Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

V75-hest i comeback

13.02.2018 08:34 Frode Gjesdal

Dennis Palmqvist har 13 hester på gården sammen med samboeren Rebecca Dahlén. Foto: Privat

V4/DD Romme: Minnestads El Paso hadde en god fjorårssesong med drøyt 180 000 innkjørt. Tirsdag årsdebuterer han etter sykdom. 

- 6 Minnestads El Paso (V4-3/DD-1) har ikke startet siden et V75-løp på Åby i begynnelsen av desember. Han ga seg allerede runden igjen, og det viste seg at han hadde en kraftig halsinfeksjon. Hesten fikk fri i tre uker, mens han sto på medisiner, forteller 5-åringens trener Dennis Palmqvist til Equus. 

- Hesten har trent på bra. Vi kjørte et rutineløp på 1.19. Da gikk han 1.12 den siste 500-meteren. Han trodde nok det var alvor, for vanligvis er han litt trøg i trening. Formen virker bra, men tidligere har han gjerne trengt noen løp i kroppen før formen innfinner seg. 

- Det er ikke V75-klasse på motstanden?

- Neida. Det er klart at han går ned en klasse. Går Minnestads El Paso opp mot sitt beste, skal han gjøre opp om seieren, men siden han gjerne trenger løp og fortsatt er litt rund om magen, vil jeg ikke stikke fram haken for langt på forhånd. Det viktigste er at han får et fint løp og får gå frisk i mål, sier Palmqvist om hesten samboeren Rebecca Dahlén eier og kjører. 

- 180 000 innkjørt i fjor. Kan han være med oppover i klassene?

- Kanskje, men han må bli bedre fra start om det skal skje. Han møter etter hvert hester som er gode i begge ender av løpet, og da kan man ikke sitte langt bak hver eneste gang. Men hesten er urutinert fortsatt og jeg håper starthurtigheten kan utvikles videre, oppsummerer Dennis Palmqvist. 

Innleveringsfrister:
V4: 12.45
DD: 13.25

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.