Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

- Favoritt, ikke banker

07.12.2018 19:01 Rolf-Henning Pedersen

Ingen i Norden vinner flere montéløp enn Sofia Adolfsson. Foto: Tr. Media

Jackpot V64 Kalmar: Ordene tilhører Sofia Adolfsson, Sveriges suverene montéchampion med 60 seire hittil i år og en seiersprosent på nesten utrolige 27. Og hesten hun snakker om er 5 Blue Snapper i V64-2.

27-åringen fra Vintrosa utenfor Örebro er Nordens suverene montéstjerne med hele 219 ritt hittil i år og over 3,1 millioner svenske kroner innridd. Hittil har hun jobbet full tid som sykepleier ved siden av travsporten, men fra nyttår blir det trav på heltid.
- Ja, det er trav jeg vil holde på med, og fra nyttår blir Halmstad min hjemmebane. Jeg kommer til å jobbe i halv stilling som lærling, og ri løp ved siden av. Kanskje blir det slik at jeg også kommer til å ha noen hester i trening, Jeg får se, sier Sofia Adolfsson til Equus.

Tar teten
Fredag drar hun imidlertid til Kalmar for å ri 5 Blue Snapper i V64-2. En hest hun har tatt to seire med på de fem siste startene.
- 5 Blue Snapper har vist seg som en fin montéhest. Han har tjent fine penger i år, og går nå opp en klasse. Hesten er veldig startrask, og tramper han rett er det ingen som stopper oss på startsiden. Om jeg velger å ri der, det får jeg se under løpet ettersom han møter bedre hester. Blue Snapper skal være favoritt, men han er ingen banker i kveld, sier Sofia, som var innblandet i en stygg ulykke 27. november, men red igjen allerede neste dag.
- Det gikk heldigvis bra fysisk, og psykisk var det viktig å komme i gang så raskt som mulig. Jeg slapp heldigvis unna ulykken uten skader av noe slag, sier Sofia, som allerede to dager senere tok en dobbeltseier på Axevalla.

Her finner du banens tips til kveldens løp.

V64-innleveringen i Kalmar er 19.30. DD-fristen er 20.56.

Neste mulige spill:

V75
V65
V5A
V4

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.