Vestpol Kongen og Øystein Tjomsland. Foto: hesteguiden.com

Skremt av røyk sist?

Jo mer jeg ser på reprisen fra 9 Vestpol Kongens siste løp, jo mer sikker blir jeg på at han feilet på grunn av at startbilen plutselig slapp ut masse røyk. Opphentingen etterpå var prima, og hesten blir en av mine to bankere. Den andre er seiersmaskinen 15 Shankly Lane i V75-5.

V75
Av: Lars Anvar Kolle
Publisert: 05.12.2019 13:02
Se tips-bonger

Omgangens luring: 2 Våler Nikolai i V75-6

1. avd: To hester skiller seg klart ut. Både 5 Stjerne Kos og 3 Spang Ole rader opp seirer og har imponert stort. De møttes på Jarlsberg 11. oktober. Da var Spang Ole klart best, men jeg synes at Stjerne Kos har hevet seg mye siden den starten.

2. avd: Her er mange bra hester på farten, og her kan det smelle. Jeg streker for alle i håp om en skrell. 9 Mama's Real Deal er en flott type som ønsker seg tempo. 5 Loveyou Hangover er veldig bra på sitt beste og er spennende i regi Sigbjørn Kolnes. 3 B.S. Gold har vunnet lett tre ganger på rad, men nå er motstanden skjerpet. 11 Thai Eros har det vært stil over i de to siste seiersløpene. 10 Orlandostile var bra sist og har kapasitet til å blande seg i seierskampen. Garder godt i dette oppgjøret.

3. avd: 9 Vestpol Kongen kom flott tilbake etter å ha blitt skremt til galopp sist. Gangen før var han veldig god på en kjapp sprint på hjemmebane. Jeg holder ham for å være klart best i dette feltet og gir ham bankertillit.

4. avd: 8 Langlands Odin er fortsatt i strålende form og har en ny topp mulighet - selv om sporet er sjanseartet. 6 Troll Sterk Viking har tjent mye penger på sine siste starter, men er ikke ueffen av den grunn. 5 Neslands Faksen er i sitt livs form og kan spurte inn til seier igjen - selv om motstanden er skjerpet. 7 Tangen Elvira har noen fantastiske seiersløp å vise til tidligere i år og er alltid skummel når hun holder seg på beina. 10 Moe Tyr gjør sin første start siden august og er aktuell for en plass i toppen direkte. Tor-Martin Moe sender aldri en uforberedt hest til start.

5. avd: Jeg tipper ikke imot 15 Shankly Lane. Han har vunnet åtte av ti starter i år og falt med flagget til topps sist. Lang distanse er ingen ulempe, og jeg tror han feier forbi dem til slutt.

6. avd: 10 Ulsrud Tea var enormt bra da hun reparerte et stort terrengtap innledningsvis til sikker seier sist. Hun er bankeraktuell igjen, men 12 Kleppe Slauren og 2 Våler Nikolai er solide motbud. Førstnevnte var det stil over i seiersløpet sist, mens jeg er spent på hva 2 Våler Nikolai kan prestere fra strek. Det er slett ikke sikkert at det blir enkelt å hente igjen ham.

7. avd: 8 Handsome Hank er i prima vinterform og er rask fra start. Selv fra spor åtte kan han sikre seg en bra posisjon. 4 Lucky Vegas er sannsynlig tethest. Han kan lede hver meter om han er på topp. 5 I Am The Tiger har feilet i det siste, men tilbake på topp har han kapasitet og styrke til å ende helt i toppen. 9 Wilma Leggrowbach drar vel ingen fordel av sprint, men med knallhardt tempo i front stiger hennes sjanser.