Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

"Varningar" fra Veijo

11.02.2019 15:57 Tom W. Johannessen

Veijo Heiskanen er "opp" på hestene han sender til start på Mantorp i kveld. Jörgen Sjunnesson er kusk på Veijos tre starthester. foto: TR Media

V64 Mantorp: 22 mil sørvest for Stockholm ligger Mantorp; rett øst for innsjøen Vättern. Veijo Heiskanen har en øyeinfeksjon, men Veijos blikk er uansett på vinnere i kveld. Han "varnar", da skal man lytte.  

* Jörgen Sjunnesson overtar som kusk for Veijo Heiskanens tre starthester på Mantorp. Veijo vant 88 løp som trener i fjor; 42 seiersganger satt han selv i sulkyen. I år har stallen åpnet forsiktig med én stallseier så langt. - Men nå er vi på gang, sier Veijo som kommenterer hester og sjanser for Equus. Basert på hans uttalelser skal Heiskanen-hestene ha klart bedre sjanser enn forhåndsodds og prosenter : 

- 5 Full Metal Jacket (2. løp) er ingen stjerne, men "inte så tokig". Skal helt klart duge i dette løpet; min beste sjanse av tre i dag.

- 3 Wally Coctail (V64-4, 3,2-prosenter) har hatt utur og er bedre enn raden. Trøblet litt  med aksjonen, det skal være i orden nå. Med litt flyt på veien, ender han blant de tre. Kan også vinne, dette er en sterk og reell hest. "Varning" her. Distansen er et pluss. Ingen tetkandidat, må tas forsiktig ut.

- 5 Wahtoshi (V64-6, 12-prosenter) galopperte i voltestart sist. Auto vil funke. Vant fra tet på Jägersro 27. november. Holder fin form og er "jättesnabb" ut. Jeg tror det blir spiss. Tet og slutt? Det er det som er planen.  


Sofia: - Dette virker interessant


MONTÉDRONNINGEN: Hun er en elegant rytter og en utpreget "vinnerskalle": 61 førsteplasser på 187 starter i fjor er en helt overlegen statistikk. Sofia Adolfsson er veldig spillbar på ryggen av 11 Champion Chip som en 17-prosenter i V64-2 på Mantorp.
Foto: TR Media

Sofia Adolfsson er Sveriges montédronning. 61 seire på 187 starter og 32,7 i seiersprosent var fantastiske fjorårstall. Bare én seier så langt i år forteller at spillerne må være obs. Her kan ketchupeffekten komme.
Sofia var amatør og sykepleier, er nå fulltidslærling hos Clara Jonasson i Halmstad.
I dag rir hun montédebutanten 11 Champion Chip (V64-2) for Jörgen Westholm.
Klokken 15.00 var hesten et fjerdevalg og en 17-prosenter i spillet. 

- Dette virker interessant. Champion Chip skal ha kapasitet til å vinne løpet - uten at jeg kjenner hesten, har heller ikke snakket med trener Jörgen Westholm foreløpig. Men han kan trene hest, og han kan monté. Løpet ser heller ikke "himla" hardt ut på papiret, uttaler Sofia til Equus og kommenterer konkurrentene: 
1 Cash Alo (28-prosenter, Emelie Knutsson red. anm.) er favoritt og en ganske bra hest med fin utgangsposisjon.
10 K.B. Millanson (17,9-prosenter, Åsa Svensson) vant jeg med på Axevalla 29. november. En jevnt hest, skal også regnes.
13 Cut Him Some Slack (21-prosenter, Jennifer Persson) er god nok, men 60 meters tillegg er mye uansett.
2 Teton York (3,9-prosenter, Jenny Brunzell) kan være løpets luring. Treneren Jan Hellstedt kan monté. Hesten har fått et sulkyløp etter pause, sier Sofia til Equus. 

Råd og vink på tampen
Roger Elebring er koordinator og meget pålest tipsekspert på Mantorp. Han har noen raske råd og vink til Equus og norske spillere på tampen:
- 4 I'm A Believer er "rolig" som en 14-prosenter i V64-1.
V64-3 er et åpent løp. Ta med hestene fra nr. 3 til 8.
8 Elway Am (25-prosenter) er en vinner i V64-4 feilfritt.
Prøv med garderinger i V64-5; ta med nr. 1, 5 og 10 sammen med storfavoritten 2 Andy Pandy One (70-prosenter).
I V64-6; både nr. 1 og 11 bør være med på bongen.

BANEN: - Fine baneforhold, ikke supertørr og "snabb", men så nære man kan komme en sommerbane i februar. Ikke nødvendig med brodder, sier Roger Elebring til Equus.  

* Carl Johan Jepson leder så langt på Mantorp med tre førsteplasser. Han jager foreløpig tetmann Ulf Ohlsson på landsstatistikken - selv om han regner seg som sjanseløs mot allestedskjørende "Uffe" når kalenderen blar seg mot avslutningen av året.
Forøvrig; det er hele 80 (!) forskjellige trenere som har starthest på Mantorp i kveld.

* Innleveringsfrister:

V65: 19.30
DD: 20.56
Banekode: 32              

Neste mulige spill:

V75
V65
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.