Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Lionel til Elitloppet

16.05.2018 21:42 Rolf-Henning Pedersen

Elitloppet neste. Lionel og Gøran Antonsen er begge klare for verdens største sprintløp på Solvalla. Foto: Eirik Stenhaug

Lionel fikk onsdag den rosa billetten som gir start i Solvallas Elitlopp, og muligheten til å vinne tre millioner kroner siste helgen i mai.

Lionel, oppkalt etter den argentinske fotballguden Lionel Messi, har dermed muligheten til å bli den tredje norske hesten som vinner verdens største sprintløp for eldre hester. Rex Rodney (1986) og Steinlager (2005) har klart bragden før.

- Det betyr mye for Solvalla å ha en norsk hest på startstreken. Ikke bare er Lionel en internasjonal topphest, hans eier og kusk Gøran Antonsen byr på seg selv og viser at selv med beskjedne midler er det mulig å oppleve den ultimate travdrømmen, sier banens sportssjef Anders Malmrot til Equus.

60 000 tilskuere
Og legger ikke skjul på at en norsk deltager trekker tusenvis av nordmenn over grensen for å oppleve verdens største travfest tre dager til ende. 60 000 tilskuere og en omsetning på mellom 350 og 400 millioner kroner gjør Elitlopps-helgen til en folkefest. Det er også sommerhalvårets største idrettsarrangement i Sverige.

Nei fra Per Oleg
- Nordmenn er viktig for oss, ikke bare økonomisk, men de er også garantister for god stemning, understreker Malmrot. Han ønsket også den norske verdensrekordholderen Ferrari B.R. på startstreken, men kusk og trener Per Oleg Midtfjeld vendte tommelen ned mandag etter hestens galopp i Copenhagen Cup.

Ventet i spenning
- Det var en lettelse da Malmrot ringte og inviterte oss, men etter min mening burde billetten kommet tidligere. Det finnes ikke 16 hester i verden som er bedre enn Lionel, sier Gøran Antonsen til Equus. 
Østfoldingen sendte sin stjerne til Frankrike for fire år siden, og etterpå har 8-åringen tjent over tolv millioner. Årets sesong har hittil vært en skuffelse med galoppen i Prix d’Amerique som den største nedturen. Nå venter Elitloppet.
- Det er ubeskrivelig å få en sjanse til å være med i Elitloppet. Jeg er oppvokst ved grensen, og en tur til Solvalla siste helgen i mai var den store ungdomsdrømmen. Nå skal jeg delta med en topphest jeg selv eier. Det er bare å klype seg i armen, sier 30-åringen.

Fakta Elitloppet
- Kjøres på Solvalla travbane i Stockholm siste søndagen i mai
- Verdens største sprintløp, 1609 meter med autostart
- 16 inviterte hester og 16 kusker skal ut i to kvalifiseringer, hvor de fire beste i hver avdeling går til finalen med en førstepremie på tre millioner kroner
- To norske vinnere, Rex Rodney (1986) og Steinlager (2005)

Disse er klare for årets Elitlopp
Lionel (Norge)

Uza Josselyn (Sveits)
Bold Eagle (Frankrike)
Propulsion (Sverige)
Maori Time (Australia)
Ringostarr Treb (Italia)
Pastore Bob (Sverige)
Nadal Broline (Finland)
Volstead (Sverige)
Dreammoko (Frankrike)
Takethem (Danmark)
Orlando Jet (Tyskland)

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.