Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Per med frekk vurdering; Banker på egen hest

10.11.2018 07:17 Even Elvenes

Per Lennartsson er rundens tipsekspert på våre flater. (Foto: TR Media).

Tidenes Jackpot V75, Eskilstuna: Få kjører travløp bedre, Per Lennartsson (52) har trappet vesentlig ned som trener, men fortsetter å ta for seg i løpsbanen.
Dessuten; På lørdag bankertipper han seg selv.

Equus kontaktet den svenske stjernen allerede for noen uker siden, ønsket var å få Per til å vurdere hvert oppgjør i V75. Han tok seg god tid, og var meget pålest da vi ringte onsdag denne uka. 
Men først, troen på egen hest, på bankerkandidaten Lennartsson kusker selv. 

Enorm sist
- Jeg har kjørt for Robert Bergh ved flere tilfeller i høst. I slutten av oktober dukket 8 Logo Light (V75-5) opp. Han var rett og slett imponerende fin, og god. Under sisterunden dro vi toget i tredjespor, Logo Light sto på helt til mål og vant komfortabelt. Det er sjelden at jeg opplever slik i dagens travsport som er hard, konstaterer Lennartsson under samtalens gang.
- Spor åtte er naturligvis knyttet opp mot fare for å bli sittende fast innvendig. Jeg har tatt for meg alle konkurrentene og leser løpet slik; 1 Jula Extreme, 2 Thebigred As og spesielt 3 Global Skipper er kun ordinære. De to første kan åpne. Mye tyder på at Logo Light kommer fort ut ett spor, samtidig er distansen lang og en eller annen åpning kommer etter hvert, nei jeg ser ikke et problem her.
- Er det konkurrenter du frykter?
- 4 Mega Star var svært bra på Jägersro sist, og har vist solid form i sommer. Antatt hardeste konkurrenten er imidlertid 11 Can Lane. Han har klasse.
- Distansens lengde?
- 2640 meter er perfekt, jeg merket god styrke sist. Faktisk finnes en mulighet til å avgjøre fra posisjonen utvendig for lederen også, understreker Lennartsson.

Saken fortsetter under bildet. 

STERK SOM BRENNEVIN. Logo Light travet et voldsomt løp på Solvalla nå sist, kusk Per Lennartsson lanserer hesten som en frekk banker i lørdagens enorme spilleomgang på Sundbyholm-banen i Eskilstuna. (Foto: TR Media). 

Pers tips og vurderinger

V75-1
- Sammen med V75-4 er dette oppgjøret omgangens mest åpne. Jeg anbefaler mange garderinger. 10 Claude Debussy, 4 Macelleria og «knepige» 11 Rajah Silvio skiller seg litt ut. Jeg er inne på at Macelleria har størst mulighet. Hesten er bedre enn vist, og satt fast med mye spart sist. Det er slik, Erik Adielsson i tet får litt gratis med tanke på opparbeidet respekt. Bak trioen har jeg et godt øye til 14 Hobby d’Liton, klassehesten i løpet, men han har hatt en lang pause. Formen er derfor usikker, dessuten er Hobby d’Liton stor og kraftig og trenger trolig et par løp i kroppen.
- Hva kan du om ditt oppsitt 15 Aslan D.K.?
- Innsatsen i 3100 meters løpet på Jägersro sist var et stort skritt i rett retning. Han fungerte fint også i Hamburg gangen før. Vi står slik til at jeg kan følge ryggen til 8 Jeje Palema i starten, mye tyder på at Aslan D.K. får en bra posisjon. Var jeg spiller ville jeg ha markert for han. 1 Messiah er aktuell han også, og spesielt i tet. Samtidig var siste løpet svakt, det kan være et spørsmål om formen er bra nok.
Rangering: 4-10-11 / 14-3-5-1-15-12

V75-2
- 10 Maintainbility står på stallen min, Marcus Sundberg som jobber her er eier og trener. Hoppa er i kanonform og har prestert på et høyt nivå, spesielt i siste løpet. Det er klart at kusken har stor betydning. Marcus har «leid inn» Oscar J. Andersson lørdag og det kan være avgjørende. Oscar er helt på toppen i sin kategori i Sverige.
- Er løpet enkelt å løse, eller trenger spillerne å gardere?
- Garderinger må til. Jeg har 6 Kabanoss som knapp favoritt, han kommer mer og mer. Sandra Eriksson er dyktig som kusk. 15 Great King Wine tåler alle former for taktisk opplegg og vil angripe tidlig, han må med på kupongen. Tredjevalget blir Maintainbility.
- Flere aktuelle?
- 8 Mellby Ess som opptrer jevnt og sikkert, 13 Blue Star Champion besitter en enorm spurt, 14 Den of Warlock er lik Great King Wine; ekstremt sterk.
Rangering: 6-15-10 / 8-13-14

