Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

- Kjør i trav, så er det i orden!

10.10.2018 21:16 Henrik Glimo Hansen

Line Smestad Bakken har trent Xante store deler av karrièren selv. Foto: Hesteguiden.com

V76 Bjerke: Det var tanken Åsbjørn Tengsareid hadde i hodet bak Xante gjennom siste sving i V76-5. Til tross for den desidert tyngste turen var 6-åringen etter Cromwell en sikker vinner til slutt.

Eier Line Smestad Bakken hadde gjort en imponerende jobb med Xante etter at hun kjøpte hesten fra Geir Flåten sin stall i 2016. Etter tre løp i Åsbjørn Tengsareid sin regi har hesten løftet seg ytterligere noen hakk.
- Jeg hadde meldt ham litt tøft, men han kom ikke med i bronsedivisjonen på Sørlandet lørdag og vi måtte ta dette som en nødløsning. Jeg meldte med ambisjoner og kjørte med ambisjoner, meldte en stolt Tengsareid etter løpet.

Satset offensivt
- Vi fikk en dårlig start på grunn av at han trøblet til å begynne med. Han trengte å finne rytmen, men etter at vi kom i gang og først hadde havnet sist, måtte vi gjøre noe. Jeg var ikke i tvil om at vi måtte satse fremover om vi skulle kjempe om seieren.
På spørsmål om hva Tengsareid tenkte da favoritten Southwind Gizzel fikk en lengde gjennom siste sving, svarte «Tengs» kontant:
- Kjør i trav, så er det i orden!

Xante har vunnet 12 løp på 49 starter og nå tjent over 300 000 kroner. Ettersom han under dette meetinget har hatt under 300 000 i grunnlag, kan Tengsareid nå melde til bronsedivisjonsfinalen og komme med på poeng – da kun kvalvinnerne, fem i tallet, er kvalifisert for finalen. De øvrige melder på poeng til finalen som kjøres 10 desember.

Det var ingen som klarte syv rette i V76 på Bjerke. Dermed overføres NOK 989.562,- som Jackpot til syverpotten i V76 på Bjerke onsdag 17.oktober.

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.