Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Festens midtpunkt

14.07.2018 13:37 Frode Gjesdal

Lekre Propulsion vil ha revansj for nederlaget i fjorårets utgave av Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto: hesteguiden.com

Gigapott V75: Rikstoto henger seg på det svenske V75-sirkuset når Årjäng inviterer til folkefest lørdag. Propulsion blir storfavoritt i hovedløpet. Den totale premiepotten i V75: 60 millioner. 

Grensebanen i lille Årjäng fylles alltid til bristepunktet når Årjängs Stora Sprinterlopp - Gazza Degatos minnelopp kjøres. I fjor slo Dante Boko Propulsion på målfoto. Begge er tilbake i år, men siden fjorårets oppgjør har hestenes karrierer tatt forskjellige retninger. Daniel Redéns Propulsion har gått strålende i Frankrike og var toer i Elitloppet. Årsinntekten er allerede oppe i 4,7 millioner kroner, mens Dante Boko sliter med å finne tilbake til fjorårsformen. 

Norske Donatomite tar opp kampen med Redéns superstjerne. Pingus Vang var starterklært, men tirsdag ettermiddag melder TGN at hesten har pådratt seg en gaffelbåndskade og at karrieren dessverre er over. 

Årjängs Stora Sprinterlopp kjøres som V75-7/DD-2. 

I Silverdivisonen - V75-6 - er Hickothepooh på farten. Anderssen/Malmin-hesten var god vinner av Per Rakkestads minneløp, og trives i Sverige. Som alltid er det tøff konkurranse i Silverdivisionen, og også her har Redén en vinnerkandidat, i Don't Mind Me. Valokaja Hindø er med, men han var klart slått av Hickothepooh sist.

I Klass I-forsøket - V75-5 - blir Zelov interessant å følge. Wolden-traveren var kun slått av stallkameraten Robin G.T. i Stavangerløpet. 

Finalen i DubbelCupen har norske innslag. Silkespika, Stumne Luna, Alm Nagano, Vesle Maia og Nordby Frøy tar opp kampen av et hjemmelag der den ferske svenske hoppemesteren Mofaksan må tilmåles sjanser fra det lengste tillegget. 

Merles Simone er eneste norske representant i Bronsdivisionen - V75-1. 

Innleveringsfrist V75: 16.20

Neste mulige spill:

V75
V65
V5A
V4

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.