V75-3
- Gulldivisjonen lørdag har ingen klink vinner, jeg ser fire stykker med gode muligheter.
- Regnes ditt oppsitt 1 Test Drive blant disse?
- Nei, han har best nok sølvdivisjonsklasse. Test Drive åpner kjapt, men jeg slipper med det samme. Vi kan haike med til premie.
- Hvilken hest setter du opp som favoritt?
- 4 Zenit Brick under tvil, 9 Nadal Broline er svært skummel, jeg burde hatt begge på topp.
- Hvem slipper du til?
- Førstemann, trolig enten Zenit Brick eller 5 Milligan’s School. Den siste virker best med reise i rygg, han ga seg lett i tet på Solvalla 30. september.
- Hvilke fire skal med på bongen?
- 4 Zenit Brick, 9 Nadal Broline, 5 Millgan’s School og 2 Makethemark.
Rangering: 4-9-2-5

V75-4
- Som jeg nevnte under gjennomgangen av V75-1, dette løpet er vidåpent.
- Det blir dyrt å helgardere, om det går, kan du plukke ut tre, fire hester?
- 11 Chapter Rewiew er kanskje løpets mest «classy» deltager. Hun stiller i forbedret utgave etter gjennomkjøringen på Solvalla for et par uker siden. Spor fem kunne vært bedre, og 14 Veroni og 6 Topspin er hester jeg holder høyt. Veroni har ryggen til kvikke 7 Kiss me Tooma, det kan Peter Untersteiner utnytte under kampen om å finne en bra posisjon. Topspin må naturligvis regnes, spor sju, springsporet, og Björn Goop som kusk. Goop er utrolig dyktig, men det vet vel alle nordmenn? 
Rangering: 11-14-6

V75-5
- Vi er framme ved løpet der du har din beste vinnersjanse, 8 Logo Light.
- Jeg har forklart hvorfor jeg tror sterkt, det er lite annet å trekke fram.
- Hvor fort gikk sisterunden når dere vant?
- 1.12.3 i tredjespor hele veien. Som sagt, de som vil sjanse; bruk Logo Light som en banker.
- Finnes flere motbud enn 11 Can Lane?
- Jeg liker 7 Bo C., han kvalet til Svenskt Travderby i høst, men falt i form etterpå. Det ble kanskje for tøft for han? Er Bo C. tilbake er hesten en hard nøtt å knekke.
Rangering: 8 / 11-7-4

V75-6
- Hvordan er det egentlig med ditt oppsitt, har 9 Output Pressure vært uheldig, eller?
- Mest eller, formen er ikke så sterk som i våres. Han står spennende til, jeg kommer til å kjøre på innerspor, men oppgjøret består av kanonhester. Output Pressure kom bort på en upassende bane nå sist, jeg har ikke fått snakket med trener Stefan Melander i det siste. Vi er kun en av mange outsidere.
- Hva heter favoritten?
- 7 Milliondollarrhyme. Han rager her. Samtidig går det ikke å sende i vei for Fredrik B. Larsson, hesten tenner til og tapper seg for krefter. Med et løp i rygg legger Milliondollarrhyme feltet på rygg.
- Bak favoritten, hvordan ser rangeringen ut?
- 1 Doctor Doxey Zenz. Han skuffet sist, men har vært en tur på banen i Gävle for å kvesses skikkelig. Etter det jeg har hørt leverte han 10-fart i 600,700 meter, treningen ble omtalt som imponerende og skarp. 3 Espirit Sisu duger og blir farlig i tet. Videre har 8 Hawk Cliff sett fantastisk fin ut i det siste.  6 Uppohoppa satt fast sist og kan være løpets oddsbombe, 5 Stonewashed Diamant er fantastisk bra, men taper terreng i starten. I et løp med «overpace» kan det bli seier. 10 Track Angle (eid av Morten Waage, nordmann, red. anm.) er heller ikke sjanseløs.  
- Det blir mange markeringer på bongen, Per!
- De er nødvendige.
Rangering: 7 / 1-3-8-5-10-2-9

V75-7
- Om Lennartsson hang med til den siste avdelinge, hvilken hest ville du hatt banker på?
- Soleklart 1 Don’t Mind Me. Som hesten har sett ut i det siste er jeg nesten sikker på seier. I omgangen sett under ett er Don’t Mind Me hovedbanker, jeg mener sjansen til å lede helt til mål er der. En «jäckligt» bra hest, en toppsjanse.
- Finnes motbud?
- Helt sikkert, om jeg får trekke fram et sjokkobjekt er det 8 Disco Volante, aksjonen var perfekt sist, det var mye mer trykk i hesten kontra tidligere i sommer og i høst.
Rangering: 1 / 8-9-10

God vinnersjanse
- Hva slags baneforhold venter på lørdag
- Det blir opphold og bra forhold.
- Noe mer å trekke fram?
- Jo, jeg har en god vinnersjanse med 4 Caligula (V4-3), avslutter Per Lennartsson til Equus.

Frister
* V4 kl. 14:45
* V75 kl. 16:20
* V5 kl. 17:05
* Dagens Dobbel kl. 18:20
* 70 millioner kroner ekstra i sjuerpotten.
* En eventuell alenevinner får 110 millioner.
Mer info på rikstoto.no/vinnersjanser
 

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.