Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Mustajjid fra Jan-Erik

11.10.2018 09:06 Tom W. Johannessen

TOMMEL OPP: Jan-Erik Neuroth tror på Mustajjid i V5-1 i dag. Fotomontasje: Svensk Galopp.

V5/V4 Øvrevoll: Jan-Erik Neuroth har 15 seire på Øvrevoll så langt. Torsdag blinker han ut 7 Mustajjid (V5-1) som sin beste sjanse på en dag der Rikstoto fyller opp DD-potten med 40 000 ekstrakroner.

* Mustajjid vant ikke løp i fjor. Har to av tre i år. Kommer nå tilbake etter en liten pause uten at det har vært noe galt med hesten. 

* Her er Jan-Eriks kommentarer til hester og sjanser på Øvrevoll i ettermiddag:

- 2 Talladega (1. løp) rir jeg for Hanne Jørgensen. Jeg kjenner ikke hesten.

- 7 Mustajjid (V5-1) trener bra, går godt på høsten og liker dirt'en. Ligger der det passer for å si det sånn. Men han er litt spesiell og liker ikke sprut.

- 1 Staring At The Sea (V5-3/V4-1) var bra til seier på Bro. Nora Hagelund Holm rir i dag, hun kjenner hesten fra treningen. Staring At The Sea kan fort gå i tet hele veien. Han er ekstremt startrask hvis han treffer starten. Skal gå i et jevnt hardt tempo for å vinne, ikke for fort of ikke for sakte. Som han gikk på Bro. Der var det video og klokker i løpet; det viste seg at Staring At The Sea var den hesten som holdt det jevneste tempoet i akkurat det løpet. Han er den jeg tror mest på av våre i løpet. 4 Pal O'Mine er nok den tøffeste i mot.
- 6 Dardenne (V5-3/V4-1) var også bra til seier i Sverge. På rask eller hard bane går han ikke. Begge våre er best på litt myk bane - og gress. Som Øvrevoll-dirt'en var onsdag, skulle det gå bra. Dardenne blir bedre og bedre og er en god outsider, men jeg er ikke sikker på om han er rask no. En bra outsider er det vel riktig å si.  

- 2 Mongolian Navy (V4-4, Pål Jørgen Nordbye trener) har skuffet i år. Er brukbar på dirt og distanser fra 1600 til 1750 meter; dette er en stor type. Det er penger som gjelder.


Fem i går, hva kan P-A by på i dag?


GIMME FIVE! Per-Anders Gråberg sammen med 2-årige Filia Kalejs, hans femte vinner på Bro i går. Roy Arne Kvisla trener hoppa, Bro-treneren fra Larvik hadde tre av tre i går og ble Mr. 100 prosent.
Foto: Svensk Galopp

P-A Gråberg har nå et klart grep om det svenske jockeychampionatet. Med fem onsdag er han oppe i 51 - Elione Chaves er ti bak når drøye to og en halv måned gjenstår av sesongen. P-A var i det umulige hjørnet på Bro. Lunsjen lot han knapt noen andre smake på. Han var på vei mot en hel V5 da Fredrik Jantezky snappet V5-finalen fra P-A på streken. Nypensjonerte Trond Jørgensen, vi er på Øvrevoll i april i OL-året '94, er vel den siste med fem strake i V5-spillet.

* Her er P-As kommentarer til starthestene på Øvrevoll torsdag: 

- 1 Silver Dalen (1. løp) er ok på gress, men ingenting på dirt.

- 5 Danny K. (V5-1) går bedre i Sverige enn i Norge. Får det "svårt" her.

- 3 Tertian (V5-3, 40-prosenter kl. 07.00 torsdag morgen) er stadig på vei opp i trening. Dette er en rask hest som har en ok sjanse i dette løpet.

- 11 Final Episode (V4-4) rir jeg for Hallvard Soma. Jeg kjenner ikke hesten.

* Tobias Hellgren har befunnet seg i flytsonen i stort sett hele år. Sammen med Anna Pilroth danner han et sterkt team, to på Øvrevoll sist løpsdag. I dag kommer han med to:
- 6 Koko Taylor (1. løp) er en fin merr som vi har hatt siden juli. Hun blir bra på sikt. Ingen høye krav til henne foreløpig, men hun kan flytte på bena. Og det er lov å håpe at hennes kapasitet overvinner hennes urutine. Regnes i et dårlig maidenløp.
- 9 Funk Soul Brother (V5-1) vinner hvis han vil. Men det er ikke sikkert at han vil, han synes det er ok å ligge som tredje-fjerde i løpene. Vi har lagt om treningen litt, men han må altså by seg til, sier Tobias Hellgren til Equus.

DAGENS DD-DRAG:  - 8 Moonflash (V5-5/V4-3, Tollef Langvad trener) så ikke riktig de som kom ute i banen sist. Mindre type blinkers nå. Øvrevolls dirt-track har vært mye løsere i år enn tidligere, jeg synes ikke den har vært bra i det hele tatt. Håper de vanner i dag. Med feste har Moonflash en veldig fin sjanse, på løs dirt går det ikke, sier Fanny Olsson til Equus.

* 1 Chachapoya (V4-4) var på pallen i løp i Litauen, har ikke glitret på Øvrevoll. - Det sier nok litt om nivåforskjellen. Begynner å komme litt ned i klasse. Det er love å håpe med Carlos Lopez opp. Men det er mer håp enn tro. Vi prøver å forsvare sporet, hun liker ikke sprut, sier trener Jan Bjørdal til Equus.

SISTE: Banen blir i dag vannet før løpene - og også mellom løpene. Det skal bety en god dirt-track med feste. 

* Norsk Rikstoto legger fra i dag 40 000 ekstra kroner i premiepotten hver torsdag ettermiddag ut 2018. Det gjenstår seks løpsdager av årets sesong. 
Dagens favorittdobbel: 9 (Cape Hollow, DD-1) kombinert med 12 (Buffalo Soldier, DD-2).

* Innleveringsfrister:
V5: 16.15
V4: 17.05
DD: 17.55 

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.