Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

"Du er vår Solskjær"

10.02.2019 19:58 Tom W. Johannessen/Eirik Stenhaug (foto)

STJERNE OG DIREKTØR: William Buick og Thomas Gjelsås.

«Du er vår Solskjær. Like dedikert. Alle snakker om deg", sa Øvrevoll-direktør Thomas Gjelsås til William Buick. Stjernejockeyen fra Eiksmarka mottok lørdag kveld prisen for Årets Bragd under norsk galoppsports Oscarfest.


KVELDENS KONFERANSIER på Scandic Fornebu, Ola J. Jakobsen, annonserte at William var tildelt prisen for seieren med Masar (Charlie Appleby/Godolphin) i Engelsk Derby til stor jubel – som ble enda større da hovedpersonen entret salen, smuglet inn kjøkkenveien! 
En gedigen overraskelse - og en absolutt innertier sett med festens mange øyne.
William kom mer eller mindre rett fra Dubai der han har klatret opp igjen i salen etter seks uker på bakken.SATT PRIS PÅ: William Buick satte definitivt pris på å bli satt pris på av sine egne. Lørdag fikk han Årets Bragd-prisen i norsk galoppsport. I 2017 mottok han den høythengende "Sølvstikka" for den beste prestasjonen av en idrettsutøver eller lag fra Asker og Bærum dette året.

 30-ÅRINGEN fra Eiksmarka brukte de seks fri-ukene til god familietid sammen med Jane og Thomas David, født 19. desember. Men han passet også på formen: To løpsdager på Meydan har gitt fire seire, én andre, én tredje og én fjerdeplass. William har definitivt sett skarp ut.

DUBAI-SESONGEN akselererer nå inn mot Super Saturday (16. mars) og selve Carnival-finalen; World Cup-dagen 30. mars. I 2015 sendte William Prince Bishop inn til World Cup-triumf, i 2018 var Hawkbill vinner av Sheema Classic som Da Re Mi (Andrew Lloyd-Webber/John Gosden) var det for William i 2010. I innridne penger stoppet William på 49 millioner norske kroner i Dubai i 2018, samlet i en meget sterk sesong ble summen nesten 150 millioner. En rekordsum i en eventyrlig karriere som startet med ponnier på Øvrevoll.  

WILLIAM vant Gruppe1-seire i syv forskjellige land i 2018 «The Magnificent Seven»: England, Irland, Frankrike, Hong Kong, Japan, Emiratene og USA. Triumfene i galoppens elitedivisjon var mange, men ikke flere enn i 2012 da han vant 13 Gruppe 1-løp. Ambisjonene er stadig veldig høye: 

- DETTE ER ikke sluttproduktet, sier William til Equus med all mulig grunn til å bli trodd. Derby-seieren med Masar gjorde at vår mann klatret enda et hakk opp på den internasjonale rangstigen – og ga han en pris han vet å verdsette; prisen han fikk - og hyllesten han mottok - av sine egne denne kvelden på Fornebu.

 
STORT ØYEBLIKK X 2: På skjermen bak; Derbyseieren med Masar i juni, på scenen foran blir William Buick intervjuet av Ola J. Jakobsen. Masars Derby-triumf var Williams første og Godolphins første i det meget prestisjetunge Derby-løpet i England.

* Her følger en oversikt over vinnerne i de forskjellige kategoriene (m/jurybegrunnelse) for de beste hestene 2018/Øvrevolls Oscarfest lørdag:

Årets stayer og årets hest, Our Last Summer: Hadde ikke vunnet løp siden Norsk Derby i 2016, da han lekte seg til gevinst på 17. mai. God treer i Stockholm Stora Pris, før han var totalt overlegen i Oslo Cup. Måtte kjempe langt hardere for seieren i Marit Sveaas Minneløp, hvor Fearless Hunter bød opp til kamp. Tredjeplassen i Stockholm Cup var noe helt spesielt. Dro av gårde i front i et kolossalt tempo, og den internasjonale stjernen Thundering Blue måtte gi alt for å ta igjen den norske rømlingen.
Niels Petersen trener.

