Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

LiveLørdag med Gundersen

15.09.2018 08:29 Tom W. Johannessen

Geir Vegard Gundersen - gjest i LiveLørdag.

V75-karusellen snurrer mot vest. Forus er banen, oppsnakket får du i LiveLørdag. Gjesten er Gundersen. Geir Vegard Gundersen. I banen, Magnus Teien Gundersen. Sammen var de dynamitt på Klasseløpssøndagen.

* LiveLørdag V75 fra kl.12 på Rikstoto Direkte eller gratis på VGTV.  

Team Gundersen og stallen i Nittedal kjørte inn rekordsummen 4,5 millioner kroner.
- Helt rått, sier Magnus med blikket bakover i tid.
Til dagen da han ble den yngste kusken med en Derby-triumf i beltet; 21 år og elleve måneder gammel; han fyller 22 den 8. oktober.
Avdøde Hans Petter Tholfsen var 23 år og ti måneder da han vant med Frigge i 1970.
- Det er den tilliten jeg får, som gjør at jeg kan oppleve dette, legger han til med adresse til mannen som sitter i gjestestolen i LiveLørdag denne gang.TOMMEL OPP FOR GUNDERSEN-TEAMET: Magnus (f.v.), Benedikte Skage, Lotta, Martin og Geir Vegard.
Foto: Eirik Stenhaug, Equus media

Går for V75-championatet

Magnus topper V75-ligaen med 17 førsteplasser, Frode Hamre har 14.
Tom Erik Solberg hadde hodet foran i en voldsom fotofinish i 2017.
- Det er klart jeg har satser på å ta V75-championatet. Jeg var veldig nære i fjor, uttaler Magnus som vant 16 løp de to foregående meget viktige travukene. 
Det er et skyhøyt tall i kuskebransjen.
Han kan passere 350 seire før fylte 22 år i oktober.
De siste årenes suverene norske landschampion; Eirik Høitomt, hadde bokført 119 triumfer som 22-åring.

Sammenlignes med Ulf 
Sammenligningen med travsportens «Mr. Goldfinger», Ulf Thoresen som døde som 46-åring 11. juli 1992, dukker stadig oftere opp.
- Jeg har sett ham på film og vet selvfølgelig at han var en veldig god kusk. Gunnar Eggen har jeg imidlertid sett kjøre. Men jeg er jo ikke blant de gutta ennå, sier Magnus som vant sitt første løp som 16-åring i 2012 med hesten Jag de Man på Momarken i sitt andre totoløp. 
72-årige Gunnar Eggen kusket sin siste av 5546 vinnere, Bal Harbour på Bjerke, 26. november 2008. Med andre ord nærmer det seg ti år siden "Mester Eggen" svingte inn på seremoniplass for siste gang. SAKEN ER KLAR: Derby-triumfen er i boks, Gretzky B.R. og Magnus Teien Gundersen har gjort jobben sammen.
Foto: Eirik Stenhaug, Equus media

Kjørte inn 3,5 millioner
- Jeg har blitt satset på, er aldri nervøs og kjører med god selvtillit. Jeg stoler på hestene.
På denne måten oppsummerer Magnus egenskapene som er avgjørende på veien mot seremoniplass. 
Sist søndag kjørte han inn rekordsummen 3,5 millioner kroner.
Han er nå frontfiguren i Team Gundersen - sammen med senior "GV":
- Pappa og jeg er de mest synlige; men også Benedikte Skage (samboer med Magnus, red. anm.) og mamma Lotta er viktige. Ja, de er minst like viktige, sier Magnus til Equus og roser kvinnene i teamet.

«Frankrike hadde vært moro»
Framtiden? – Jeg trives som jeg har det nå, jeg liker samarbeidet på stallen. Men jeg kommer jo til å ta ut egen trenerlisens etter hvert. Så får vi se. Frankrike? Det hadde jo vært veldig moro å prøve seg der en eller annen gang, uttaler Magnus som først retter blikket videre i den norske høsten: Mot Stavanger og Forus.
Han er i flytsonen og kjører for V75-championatet; så langt leder han altså med 17 førsteplasser.KUSKEPRINSESSEN: Märtha Louise og Kick Off Classic var tidlig på offensiven, men det holdt ikke inn.

* Et blikk bakover til lørdagen i Klasseløpshelgen: Prinsesse Märtha Louises kuskedebut fikk som kjent betydelig oppmerksomhet, også utenlands. Flere store engelske aviser og nettsteder omtalte begivenheten; det gjorde også mektige CNN.Ulsrud Tea er på plass lørdag
Evigunge 9 Ulsrud Tea (bildet) gjør lørdag på Forus sin 152. start i karrieren. Vinner hun L.H. Widdings æresløp, venter seier nummer 71 i karrieren.
Snakk om vinnerskalle!
I tillegg vil hun runde 5,9 millioner kroner i innkjørte penger. Svein Ove Wassberg sitter som vanlig i sulkyen. 
 Ulsrud Tea kommer ut fra 60 meter tillegg i V75-6 og kommer til å bli hardt betrodd, hun var en blytung 73-prosenter fredag formiddag.
Men 40 meter foran starter formsterke 
6 B.B. Terje T., en 9-prosenter Geir Gudmestad kommer nok til å holde tempoet oppe for ikke å by hyperspeedige Ulsrud Tea altfor enkelt inn i matchen.
4 Valle Mattis og Magnus Teien Gundersen var en drøy 6-prosenter.
Legg merke til at Tea-kusk Svein Ove Wassberg denne gang advarer mot å bruke henne banker. Han sier ikke at
Ulsrud Tea ikke vinner, men han mener 40 meter på hester som går 1.24 kan bli tøft å hent inn.

LiveLørdag: Glenn Olstad er programleder, Anders Mikkelborg og Anette Sommerseth er også på plass i studio. Kurt Hella er reporter på arena.

* Ta del i sendingen! Via sosiale medier som Twitter, Instagram og Facebook kan du ta del i LiveLørdag V75. Benytt #LLV75 og still spørsmål til panelet eller de aktive på arena.

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.