Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Tre ess i ermet?

13.06.2018 11:47 Richard Ekhaugen

Øystein Tjomsand reiser vel forspent til onsdagens V76-omgang på Jarlsberg.

V76 Jarlsberg: Øystein Tjomsland sender ut to spennende stallhester i V76-innledningen. Den ene testes muligens i amerikanervogn for første gang.

Mens 9 Sjø Kongen matches inn i grunnlaget etter å ha plusset på inntjeningen med over 400 000 kroner i 2017, matches 1 Philip Ess mot det svenske derbyet. Onsdag kommer begge Tjomsland-hestene ut i V76-1, med svært ulike forutsetninger. Den dyktige sørlandstreneren har tiltro til sine stallhester.

- Naturlig outsider
- Jeg synes Philip Ess fikk en god gjennomkjøring mot bra hester sist. Nå tester han ny distanse, en distanse jeg tror han vil takle greit. Det ligger i kortene at vi får et fint løp fra denne utgangsposisjonen, og jeg synes det er naturlig å kalle ham en outsider i dette laget.
Tester du noe nytt utstyr på hesten nå i løpene frem mot Derby?
- Han har gått i langvogn frem til nå, det er mulig vi tester ham i amerikanervogn etter hvert. Jeg er ikke helt sikker på om vi setter på denne typen vogn til onsdagens løp, men det er ikke helt umulig, sier Tjomsland.

- Regnes helt fremme
- Sjø Kongen
gjorde to veldig solide løp etter pause, men var litt tammere sist. Jeg synes han har en veldig riktig oppgave på papiret og mener han skal regnes helt fremme, fastslår 47-åringen fra Søgne.

Trener med vinnerne
I V5-5 sender Tjomsland ut nok en junior fra sin ekstremt sterke 3-årsårgang. Hingsten travet 1.32,4/2160 meter i prøveløp i slutten av mai.
- 2 Våler Nikolai leverte en relativt kjapp avslutning i prøveløpet, og kan nok pynte litt på tiden han fremviste da. Jeg håper at han opptrer rolig og fornuftig, og at han takler mange hester rundt seg. Feilfritt er jeg overbevist om at han vil gjøre et bra løp, forteller sørlandschampionen.
Hvordan ser det ut treningsmessig med Våler Nikolai sammenlignet med de sterke 3-åringene du har vist frem så langt i 2018?
- Han trener sammen med de hestene som har vært ute og vunnet fra årgangen. Han har imidertid vokst en del, men er godt forberedt før sitt debutløp, understreker Øystein Tjomsland.

*Husk at det er 378 607 kroner i bonus til alenebong med 7 rette.

Innleveringsfrister Jarlsberg onsdag:
V76 kl. 19:00
V5 kl. 20:05
DD kl. 20:45

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.