Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

- Tror det går veien

12.07.2018 09:08 Henrik Glimo Hansen

Kai Johansen og Chardonnay W. la konkurrentene på rygg i et lunsjtrav i februar. I de slagne rekker var Nightwish Powerchill (nr.2). Foto: Hesteguiden.com

Lunsj-V5 Momarken: I 1994 ble Bjørn Rolf Torgersen (76) amatørchampion både på Momarken og Bjerke. Fortsatt er han still going strong, i sin kjente offensive stil. Torsdag tror han på seier i lunsjtravet.

Torgersen står oppført med 69 trippelplasseringer på 212 kjørte løp. Det siste løpet kjørte han i 2007.
- Jeg ser tilbake på tiden som travkusk som en kjempefin tid. De beste minnene har jeg fra 1994 da jeg ble champion både på Momarken og Bjerke, samt at jeg fikk vinne V75 under Momarken Grand Prix-dagen. Faktisk vant jeg med begge hestene mine den dagen, mimrer Torgersen.
Etter en suksessfull periode ventet en nedtur for Torgersen og kona.
- Noen hadde klusset med hestene våre, slik at resultatene plutselig gikk andre veien. Jeg hadde en mistanke, men det tok år før jeg fant det ut. Vi valgte å gi oss på grunn av at vi brukte for mye tid, men da jeg startet opp igjen fikk jeg ikke tilbake kuskelisensen. Jeg trives fint med å ha én hest og at andre kjører, påpeker den rutinerte amatørtreneren.

Strøk for brunst
Hesten det er snakk om er 1 Chardonnay W. (V5-1), ei 6 år gammel hoppe som har vunnet 4 løp på 41 starter. Tre av seierne er tatt for Torgersen, den første for Torkil Steinshaug under tiden i Trondheim.
- Hesten har hatt en del småproblemer siden forrige start. Vi skulle egentlig startet 25 juni på Bjerke, men da valgte jeg å trekke henne på grunn av brunst. Vi dro heller hjem. Nå skal Chardonnay W. være klar, og i mine øyne skal sjansene være gode for seier.


Bjørn Rolf Torgersen, her fra 2004 med sin egen Spellgirl (nr.5), er av den offensive typen. Foto: Hesteguiden.com

- Aldri innvendig!
Chardonnay W. har vært tøft matchet etter lunsjseieren i februar. En rekke V76-løp og deltakelse i hoppedivisjonen i V75 har vært oppgavene.
- Det er helt riktig at jeg har matchet tøft. Derfor tror jeg det går veien torsdag, for løpet er fint. Det eneste jeg ikke liker er førstesporet.
- Hvorfor ikke?
- Fordi da har man lett for å havne i rygg…, sier Torgersen, som har benyttet seg av ti forskjellige kusker på Chardonnay W.
- Hver gang Kai har kjørt har jeg sagt at han ikke får legge seg innvendig. Det skjedde en gang fra andrespor, hvor han plutselig var nede i førstespor. Der ble han sittende fast resten av løpet, i det Kai mente var ryggen på favoritten. Det hjelper ikke å sitte i rygg på favoritten når den stopper!, sier Torgersen med et snev av latter.
- Hvordan utstyres Chardonnay W.?
- Med draskylapper. Hun svarer voldsomt på de. Ellers blir det sko rundt om. Jeg gleder meg, avrunder den offensive amatøren. 

Frister
* V5 kl. 13:40
* Dagens Dobbel kl. 14:22

Neste mulige spill:

V75
V65
V5A
V4

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.