Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

- Tror på tet og sjanse

14.07.2018 13:37 Even Elvenes

Magnus Jakobsson. (Foto: TR-media).

Gigapott V75 Årjäng: - Årjäng er min bane. Lørdagens V75 er ett av sesongens store opplevelser. Dessuten; 1 Wellino Boko (V75-5) kan vinne, han er opp mot sitt beste nå og jeg tror på tet.

For uinnvidde, og før vi fortsetter med Magnus Jakobssons sjanser; 

* I Sverige holdes Årjäng som den helt store sommeropplevelsen i travvei. Banen ligger pent plassert og omkranses av bergknatter der publikummerne benker seg med egen mat, og drikke. 
- Den er rett og slett intim, over alt hvor jeg kommer snakkes det positivt om Årjäng, sier Jakobsson til Equus. 

* Enorm tilslutning av tilskuere. De siste åra har opp mot 15.000 publikummere dukket opp i forbindelse med V75-stevnet. Årjäng kommune, inkludert Töcksfors med sine handlesentre, består av rundt regnet 10.000 mennesker totalt. Ikke mer. 

- En stor folkefest, en gemyttlig en, påpeker Magnus som har lisensen knyttet til nabobanen Färjestad. 
- Jeg vokste opp kun fire mil øst for Årjäng, min far har under alle år drevet med hest og trav, forklarer han. 

* Nordiska Travmuseet ligger i Årjäng, rett ved inngangen til banen. Svenske og norske travstjerner er ivaretatt i Hall of Fame, noe utstillingen i museet domineres av. For de som ikke har vært der, og som tar turen på lørdag, stikk innom! 
- Vi värmlenninger, og spesielt de som er bosatt i den vestre delen, har stor kunnskap om trav og hester. Det merkes når jeg er på besøk i Årjäng, understreker Magnus Jakobsson.


FOLKEFEST I TRAVVEI. Årjäng, folkets bane og der hesten står i sentrum, lokker med et gedigent stevne lørdag. (Foto: TR Media). 

Tilbake i slag
På lørdag smeller det, for første gang samspiller Norge og Sverige i forbindelse med stordagen i grensebyen tre mil fra Østfold. 
- Jeg setter min lit til 1 Wellino Boko (V75-5). Hesten har et enormt potensial, men har dessverre slitt med helsen. I fjor, under samme dagen, sto vi også i spor en. Den dagen stemte lite, han var øm i kroppen. I år ser det bedre ut, siste løpet ga signal om at formen er på plass, og at småskadene er borte. Han er normalt kvikk ut, svært kvikk ut. Jeg har en god følelse som sier tet, og en god vinnersjanse, tipser Magnus. 
- Gjøres endringer før løpet?
- Det er meningen at Berne (Gustavsson, trener, red. anm.) skal lette Wellino Boko i balansen, noe jeg er sikker på at vil slå positivt ut.

Lavere
Om sine øvrige oppsitt ligger Jakobsson betraktlig lavere hva gjelder forventninger. 
- 3 Beartime (V4-2) treffer på noen hester som er bedre, han kan få seg en premie. 14 Castanya Am (V4-4) travet et sterkt løp i Arvika sist fredag, men hvor havner vi fra start? Hun er ikke blant de raskeste ut, jeg frykter at det kan bli langt fram til teten. I V75 kusker jeg 3 Ritmo di Poggio (V75-1). Hesten har kapasitet, men jeg kjenner ikke så mye til den. Ikke annet enn at svenske eksperter ser på oss som en aktuell outsider, og det skrives at den lange distansen passer. Sistemann er 5 Ângspilen (V75-3), han kan jeg ingenting om, avrunder Magnus Jakobsson.

Frister
* V4 kl. 14:45
* V75 kl. 16:20
* V5 kl. 17:05
* Dagens Dobbel kl. 18:18
* Banekode: 31
Husk at det er GIGAPOTT i V75 med en samlet premiepott på 60 millioner.

Neste mulige spill:

V75
V65
V5A
V4

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.