Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Jakter verdensrekorden

09.08.2018 20:32 Even Elvenes

Kan det gå veien? Er det mulig for Adrian Solberg Akselsen å møte Åbys publikum med en rykende fersk verdensrekord lørdag? (Foto: Eirik Stenhaug, Equus media).

Åby: Lørdag ettermiddag skal Norges beste kaldblodstraver Odd Herakles prøve seg mot verdensrekorden til Järvsöfaks. Tiden å slå er 1.17.9. 
- Han kan greie det, sier kusk Adrian Solberg Akselsen.

Rekordløpet til Järvsöfaks går et stykke tilbake i tid, til Gävle i 2005.
- Tenke seg, det er 13 år siden bragden skjedde, nå er det på tide å gjøre et realt forsøk. Odd Herakles har alt som må til. Fart, styrke og form, fortsetter Akselsen til Equus.

Detaljer avgjør
Landets beste kaldblodstraver trenes av Lars O. Romtveit med stall utenfor Horten. 
- Jeg har hatt rekordforsøket på Åby i tankene over tid. Odd Herakles er nettopp ferdig med avlssesongen, det har gitt et puff i formen. Videre er treningene lagt om med korte kjappe intervaller, alt for at hesten skal yte maksimalt, understreker Romtveit. 
- Men, til syvende og sist er det hestens dagsform som avgjør, samt bane og værtforhold, påpeker han.

En gledens dag?
Nordmannen Jon Walter Pedersen står bak rekordforsøket på banen utenfor Göteborg, han er sportssjef og kan lokke med hele 200.000 svenske kroner til vinneren, og ytterligere 100.000 kroner i bonus om Odd Herakles, eller en av de fem øvrige deltagerne i feltet, noterer en tid under gjeldende rekord. 
- For vår del er det stort å få kaldblodseliten tilbake til Göteborg, i tidligere tider hadde Åby mange store løp for rasen, forteller Pedersen som er fra Fredrikstad. 
- Lørdag kan bli en gledens dag, jeg har faktisk tro på en ny verdensrekord bare det ikke blir regn og om varmen holder seg, avrunder Jon Walter Pedersen.

Rekordforsøket kan sees live lørdag på Rikstoto Direkte kl. 14:00.

Frister ellers
* V5 kl. 17:05
* Dagens Dobbel kl. 18:18
* Banekode: 31

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.