NM-vinner for fjerde gang; Johanne Ulrica Øveraasen. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

NM-vinner ganger fire

Johanne Ulrica Øveraasen sikret seg NM-gullet i grenen montè på Drammen Travbane lørdag. For fjerde gang faktisk.

Av: Even Elvenes, Equus media
Publisert: 10.08.2019 16:39

Øveraasen fra Åsmarka lengst nord i Ringsaker kommune red to vinnere i mesterskapet, to av to mulige. 37-åringen viste teft og en solid porsjon rutine. Som med Flashing Boko i V75-3. Hesten fra Kongsvinger fikk problemer runden fra mål, ble litt skeiv og driftet utover. Det tillot Johanne uten å bråke, etter noen meter fant Flashing Boko god rytme og stakk i fra feltet mot mål.
- Han er en enorm hest, Drammen er kanskje noe trang, det forklarer hvorfor han bryter ut. Dro jeg mer i venstretommen ville galoppen kommet, påpekte hedmarkingen.
- Nå tror jeg det er slutt, neste år er jeg vel ikke kvalifisert en gang. Med full jobb og egen gard blir det knapp tid til annet, sa Johanne som trolig satte et realt punktum i NM-sammenheng lørdag. 
- Det er ikke mange som «slør denna» på en god dag, kommenterte trener Severin Aarskog på godt morsmål etterpå.

Sluttstilling NM montè 2019
1. Johanne Ulrica Øveraasen, Biri
2. Kristine Kvasnes, Biri
3. Benedicte Bjørnstad, Harstad

Fra de øvrige V75-oppgjørene i Drammen nevnes;

Hoppene, tre år og født i Norge, hedret Drammens tidligere store trenerprofil Benn Orre i V75-1.
Sassy Girl, eid av Kristian Skullerud på Lillehammer og trent samt kjørt av Ole Johan Østre, vant på en meget fin måte. Ut på siste bortre gled hesten i angrep, ut mot oppløpet var ledende favoritten Antoher Creation sliten, og Sassy Girl holdt koken oppe til seier og 70 000 kroner i premiepenger.
- Hun leverte solid, jeg har et håp om at Sassy Girl skal utvikle seg videre mot Hoppe-Kriteriet i starten av neste måned, kommenterte Østre.

Guttorms beste
Storfavoritten Brenne Blesa med Vidar Tjomsland tok seg av V75-2, Guttorm Brekkes Pokalløp. Duoen angrep i tredjespor i sisterunden og stakk fra de andre mot mål. Vidars bror Øystein kusket. Eier gjør stall Bergsåkers Trotters.
- Broder'n er i Sverige og lader opp til morgendagens Kriteriefinale på Dannero. Jeg fikk sjansen å kjøre Brenne Blesa. Det er hyggelig. Vi fikk et oppslag i VG denne uka, det var flott at avisa fant plass til Frida Karlsson (svensk skiløper, red. anm.) og hennes hesteeierhold hos oss, sa Vidar Tjomsland.  

Full kontroll
Ulsrud Tea, en av omgangens store favoritter, kontrollerte hjem St. Hallvardpokalen i V75-4 sammen med Svein-Ove Wassberg. I siste sving sørget Wassberg for å stenge Åsrud Vilja inne, og oppløpet ble til parade for travdronningen fra Hordaland. Ove Kenneth Karlsen trener, mens Anita Wergeland eier.

Sola skinte
Blueridge Sun, også hun favoritt i V75, feide til tet i Nils Brekkes Pokalløp - den femte avdelingen - og ble etter hvert aleine der foran. Hun vant som ungdommen ville sagt det; "sprettlett". 
Kusket gjorde Magnus Teien Gundersen, mens pappa Geir Vegard er trener. Eier gjør Eirik Djuve fra Sola i Rogaland. 
Tiden 1.13.4 er dessuten ny banerekord, og som trolig vil stå fram til portene lukkes på banen i Buskerud den første uka i januar i 2020. 

En stor fra en liten
S.K.'s Mystic Titan tok føringen etter 400 meter i H.K.H. Kronprins Haakons Pokal, V75-6. Der ble han til mål, og til stor glede for treneren Kjetil Roe fra Telemark. Han har få hester på stallen, men stjernen er på plass. 
Tom Erik Solberg kusket, eier gjør Valentina Sommerland fra Bø. 
- En fortjent seier, mente Solberg. 
- Neste mål er Derby; der er han en av tre, fire som kjemper i toppen. 2600 meter går bra for S.K.'s Mystic Titan, avrundet han. 

I siste V75 rundet Valle Grim fram til teten midtveis i løpet og vant lett. Vidar Rugsveen eier og trener. Dag Sveinung Dalen kusket. 
- Et fint løp sist gitt av Kristian Malmin ga tørt krutt i dag, oppsummerte Dalen etterpå.