Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

- Min banker i V75

10.11.2018 07:17 Even Elvenes

Andreas Løvdal har mange oppgaver hos hos Timo Nurmos. Blant annet treninger med VM-vinneren Twister Bi som strekker realt ut i skogen der Nurmos holder til. (Foto: TR Media)

Tidenes Jackpot V75, Eskilstuna: Nordmannen Andreas Løvdal (22) tør der andre kvier, og lanserer banker på en hest han kjenner svært godt.  

Løvdal er ansatt hos Timo Nurmos i Sverige og understreker;
-  4 Zenit Brick (V75-3) herjet i sist vinters gulldivisjonsoppgjør, storform er tilbake.

Mye mediearbeid
Tidenes Jackpot har gjort sitt til at hele Sverige dirrer, så også blant hestesportens spillere i Norge. 167 millioner kroner i samlet premiesum preger uka.
- Jeg spiller ikke, men timene i telefon med pressen er mange, de undrer på sjansene vi har i Eskilstuna, understreker Andreas som er født på Åmli i Aust-Agder.
Hans far Kjell er også travtrener, nå går sønnen i samme fotspor.
- Jeg har staket ut kursen, og reiser hjem til Norge for å starte egen stall så fort jeg har lært nok.

Populær
Sørlendingen tok seg tidlig ut av Norge for å samle erfaring.
- Jeg var heldig og fikk plass på hestelinjen ved Wången videregående utenfor Östersund. Straks skolegangen var unnagjort ble det arbeid hos Jerry Riordan i Halmstad.
- Etter halvannet år hos Riordan ringte Timo Nurmos og ville ha meg med i sitt team. Jeg nappet på tilbudet, og stortrives. 

Tåler det meste
- Jeg får stadig tips om hvordan hester skal behandles og trenes. Timo er den beste læremesteren jeg kunne fått, understreker Løvdal til Equus. 
- Du nevnte at Zenit Brick er en banker i lørdagens pengestinne omgang, hvorfor?
- Han er på vei mot storformen, kusk Björn Goop sa så etter seieren nå sist. Dessuten er startsporet godt og det finnes en mulighet for at Zenit Brick tar seg til tet med det samme. Men Zenit er så tøff at han også kan vinne fra nesten alle posisjoner. Jeg har bankertippet hesten i forskjellige medier, understreker Andreas. 


"NESTEN UFATTELIG GOD". Hawk Cliff på vei til mål som vinner sammen med Jorma Kontio. - Hesten utstyres med amerikanervogn og uten sko som sist, påpeker Andreas Løvdal. (Foto: TR Media). 

I storform
- Hva med stallens øvrige deltagere?
- 5 Regent d'Inverne (V75-1) er kun en av flere i et åpent løp. Så langt virker han grønn, men tar stadig til seg læring. En gardering. 
- 8 Hawk Cliff i V75-6?
- Han er i enorm form. Nesten ufattelig god. Sporet kunne vært bedre. Hawk Cliff ser strålende ut i trening og kan absolutt vinne, avslutter Andreas Løvdal til Equus. 

Lørdagens frister
* V4 kl. 14:45
* V75, «Tidenes Jackpot», er lørdag kl. 16:20
* V5: 17.05
* DD: 18.20
* 70 millioner kroner ekstra i sjuerpotten.
* En eventuell alenevinner får 110 millioner.
Mer info på rikstoto.no/vinnersjanser
 

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.