Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Derby, Grand Slam og Winx

12.07.2018 17:04 Ola Jakobsen

Et kobbel av norske hester tar turen til Malmö og Svensk Derby.

Femten hester står på startstreken i Svensk Derby og de skal kjempe om en førstepremie på hele 1.5 millioner kroner. Fire hester skal forsvare de norske fargene. To hester fra trener Wido Neuroth og to hester fra Niels Petersen. Wido Neuroth sender ut Buddy Bog og I And I. Sistnevnte er nest høyest rangert i feltet med en hcp på 84 og Jan-Erik Neuroth velger å ri denne. Buddy Bob er også blant de høyest rangerte.

Petersen sender ut Nordic Defense og Square De Luynes. Nordic Defense som tidligere i år en av favorittene etter gode prestasjoner i Dubai i vinter er ikke rangert høyt blant svenske tipseksperter. Square De Luynes årsdebuterte i Norsk 2000 Guineas og ble nr 2. Med løp i kroppen kommer han helt sikkert til å bli mye spilt.

Høyest rangert er fransktrente Barade, eid av Mr Ascot. Mr Ascot er nå representert av nordmannen Finn Blichfeldt, nå bosatt i Sverige. Og skulle Barade vinne Svensk Derby så kommer det til å bli en meget populær seier. Mr Ascot er den hesteeieren gjennom historien som oftest har prøvd å vinne et Derby uten å lykkes.

Hele 27 norske hester tar turen til Malmø denne helgen.

Winx som pr. dags dato er rangert som verdens beste galopphest skal snart starte igjen. Chris Waller som trener hester forteller at planen er å starte i Winx Stakes (1400 meter) den 18. August på Royal Randwick. Winx Stakes (tidligere Warwick Stakes) som hun tidligere har vunnet to ganger er et steg på veien til å passere Black Caviars rekord på 25 strake seire. En seier vil også gi henne Gruppe 1-seier nr 19.

Flotte løp på Øvrevoll torsdag kveld er det også. Høydepunktene denne kvelden er Oslo Cup (Gr 3) og Arnfinn Lunds Minneløp (tidligere Polar Mile(L)). Hele fem tidligere Derby-vinnere skal gjøre opp om seieren i Oslo Cup. Arnfinn Lunds Minneløp har også blitt et fint løp med svenske Victor Kalejs som eneste utenlandske utfordrer. Hesten har ikke startet siden 21. Mai, men nordmannen Roy Arne Kvisla som trener hester sender han ikke til Norge uten seiersambisjoner.

Neste mulige spill:

V75
V65
V5A
V4

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.