Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Favoritten kløner?

08.12.2018 09:41 Rolf-Henning Pedersen

Frode Hamre advarer spillerne mot startgalopp for Gretzky Boko i V76-7. Foto: hesteguiden.com

V75 Forus: Frode Hamre sender flere hester til Stavanger. Mange med god mulighet.
- Men, favoritten Gretzky Boko har et problem, innleder han. 

9 Gretzky Boko seiler opp som Hamre-stallens mest betrodde deltager i V75-7. Det er ikke så merkelig. Hesten står med tre seire og en annen på fem siste starter, men Norges trenerchampionen finner flere skjær i sjøen.
- Ja, 9 Gretzky Boko er kun en av flere som kan vinne V75-7. Grunnen til det er at hesten er kilen på voltestart. Vi har prøvd det to ganger i år, og det har endt i samme antall galopper like etter start. Det gjør meg usikker. Distansen går fint, men jeg vil si han kun er outsider og en av flere i et åpent løp, sier Hamre til Equus.

Mot eliten
Frode Hamre har hatt flere elitehester på kaldblodssiden de siste årene, men nå er et par av dem oppstallet i Sverige som avlshingster. Det betyr ikke at stallen er uten gode kaldblodshester. I V75-1 stiller stallen med 9 Roli Eld og 10 Troll Solen. Førstnevnte har vist solid framgang i hele år, og han er i ferd med å klive inn i den ypperste eliten.
- Ja, 9 Roli Eld er på full fart inn i eliten. Han var bra som toer bak Ulsrud Tea på Biri, og enda bedre mot Odd Herakles på Jarlsberg. Her møter han 3 Tripsson Ø.K.på strek og 13 Ulsrud Tea på 40 meter tillegg. Slik jeg ser det er vinneren å finne blant disse tre. 10 Troll Solen er også på vei framover, men jeg vil rangere ham litt bak de tre andre. Siste trippelplass som best.

Voltedebut som 6-åring
9 Donatomite i V75-4 har etablert seg i den norske eliten, men aldri forsøkt seg på voltestart. Nå er det snakk om debut, men kusken er ikke spesielt bekymret.
- 9 Donatomite gjør voltedebut, men det kommer til å gå bra. Tredje omvendt på Forus kan være trang, men får han plass så kommer han til å åpne like bra som på auto. Slik jeg ser det så heter vinneren Donatomite eller 6 Deep Sea Dream.
- 1 Royce Rolls i V75-6 er en veldig fin hest. Jeg har aldri sluppet ham til fra start, men tror han kan løse bra og har mulighet på forsvare sporet. Klarer vi det, tror jeg på god mulighet. Ellers blir det mer sjanseartet. 12 Broad Vision leverte et sterkt løp sist etter galopp, og ble sittende fast med krefter spart i mål. Han fungerer ikke 100 prosent i aksjonen, noe han har slitt med gjennom karrieren, men vi jobber for å løse problemet. Hesten var fin i tirsdagens jobb. Sporet er trist, men hesten har kapasitet til å kjempe langt framme, advarer Frode Hamre.

Frister
* V5 kl. 14:10
* V75 kl. 15:00
* V4 kl. 16:06
* Dagens Dobbel kl. 16:50

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.