Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

LiveLørdag foran Biri-festen

13.10.2018 09:02 Tom W. Johannessen/Magne Engebretsen

Det er V75 ved Mjøsas bredd. Vintillatravet, DNTs 5-åringsløp og Biri Oppdretningsløp topper plakaten på en dag der 127 kaldblodshester fyller ti løp. LiveLørdag gir deg oppsnakk og godbiter. I gjestestolen: Jan Martin Bjerring.

* Vintilla var en kjendishest og en av de beste kaldblodshestene Norge har hatt - og hun var hoppe. Dog har ingen hoppe så langt klart å ære henne i Vintillatravet på Biri. Kan 6 Ulsrud Tea bli den første?

GULLHOPPE: Ulsrud Tea tok i sommer sitt NM-gull nummer tre i hoppeklassen. Stedet var Sørlandets Travpark.
Foto: hesteguiden.com

Bedre enn noengang
Løpet som nå heter Vintillatravet er kjørt i en eller annen form siden siden 1983, men ingen hoppe har klart å toppe premielisten. Nå kan 6 Ulsrud Tea (10-prosenter torsdag) i 4. løp/V75-1/V5A-3 bli den første. I en alder av elleve år er hun bedre enn noengang, har vunnet 9 av 14 i år og runder seks millioner kroner i innkjørte penger om hun ender blant de to beste på Biri lørdag:
- Det kan hun fort gjøre, og hun kan fort vinne også. Hoppa er i strålende form og vant lett med krefter spart sist. Hun har ingen problemer med stayerdistanse, men hun skal ha ryggløp til 500-600 meter gjenstår. Det er viktig at hun ikke hisser seg opp, så jeg "pakker henne inne" de to første rundene, sier fast kusk Svein Ove Wassberg til Equus om superhoppa som så langt har vunnet 72 av 153 starter.
- Hun er en unik hest. Jeg gleder meg hver eneste gang til å få kjøre henne, men særlig 5 Kleppe Slauren (58-prosenter, red. anm.og 10 Myhreng Jerker (12-prosenter, red. anm.) er konkurrenter jeg har stor respekt for, oppsummerer Svein Ove Wassberg.

* Dagens største favoritt i forhåndsspillet: 14 Brenne Blessi (V75-3/DNTs 5-åringsløp, hoppeavdelingen, Jens Kristian Brenne trener, Åsbjørn Tengsareid kusker) som var en 62-prosenter torsdag.

* Magnus Teien Gundersen er foran Frode Hamre på flere andreplasser på V75-statistikken. Begge har 17 førsteplasser.

LiveLørdag
* Lørdag er Hans Kristian "Hasse" Skubberud  programleder. Anette Sommerseth og Stian Hallenstvedt er også på plass i studio. Reporter på arena er Herman Kihle.

* Ukens gjest er Jan Martin Bjerring.

* Glenn Olstad er i USA. Det blir USA-stoff i forkant av lørdagens løp på Yonkers som starter kl. 21.40 norsk tid. Lionel har startspor 9. 

* Ta del i sendingen! Via sosiale medier som Twitter, Instagram og Facebook kan du ta del i LiveLørdag V75. Benytt #LLV75 og still spørsmål til panelet eller de aktive på arena. 

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.