Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Nasjonaldag med fantastisk galoppsport

17.05.2018 12:43 Ola Jakobsen

Gjennom en årrekke har det blitt arrangert galoppløp på Øvrevoll på selveste nasjonaldagen. For mange har det blitt en tradisjon å avslutte dagen med fantastisk galoppsport. 

ÅRETS første storløpsdag består av en rekke fine oppgjør, og flere elitehester gjør sin årsdebut. Hele ni spilleløp står på agendaen. Jeg må gi ros til Øvrevoll, eiere og trenere som virkelig satser på denne dagen. Vi får igjen tidligere Derby-vinnere, to norske og en svensk. Flere potensielle Derby-vinnere starter også, så er du i tvil om hvor du skal tilbringe torsdag ettermiddag, så anbefaler jeg deg å ta turen til Norges vakreste og eneste galoppbane. Jeg tror ikke du vil bli skuffet. Første løp starter kl 15.00, og det er både V65- og V4-spill.

STORLØP også på Jägersro i Malmö på mandag. Flere norske trenere tar turen nedover for å kjempe store premier. Startlisten er ikke klar når dette skrives, men det vil komme en liten oppdatering før løpene den 21. mai.

SØNDAG var det storløp på Paris Longchamp. På Longchamp har du to baner, Moyenne Piste (ytre sving) og Grand Piste (indre sving). Løpene ble avholdt på Moyenne Piste som er en bane som ikke blir brukt så ofte. Den har blitt brukt i våres, men det er første gang siden 1980. Det ble tidlig rettet kritikk mot hvordan baneforholdene var, men det hjalp ikke. Selv ikke en nestenulykke kunne endre beslutningen om at løpene fortsatt skulle gå på Moyenne Piste, og ikke bli flyttet til Grand Piste. En av verdens ledende jockeyer, Ryan Moore, satt på stortalentet US Navy Flag i et Gruppe 1 løp (Fransk 2000 Guineas).  I front mistet hesten fotfeste men klarte å holde seg på beina (ble nr. 5). Da startet spetakkelet og flere jockeyer var bekymret for  sikkerheten.

CHRISTOPHE Soumillon som har vært en ledende jockey i Frankrike i en årrekke, og som vant Dubai World Cup på Thunder Snow i mars, kalte banen for direkte farlig. Storløpet Fransk 1000 Guineas ble mye forsinket, men løpet ble gjennomført på Moyenne Piste. Mandag bestemte derimot Fransk Galopp at de to neste meetingene på Moyenne Piste skulle flyttes til Grand Piste.

TIPS til Øvrevoll torsdag blir lagt ut onsdag kveld.

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.