Årets hoppe, Appelina:
To seire, fire annen og en tredje på syv starter forteller om en strålende sesong. Seirene kom i Lanwades Stud Stakes på Øvrevoll 2. august, samt 14. oktober på Jägersro. Da møtte hun de aller beste hestene på deres hjemmebane, og hun seiret lett foran hester som Plata O'Plomo, Be My Academy og Spitzbergen. Er nesten alltid med i seiersstriden. 
Wido Neuroth trener.

Årets norskoppdrettede, Dickie Dickens: Er en av de største spesialister på sandbanen. Der er han god, og tet fra start til mål er en spesialitet. Vant fire løp som åtteåring i 2018 på kun ni starter på sand. Etter den siste seieren er han nå inne på "ti på topp" blant de mestvinnende norskoppdrettede hestene gjennom tidene.
Are Hyldmo trener.

Årets 2-åring, Privilegiado: Startet kun tre ganger i sin første sesong. Gikk rett ut i The Heatherwold Cup hvor han seiret enkelt foran stallkameraten Izakaya. I neste start var det klart for kriteriet på Øvrevoll. Nouvelle Lune bød på hard kamp, men til slutt ble seieren sikker. I Vinterfavoriternas Pris gikk han på nytt et sterkt løp, men Irish Trilogy ble for sterk.
Niels Petersen trener.

Årets 3-åring, Square de Luynes: Fikk kun med seg tre starter i løpet av sesongen. Var knapt slått toer av Duca di Como i 2000 Guineas, før han ikke fant seg til rette på Jägersro i det svenske Derbyløpet. Men seieren i Norsk Derby var nok årets prestasjon blant treåringene. Han var tidlig i tet og lekte seg til en totalt overlegen seier.
Niels Petersen trener.

Årets sprinter, Pal O'Mine: Hadde en riktig fin sesong i 2018. Seiret allerede 3. mai i årets andre start. Den andre seieren var karrierens tiende og samtidig den første på gress. Ble toer og beste norske i Norsk Jockeyklubs sprintløp, før han i sesongens siste start tok årets tredje triumf på en rask sandbane.
Tina Smith trener.

Årets miler, Duca di Como: Debuterte med en lett seier i enkelt selskap. Slo så mange av de beste treåringene på 17. mai og gjentok i 2000 Guineas. Norsk Derby ble for langt, men noen uker senere var han tilbake i vinnerpaddocken. Da lekte han med gode sprintere. Lekte seg gjorde han også mot kvalifisert motstand i Mischa Kahns Minnesløpning. Vant med seks lengder og imponerte stort.
Cathrine Erichsen trener.

Årets handicapper, Buffalo Soldier: Hadde en flott sesong med hele fire seire. Vant sitt første løp i juni og det siste i oktober. Økte sitt formtall fra 58 til 70 på det høyeste. På 19 starter hadde han hele 11 forskjellige jockeyer på ryggen. Den største seieren var Høstfinalen med 46 500 kroner i førstepremie. Buffalo Soldier fikk også prisen som årets tøffing, gitt av Øvrevoll Hesteeierforening.
Annie de Mora trener. 

CHAMPIONS PÅ ØVREVOLL 2018

Jockey: Carlos Lopez

Lærling: Alan Wallace

Amatørrytter: Willa S. Schou

Hinderrytter: Christoffer Roberts

Trener, flatt: Niels Petersen

Amatørtrener: Annette Stjernstrand

Trener, hinder: Niels Petersen

 Eier: Stall Zuccini og Stall Bonne Nuit

Oppdretter (norskoppdrettede): Maria Robertz

Hedersprisen: Trond Jørgensen

Neste mulige spill:

V75
V65
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.