Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Blinker ut Zahara

14.06.2018 17:15 Tom W. Johannessen

Dobbel jackpot-V64 Jägersro: - Jeg har flere gode sjanser torsdag. Den beste? Det er 4 Zahara (V64-5/2400 meter) i Derby Trial, sier Jan-Erik Neuroth til Equus foran storløpsdagen i Malmö. Nesten to millioner svenske kroner krydrer sekserpotten.

* Zahara er én av to hopper i et felt på 12. Hun har vunnet to av sine tre starter og var imponerende overlegen som vinner på 1750 meter/dirt på Øvrevoll 3. mai.  
9 Johnnybegood (Hans Adielsson trener, Paul Fitzsimons rir) er feltets høyest rangert med 81 i formtall, Zahara har 79; får halvannen kilo av Johnnybegood.VINNER PÅ JÄGERSRO: Zahara, Mr. Ascot eier (eide også moren), vant på Jägersro 25. oktober i 2017 for Elione Chavez. Jan-Erik Neuroth rir den Wido Neuroth-trente hoppa i V64-5 torsdag.
Foto: Svensk Galopp  

- Zahara og Johnnybegood har ikke gått lengre enn 1750 meter; det har alle de andre hestene i feltet gjort. Takler disse to distansen, vinner én av dem. Jeg har veldig god tro på Zahara, jeg tror hun står 2400, moren vant Norsk Oaks. Dette er en test og en oppvarming, men vi går selvfølgelig for seier. Hun kan gå fra flere posisjoner, vi går der det passer. Vi ligger og "ruller", hun må ikke bli for "keen".
Men det er bra hester med her, og hjemmehestene er alltid veldig farlige på Jägersro. Merk det, sier Jan-Erik som vurderer de andre starthestene:

- 6 Royal Zem (3. løp, Brian Wilson trener) trener bra og står bra inne. Outsider i et åpent løp.

- 7 Marquis First (V64-3, Brian Wilson) er en fin hest; førstetippet i programmet. Ute på bra distanse, kommer bakfra. Gode hester i dette feltet, se litt opp for 4 Tin Man, jockey Andreas Tapia Dalbark tar av to kilo.

- 4 IKC Fiction (V64-4, Tina Smith) kommer med tre strake fra Øvrevoll, opp syv kilo i handicap siden starten 19. april. Forsvarer han handicapen og går på banen, kan han vinne igjen. Han har imponert. Trener'n, Tina Smith er optimist. Men hesten må trives, han har gått på Øvrevolls mykere dirt-track.
Her blir det nok hardt, det er litt mykere i starten, underveis pøser de ofte på vann.
Hestene blir mange ganger gående i ett og samme tempo på Jägersro.

- 3 Jet Pilot (V64-6/Voterlöpning/1730 meter med SEK 600.000 til vinneren, Wido Neuroth) kommer ut i et tøft løp. Han kan vinne, jeg vil si han er en god outsider, jeg gleder meg veldig til dette løpet. Jet Pilot kan ligge overalt i feltet, og han har fin innstilling. Er ellers en litt sein type som har vist at han takler banen.
Jeg velger denne, Oliver Wilson satt på Buddy Bob også sist.

- 7 Buddy Bob (V64-6, Wido Neuroth) var bra på Øvrevoll sist, slått 2,5 lengder av Duca Di Como. Påridd på Jägersro 29. april, "pullet" også for mye i det løpet.
2 Nordic Defense har høyest formtall og vinner løpet på Dubai-form. Men det kan være at 4 Couples fra Castro blir hesten å slå.
Jeg har ridd 5 Marta, den kan være spennende her, sier Jan-Erik Neuroth.


P-A: "Kashgar i V64-4 er den beste sjansen"* Per-Anders Gråberg (bildet) er ikke lenger "avstángd jockey". Han leder i Sverige med 23, Elione Chavez har 19. P-A er som kjent en mann å følge når det gjelder. Han gjør sjelden eller aldri feil på storløpsdagene.
Bonger uten championjockeyen lever farlig torsdag. 
Her er hans kommentarer til Equus:

- 8 Swing On A Star (1. løp kl. 18.15. Andrew Kidney trener) gjør årsdebut i et løp som ikke er merkverdig. Uansett er det penger som gjelder.

