Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

5+ i ny utgave

10.01.2019 08:31 Rolf-Henning Pedersen

Norsk Rikstoto tilbyr 5+-spill alle ukedager. 10. januar endres spillet ved at både lykketallet og en av premiegruppene forsvinner.

Torsdag 10. januar kommer Europas største hestespill, 5+, i enklere og forhåpentligvis bedre utgave. 

5+ ble lansert i Frankrike i 1989, men det var først i 2015 at Norsk Rikstoto fikk mulighet til å tilby milliardspillet til sine kunder. Fra og med 10. januar endres produktsammensetningen i det meget populære spillet:

* Lykketallet fjernes i sin helhet 
* Premiegruppe 4 (fire av de fem første) fjernes 

Det vil gjenstå fire premiegrupper i 5+, og rekker som inneholder følgende får gevinst:: 
1. Fem første i rett rekkefølge 
2. Fem første uansett rekkefølge 
3. Fire første uansett rekkefølge 
4. Tre første uansett rekkefølge 

Utbetaling eller tilbakebetaling
- Disse endringene gir rom for en kraftig økning i premiepotten for de resterende premiegruppene. Om ingen klarer fem rette i riktig rekkefølge, blir disse pengene flyttet til neste premiegruppe og så videre. Dersom ingen spiller har den vinnende kombinasjonen i noen av premiegruppene, tilbakebetales alle innsatser, forteller NRs produktsjef Øivind Werner Johannessen til Equus.

Øker med 100 prosent
Foreløpige beregninger viser at gevinster i premiegruppe 1 og 2 øker med 100 prosent og premiegruppe 3 og 4 øker med 10 prosent. (Beregningene er hentet fra det franske spilleselskapet PMU, som fungerer som teknisk arrangør av 5+).
Gevinstfradraget for Nye 5+ er i gjennomsnitt 65,3 prosent. Nøyaktig gevinstfradrag varierer, og beregnes pr. spilleomgang. I hver spilleomgang settes 4,7 prosent av premiepotten til Jackpot. Ved gevinstberegning deles gjenstående 95,3 prosent av premiepotten i fire premiegrupper: 

Premiegruppenes andel av premiepotten 
1. De fem første i rett rekkefølge 11,5 prosent
2. De fem første uansett rekkefølge 47,0 prosent 
3. De fire første uansett rekkefølge 14,4 prosent 
4. De tre første uansett rekkefølge 27,1 prosent 

Jackpot hver søndag
Hver søndag arrangeres det Jackpot i 5+. Normalt vil det ligge ca. 5 millioner kroner (500 000 euro) ekstra til fordeling i premiepotten for 1. premiegruppe, men i forbindelse med enkelte storløp blir det Superjackpot hvor premiepotten økes ytterligere. 
- Søndag 27. januar er det bekreftet at det blir Superjackpot med ca. 20 millioner kroner ekstra til fordeling i premiepotten i forbindelse med Europas største travløp, Prix d’Amerique, opplyser Johannessen. 

Fakta 5+
5+ løp arrangeres hver dag i Frankrike og fordeles mellom trav- og galoppløp. Spillets franske produktnavn er Quinte+ med forkortelsen Q+. Spill kan gjøres fram til løpsstart. 
Spill til 5+ skjer i felles pott med det franske spilleselskapet PMU, som fungerer som teknisk arrangør. For spillet gjelder franske spilleregler med norske retningslinjer.

Gjeldende spillereglement er tilgjengelig på www.rikstoto.no.

Arrangørlandets løpsreglement legges til grunn for løpsresultatet. Startlister/programinformasjon er tilgjengelig på elektroniske veggaviser hos kommisjonær og på rikstoto.no. 

OBS! Programinformasjon vil kun inneholde starter hestene har gjort i Frankrike. Hvis hester har startet utenfor Frankrike vil ikke dette stå i programmet. Unntak kan forekomme. Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.