusker som vanlig. En 10-prosenter fredag - og en veldig spillbar hest lørdag. 


V75-7: Dette er også blitt et fint spilleløp. 1 Art Miklagard har utviklet seg fint i år, men førstespor i Drammen kan bli en felle. Svein Ove Wassberg kusker, han har syv V75-triumfer så langt og kan få en fin dag i Drammen.
6 Emil Mollyn er kanskje den beste hesten, men formen er usikker og allergien lurer:
- Møter riktig selskap og er mer enn god nok på sitt beste. Han sliter med allergi og er variabel. Stor outsider, sier kusk Ole Johan Østre til TGN. Petter Glittum trener. 

DET er "close race" i V75s kuskeliga: Magnus Teien Gundersen er et kort hode foran Frode Hamre: Begge har elleve første- og tolv andreplasser. Førstnevnte er foran på flere tredjeplasser!
Seiersprosentene i V75 (kusker med fire eller flere seire) er interessant lesning:
Björn Goop har fire førsteplasser på tolv og 33 i seiersprosent. Ragnhild Bjørnbeth har 28 i seiersprosent og Bjørn Garberg 27. Dette er en vanskelig trippel - ikke spilt?

LiveLørdag:
*Kristian Aandal er programleder. Espen Haug og Anette Sommerseth er også på plass i studio
* Erik Killingmo er ukens gjest.
* Hans Kristian Skubberud er reporter.

Reportasjer:
* Siste episode av Spillskolen. Anders Mikkelborg viser hvordan man klokker hester.
* Sommerminne med Anette: Line Gundersen som vant NM i monté i 2009.
* Du får møte trener Marie Tovengen og L.A.´s Mr. Brown som har radet opp i år.

Ta del i sendingen! Via sosiale medier som Twitter, Instagram og Facebook kan du ta del i LiveLørdag V75. Benytt #LLV75 og still spørsmål til panelet eller de aktive på arena.

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.