Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Eld slo Tea

09.02.2019 15:26 Magne Engebretsen

V75 Forus: 13 Ulsrud Tea var kjempefavoritt, men var sjanseløs mot en strålende opplagt 10 Roli Eld i Tollef Fjermestads minneløp. Adrian Solberg Akselsen kusket den Frode Hamre-trente 9-åringen.

- Jeg skulle nok vært litt mer offensiv i første sving. Slik løpet ble nå, så fikk vi ingen hjelp framover. Ulsrud Tea var bra, hun, men uten sjanse mot Roli Eld, sa Svein Ove Wassberg.
Gleden var desto større hos kretsen rundt 10 Roli Eld som vant V75-6 på 1.24,1v/2080 meter. Hesten fikk hele 100 000 kroner for å bokføre karrierens 21. seier den 59. starten:
- Vi fikk en bra start, og han spurtet veldig fort da han gikk til angrep ut av siste sving. Han måtte gjøre endel grovjobb, og jeg fryktet at Ulsrud Tea skulle komme ute i banen, men Roli Eld var strålende opplagt idag. Frode og jeg snakker jo med heverandre om taktikk og planleggig. Jeg setter stor pris på å få tilliten til å kuske. Nå er Lars Laumbs løp på Bjerke neste oppgave. Han vant lett idag, sa en glad Adrian Solberg Akselsen etter den imponerende storløpsseieren.

Sigbjørn Kolnes har hestene i veldig bra orden, og i 3 Gigolo N.L. har han et lovende emne. 6-åringen pilte til tet, passerte første 1000 meter på 1.17 og svarte ærlig opp helt hjem. Eirik Høitomt satt i sulkyen bak den danskeide vallaken som fikk 60 000 kroner for å vinne på 1.15,7V2040 meter:
- Planen var å kjøre i tet. Han var mye bedre idag enn sist, og dette var en sterk prestasjon. Vi fikk dempe litt den andre 500-meteren, og Gigolo N.L. svarte opp flott helt hjem, sa en fornøyd Eirik Høitomt.

I V75 var vinneren nestfavoritt, og utgangsverdien var 52 kroner.

May var enorm
10 Lykkje May er i rivende utvikling. Nå bokførte hun sin tredje strake seier etter å ha vært framme hos ledende 6 Møller Viktoria da 800 meter gjenstod. Lykkje Mai masserte lederen i filler og forsvarte seg siden herlig da 13 Trø Hera kom ute i banen. Kjetil Djøseland trener og kusker hoppa som samboer May Helen Lea eier. Førstepremien lød på 50 000 kroner. Vinnertiden var 1.27,5v/2080 meter.
- Idag imponerte hun meg. Vi fikk riktignok en bra start og var tidlig framme, men hun måtte avgjøre på styrke i sisterunden og var god. Hun er i ferd med å stabilisere seg, og da kommer resultatene. Jeg har hesteeiere som satser på meg, og det er morsomt, sa Kjetil Djøseland.

I V75-2 var vinneren favoritt, og verdien var nå 94 kroner.

Dobbel Buer
Pål Buers hester stod i fokus i V75-3. Sjefen sjøl kusket 5 Masserati G.T, som travet et sterkt løp til annen etter å ha travet de siste 600 metrene utvendig for stallvenninnen 11 Glennis Attack, som pangstartet fra tillegg og var i tet før første sving. Svein ove Wassberg hadde siden full kontroll med hoppa som fikk 50 000 kroner for å vinne. Stall Happy Hours eier hoppa som nå vant meget sikkert. Vinnertiden var 1.17,3v/2060 meter:
- Jeg følte at vi hadde bra kontroll hele veien, og det var morsomt at det ble dobbeltseier for Pål Buers hester, sa vikarkusk Svein Ove Wassberg:
- Dobbeltseier var helt topp. Ambisjonene med Glennis Attack steg etter en flott varming, sa Pål Buer om tredjevalget som sendte verdien opp i 243 kroner.

Så smalt det
Storfavoritten 9 Neslands Faksen feilet både fra start og i angrep i siste sving og var tidlig helt ute av seiersbildet. 4 I.T. Jaros koblet noe som lignet et seiersgrep tidlig på oppløpet, men ute i bane kom oddsbomben 10 Dæmro Svarten og knep seg foran for Geir Gudtemstad. Stalle Travellers eier 8-åringen som nå fikk 40 000 kroner for å vinne på 1.29,2v/2060 meter. Niendevalget i V75 sendte verdien opp fra 243 til 17 474 kroner.
- Jeg hadde ikke trodd på seier, men jeg øynet muligheten i siste sving. Jeg har egentlig hatt tro på denne hesten lenge, men han har skuffet meg. Det passet fint at han fikk uttelling idag, sa Geir Gudmestad.

Levde opp til navnet
Ingen tvil om hvem som var best i V75-5: 3 Outstanding O. og Øyvind Hegdal blåste rett til tet, holdt hardt tempo og lå hardt på, men fullførte strålende til meget sikker seier.
- det har vært mye tull med denne ehsten, så nå er jeg jæv...glad, sa trener Morten Haugland etter at 3 Outstanding O. Hadde fått 50 000 kroner for å vinne på ??. Stall Svarte Boksa 6 er eier av vallaken som vant for 5. gang i den 19. starten.
- Han viste idag at han taklet amerikanervogn. Det er morsomt å lykkes med andelshester, syntes Morten Haugland.
Dette var Øyvind Hegdals første V75-seier siden han kom tilbake til Norge. 
- Jeg kjørte mange bra hester og vant mange løp. Nå har vi flyttet tilbake til Norge etter tolv år i USA, og da passet det fint nå. Hesten lå veldig på idag, for han giret seg opp bak bilen. Han dro av gårde selv. Jeg ble skeptisk da jeg kjørte 1.11 første 500 meter, men han fullførte strålende. Jeg visste at hesten var bra, sa seierskusk Øyvind Hegdal. Vinnertiden var 1.15,0a/2040 meter.

I V75 var vinneren femtevalg, og verdien var nå 59 188 kroner.

Etter at 10 Rold Eld hadde vunnet V75-6 som et femtevalg, steg verdien nå til over 200 000 kroner.

Så smalt det igjen
1 Hopeful Tooma stod for en kanonprestasjon i V75-7. Sammen med Jørn Bjaanes var han med på en knalltøff innledning, overtok etterhvert føring, dro hardt unna i tet og var faktisk fullstendig overlegen til slutt. Dette var karrierenes 11. seier i den 74. starten for den svenskfødte vallaken som var et niendevalg i V75-spillet. Ingen klarte riktig V75-rekke, og dermed blir det dobbel jackpot i V75.
- Jeg kjenner det nå. det er noe spesielt å vinne V75. han var veldig bra idag og var veldig opplagt. Hesten er i vanvittig form og han ble finere og finere for hver meter i sisterunden. Hesten trives, og han har en meget dyktig trener i Johan Auestad. Dette var en stor dag for meg, sa Jørn Bjaanes etter den overraskende seieren.

Ingen klarte riktig V75-rekke. seks riktige gir 12 870 kroner, mens fem riktige gir 445 kroner.

Neste mulige spill:

V75
V65
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.