- 9 Two Shots Of Happy (V64-1, Niels Petersen) gikk godkjent 17. mai mot eldre handicappere. Ble litt trøtt til slutt. Bør ha bra vinnersjanse her.
8 Sarookh (Elione Chavez) er hardest i mot, dette er en bra hest.
Også 1 Sambaheat (Martin Rodriguez) an være en gardering.

- 9 Danny K (V64-2, Niels Petersen) var bra i årsdebuten, "sämre" sist, Var bra som 2-åring, skuffet i fjor. En outsider her i et åpent løp.
Jeg kjenner og har vunnet på 2 Aithusa (Martin Rodriguez rir, red. anm.). Den behøver ikke være borte her.VINNERHEST: Kashgar har vunnet to av fire i år, her etter seieren på Bro Park 28. mai. Per-Anders Gråberg sitter i salen, Roy Arne Kvisla trener. Sistnevnte har vært formsterk i hele år og topper i Sverige med 12 på 43 og drøye 1,5 millioner på konto. Beskjedent plassert på listen ligger Lennart jr. Reuterskiöld med to på 26 og 646.000 på konto. Seiersprosenten er 7,7. Man behøver ikke være verken rakettforsker eller galoppekspert for å skjønne at "Junior" snart starter klatringen. Så pass på!
Han toppet etter fjorårssesongen med 39 på 166 og 10,7 millioner kroner inn. Seiersprosenten var 23.

Foto: Svensk Galopp

- 1 Kashgar (V64-4, Roy Arne Kvisla) har formen på topp. Dette er min beste sjanse, jeg har tro på hesten. Det er imidlertid et par men: 66 kilo er mye, og han kommer bakfra. Jägersro har kort oppløp, da kan det bli mye å hente på tethestene, så noen "spik" er ikke Kashgar. Men han har vært veldig god nå.

- 11 Showy Shaun (V64-5, Roy Arne Kvisla) er en fin hest; en litt sent utviklet type. Hele blinkers nå skal skjerpe ham ytterligere. Skal med på tre-fire hester, vant helt overlegent mot dårligere hester sist. Jeg vant med lite startede 1 Frans på Bro 23. mai. Jeg er litt spent på den; Oliver Wilson rir.
4 Zahara med Jan-Erik Neuroth er en riktig favoritt i Derby Trial, men jeg mener løpet bør dekkes opp.  

- 9 Siphon River (V64-6, Bodil Hallencreutz) vant en 1200 meter i fjor; det er hans eneste start. Han ble satt på 74 i formtall; jeg vet ellers lite om hesten, men skulle tro det er penger som gjelder. Men Bodil (Hallencreutz, red. anm.) er veldig positiv, jeg nevner det.
Jeg red 2 Nordic Defense (Carlos Lopez rir, Niels Petersen trener, red. anm.) i Dubai, går han opp mot den formen, vinner han Voter torsdag, sier P-A. 

* - 1 Kashgar (V64-4, Per-Anders Gråberg, 31-prosenter) er min beste sjanse. Det er riktignok kortere oppløp som han ikke er favorisert av, men på Jägersro er han sikret feste i banen. Det er et klart pluss. 11 Showy Shaun (V64-5, Per-Anders Gråberg, 13-prosenter) skjerper vi opp med blinkers. Han er trippelaktuell - og kan vinne hvis alt skulle klaffe, sier trener Roy Arne Kvisla til Equus. Han leder i Sverige med 12-11-6 og 1,5 million inn på 43 starter.

* Det ble ingen utbetaling for verken fem eller fire rette på Färjestad mandag. Dermed overføres hele SEK 1.969.518 til sekserpotten på Jägersro Galopp torsdag.

* Innleveringsfrister:
V64: 19.30
V4: 20.14
DD: 21.01
Banekode: 32

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.